1. The Last of Us: Part 2-spoilers over het verhaal gelekt

The Last of Us: Part 2-spoilers over het verhaal gelekt

Pas op online!

Gisteren zijn er diverse grote spoilers rondom het verhaal van The Last of Us: Part 2 uitgelekt.

Online zijn er video's van tussenfilmpjes en gameplay verschenen, waaronder enkele scènes die erg belangrijk zijn voor het verhaal. De meeste video's zijn door Sony weer van Reddit en YouTube gehaald, maar mensen hebben de beelden in het bezit en plaatsen deze dus regelmatig opnieuw op internet. Dat betekent dat mensen die niets over het verhaal van The Last of Us: Part 2 willen weten, vanaf nu goed moeten oppassen wanneer ze op internet zijn.

Sinds The Last of Us: Part 2 eerder dit jaar voor onbepaalde tijd werd uitgesteld vanwege het coronavirus, beginnen beelden van de game steeds vaker uit te lekken. Het is niet duidelijk waar deze beelden precies vandaan komen. Sony en ontwikkelaar Naughty Dog hebben nog geen nieuwe releasedatum gegeven voor de PlayStation 4-game.

InsideGamer plaatst bewust geen beelden, beschrijvingen van de gelekte beelden of links naar de beelden van The Last of Us: Part 2.

The Last of Us Part 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zo kansloos dat mensen willens en wetens het plezier van mensen in waarschijnlijk de beste game van het jaar willen vergallen.

  De bron schijnt een (oud?) medewerker van Naughty Dog te zijn die helemaal klaar is met de bedrijfscultuur en crunch daar. Als dit klopt en iemand zo ver gaat om zijn eigen project te spoilen, is het wel een signaal waar de studio naar moet luisteren.
 • @That Mr Awesome

  Ja er moet wel gekeken worden naar de werkomstandigheden bij Naughty Dog. Want ook al wordt het beste geëist je moet mensen niet uit putten totdat ze er bij neervallen.
 • @That Mr Awesome vervelend als de werkomstandigheden zwaar zijn, maar als je zoiets doet ben je gewoon een egoïstische eikel. Dan had je die zaken ook op een andere manier kunnen aankaarten. Nu verpest je het plezier en werk van je fans en collega's.
 • @obi-twan kenobi

  Aan de andere kant je hoeft het niet te bekijken.
 • @smaakmaker dat wil ik ook niet maar op internet kun je ook per ongeluk op dat soort dingen stuiten. Hij had het gewoon niet moeten doen.
 • @obi-twan kenobi
  Helemaal mee eens, maar dat zal een professionele dev bij een topstudio ook niet zomaar doen. Als het zo ver komt, is er wel iets meer aan de hand dan 'zwaar werk'. Dan nog is dit niet de manier, zal ook niet zo snel meer ergens aan de bak komen gok ik.
 • @That Mr Awesome

  zo'n vent heeft ook zwijgplicht rond de ontwikkeling van zo'n game lijkt mij? Kan hij hier geen gigantische boete voor krijgen?
 • @benjaminben
  Lijkt me inderdaad dat zoiets standaard onderdeel is van een contract in deze branche ja.
 • @benjaminben

  Iedere werknemer tekent inderdaad een NDA.
  Dus de persoon, als het een werknemer is/was die hieraan heeft gewerkt, is zwaar de sjaak.
  Een NDA omtrent alles trouwens, engine…console…verhaal…technieken…codering.
 • Nintendo zit hier achter…
 • Sowieso kinderachtig gedrag, maar als dit een ex werknemer is van ND dan is het nog triester dan diep triest. Al is er een fucked up zware crunch bij ND dan nog geeft je dat geen vrijbrief om zo iets als dit te doen.
 • @Meta_coola.

  1 mensen hoeven het niet te kijken. Kijkt niemand die beelden. Dan is zijn plan mislukt.

  2 als er echt zware problemen zijn met werkdruk bij Naughty Dog moet er wel door de studio of door Sony wat aangedaan worden
 • @smaakmaker

  Ja als er problemen zijn moet daar naar gekeken worden. Maar de gene die dit gelekt heeft moey zwaar gestraft worden. Of vind jij het goed en normaal dat iemand het hele verhaal lekt? Alleen maar omdat er een crunch klimaat is bij een bedrijf.
 • @Meta_coola

  Wat die gedaan heeft natuurlijk dat is natuurlijk niet goed. Maar mensen die het gaan kijken vind ik net zo dom. Daarmee geef je die gene zijn plezier. Kijkt niemand is zijn wraakactie mislukt
 • @smaakmaker
  Dat gebeurt natuurlijk nooit. Je hebt altijd mensen die een spoiler niet interesseren en die gaan het dan op sociale media gooien bijvoorbeeld waar anderen het onbewust tegen kunnen komen.
 • Deze game wordt toch niet gereviewd door insidegamer.nl. Waar blijven jullie reviews jongens?(en meisjes)
 • @Pyaan123

  Sowieso gaat deze game door alle review sites pad volgend jaar gereviewed worden.


  Redactie van insidegamer.nl heeft paar dagen geleden gemeld dat reviews on hold staan omdat ze druk bezig zijn met een nieuwe site op te bouwen.
 • @Meta_coola

  Waarom zou die pas volgend jaar door alle game media gereviewed worden? Neem aan dat de game niet pas volgend jaar uit gaat komen. En als de game gewoon dit jaar uit komt gaat hij gewoon dit jaar van een review voorzien worden.
 • @smaakmaker

  Omdat ik haast zeker weet dat de game pas 2021 uitkomt en dan enkel voor de ps5.
 • @Meta_coola

  Waar heb je deze informatie vandaan? Je denkt toch niet dat Sony zegt ach we hebben mensen met een ps4 vier jaar laten wachten bedankt voor het wachten als bedankje moet je nu een ps5 kopen om die game te kunnen spelen. Dat gaat Sony heel veel slechte publiciteit opleveren. En daarbij zijn er 100 miljoen ps4 consoles verkocht die game kan nog een geweldige verkoop knaller worden dat gaat niet gebeuren als die alleen op ps5 komt.

  En daarbij zonder de corona crisis was hij eind vol maand uitgekomen. Dus nee wat jij zegt gaat niet gebeuren.

  Maar als je goede tegen argumenten hebt hoor ik het graag van je.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren