1. Verkoop Avengers voldoet niet aan verwachtingen Square Enix

Verkoop Avengers voldoet niet aan verwachtingen Square Enix

Niet zo super

De verkoopaantallen van Marvel's Avengers voldoet niet aan de verwachtingen van uitgever Square Enix. Dat blijkt uit een financiële presentatie van het bedrijf.

De uitgever geeft toe dat de game zijn ontwikkelingskosten nog niet heeft terugverdiend. De verkoopaantallen van het spel zijn 'lager dan verwacht', zei directeur Yosuke Matsude.

Square Enix houdt wel hoop dat de game in de toekomst meer zal verkopen door de toevoeging van nieuwe uitbreidingen. Volgend jaar komt bijvoorbeeld Spider-Man naar de PlayStation-versie van de game. "We hopen de langzame eerste verkopen recht te trekken door veel nieuwe content uit te brengen om de verkopen te laten groeien."

Mede door de teleurstellende resultaten van Marvel's Avengers schat een investeerder tijdens de presentatie dat de gamesafdeling van Square Enix afgelopen kwartaal zo'n 56 miljoen euro verlies heeft gedraaid. Volgens de uitgever hadden ze winst gemaakt als Avengers niet zo was tegengevallen. Naast de ontwikkelingskosten is er namelijk ook veel geld uitgegeven aan de reclamecampagne voor de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Ik heb de beta destijds even op de PS4 gespeeld maar was er niet erg van overtuigd. Daarnaast waren de reviews ook niet per se heel positief. Heb de game onlangs op pc nog even geprobeerd maar kon er niet inkomen, kreeg het gevoel dat ik constant hetzelfde aan het doen was.
  Sowieso het hele gebeuren waar Spiderman alleen (tijdelijk?) op Playstation verschijnt is nu ook niet bepaald goed gevallen bij de gamers.
 • @AWESOMEDUDE3
  Spider-Man is niet tijdelijk. Sony heeft een deal met Marvel, waarin zij de filmrechten verlenen aan Marvel en Marvel de gamerechten aan Sony. Zolang deze deal er is, geen Spider-Man naar andere platformen en ik geloof dat deze deal nog wel een paar jaar van kracht is.

  Spider-Man zal dus wel PS exclusief blijven.
 • @CerandoX.nl
  Dan verwacht ik dat inderdaad ook niet. Des te meer reden voor teleurstelling voor alle non-ps spelers lijkt mij zo.
 • @AWESOMEDUDE3

  Want met Spider man gaat het spel in een keer wel goed verkopen? Cijfers zeggen wel anders.
 • @TommieNL
  Dat is toch totaal niet wat hij zegt. Hij geeft alleen aan dat dat ook een onderdeel van het probleem is. Wat een rare conclusie trek jij naar aanleiding van zijn bericht zeg…
 • @TommieNL
  Zoals blue hieronder aangeeft is dat helemaal niet de kern, ECHTER het maakt het er niet beter op als bepaalde personages gelimiteerd zijn tot een enkel platform.
  De meesten opmerkingen die ik vanuit de spelers lees is dat de hoeveelheid content gewoon bar weinig lijkt te zijn.
 • Ik wil de game nog wel spelen, maar niet voor de prijs van 35 euro.
  https://www.microsoft.com/nl-nl/p/marvels-avengers/brx6hs1g5cdk?activetab=pivot:overviewtab
 • Ik hoop dat dit een wake up call is, en dan ze nu vaart achter zetten, om dit spel toch een pak beter te maken. Want de content is echt schaars.
 • @LosPilotas
  Die wake-up call had al moeten komen op het moment dat je zo’n spel gaat uitbrengen.

  Lekker voor ze want dit spel is gewoon niet af
 • deze game is het perfecte signaal aan de game industrie waarin werd duidelijk gemaakt dat ze er niet mee wegkomen om een generieke collectathon action game te maken waar je ook nog krom moet liggen aan micro-transacties en andere content moet kopen om echt te kunnen spelen. ze hadden er een open world game van kunnen maken of zelfs lvl based met een dijk van een verhaal en een geweldige gameplay, maar het verdienmodel was uiteindelijk belangrijker en daar zijn ze voor gestraft
 • @merlijn.bouwman

  Mooi omschreven. Ze hadden gewoon naar de arkham games moeten kijken. Gelukkig nog kans bij suïcide squad. Hoop dat het pareltje word.
 • Goh.. Dus een Avengers game maken met niet de gelijkenissen van de films en een grindy shithole van een game ervan maken maakt geen miljoenen? Who knew?
 • Zonde. Spel had echt uber-potentie.
  Ze hadden er gewoon een puur single player spel van moeten maken naar mijn mening.
 • Ben op spiderman na wel klaar met superhelden in games en films. Op naar de volgende trend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren