1. Westworld-game verdwijnt van iOS en Android

Westworld-game verdwijnt van iOS en Android

Huidige spelers hebben nog tot 16 april

De mobiele Westworld-game staat niet meer op de Apple Store en Google Play Store.

Ontwikkelaar Behaviour Interactive kondigde gisteren aan de game van de digitale winkels te halen. Daarnaast sluiten de servers van het spel in april, dus vanaf dan kunnen huidige spelers niet meer de game spelen. Men heeft tot 16 april om door te spelen en aangekocht in-game geld uit te geven.

Behaviour ontwikkelde in 2014 Fallout Shelter voor Bethesda. Het vorige zomer uitgebrachte Westworld, gebaseerd op de gelijknamige HBO-televisieserie, leek volgens Bethesda te veel op de Fallout-game. Er werd geclaimd dat de code van Shelter was gekopieerd voor Westworld, wat bleek uit het feit dat dezelfde bugs op plekken aanwezig waren.

Bethesda klaagde Warner Bros., de eigenaar van de Westworld-IP, aan, en de rechtszaak werd beslecht doordat Warner Bros. een onbekend bedrag aan Bethesda betaalde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren