1. Xbox One X wordt vaker verkocht sinds Xbox Series X pre-orders

Xbox One X wordt vaker verkocht sinds Xbox Series X pre-orders

Maken consumenten een foutje?

Sinds gisteren de pre-orders van Xbox Series X zijn begonnen, is de verkoop van de Xbox One X ook toegenomen op Amazon.

Twitter-account AndrewAlerts, waarop diverse deals worden gedeeld, plaatste gisteren een opvallende observatie. In de lijst waarin wordt bijgehouden welke gameproducten op Amazon stijgen en dalen in de verkoop, was te zien dat de verkoop van de Xbox One X, de huidige spelcomputer van Microsoft, met 747 procent was gestegen.

Dit is opvallend, omdat gisteren tevens de pre-orders van de Xbox Series X en Series S - de next-gen consoles van Microsoft - van start gingen. Hoewel er geen manier is om dit te controleren, zou een gedeelte van de mensen die de Xbox One X hebben gekocht via Amazon dat wel eens per ongeluk kunnen hebben gedaan. Mogelijk heeft de naam, dat veel wegheeft van de namen van de next-gen consoles, voor verwarring gezorgd. Het is echter ook mogelijk dat meer gamers gisteren besloten op het laatste moment nog een Xbox One X te kopen.

Ook vandaag is de verkoop van Xbox One X gestegen - maar met 69 procent al wel minder intens. De opvolgers van de console zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit was te verwachten..
 • @Silverwolf Hoezo,te verwachten? Indien je kan lezen weet je toch direct dat je de verkeerde console bestelt? De Xbox series X is niet moeilijker te bestellen dan een PS4 Pro in plaats van een PS4.. of zijn de mensen nu echt zo een domme wezens geworden?
 • @SwallowTheSun36 Nou, er zit wel een wezenlijk verschil tussen een PS4 en PS5, ik kan mij wel voorstellen dat mensen de One X en de Series X door elkaar halen. Vooral mensen die niet het fijne er vanaf weten zullen zo'n fout best snel kunnen maken.
 • @MythicZ Heb je een punt, ik vraag me dan wel af of dat het net degene zijn die er niks vanaf weten de eersten zijn om dat ding te bestellen.
 • @MythicZ
  Mensen die het fijne er niet van weten, geven er denk ik ook niet genoeg om om op day one een console te pre-orderen zodat ze die bij release direct krijgen…

  Misschien heeft het meerendeel van deze One X-kopers ook al wel een Series X besteld, maar werd de hype te groot en stilt de One X in de tussentijd het verlangen? Duur geintje dan voor een paar weken wachten…

  Het is dat of domme Yankees. Anders weet ik het ook echt niet… :P
 • @SwallowTheSun36

  Mensen zijn dom. Ik heb gisteren Famke Louise bij Jinek gezien…

  Maar het is echt wel mogelijk dat mensen in de haast voor pre orderen de namen door elkaar hebben gehaald. PlayStation is daarin makkelijker. Je gaat van 4 naar 5. Xbox gaat van One X naar Series X.
 • @Silverwolf, bedoel je nou dat Famke dom is of dat jij dom bent omdat je er naar gekeken hebt. Of ben je dom omdat je tijdens Jinek pas er achter kwam dat Famke dom is? Zoveel vragen :)
 • @Grombeer

  Een vriend van mij gaf aan dat ik het op moest zetten. Hij kon er namelijk erg om lachen, omdat Famke geen normale zin kon uitspreken. Ik wil dan uiteraard meelachen :)
 • @Silverwolf, kijk dat is een goede reden. Zitten we weer op 1 lijn :)
 • @Silverwolf

  Ik ken Femke Louise niet, en Jinek evenmin.. maar ik ben Belg,dus dom (voor een heleboel Hollanders).. dus het zal daar aan liggen!

  Los daarvan vind ik het nog steeds dommer een 500 euro kostende product aan te schaffen via webshops en niet ff te lezen wat je überhaupt aanschaft!
 • Ohh jeeej dat worden heel veel boze kindjes en casuals.

  Tenzij er mensen zijn die het voor de gamepass doen
 • Kijkt voor de zekerheid nog een keer bij bol.com of er geen one X staat 😂
 • Er werd ook gezegd dat mensen die geen Xbox Series konden krijgen bewust voor de One X hebben gekozen. Niet alles zal per ongeluk zijn gegaan, al kan ik mij voorstellen dat dit wel het geval is. Het is een verwarrende naamgeving.
 • Ik hoop echt dat dit een bug is in de software van scalpers. Veel plezier met je One X!
 • Die 747% is niet de stijging in verkoop maar de stijging in sales rank. Dit kan ook echt over hele lage aantallen gaan aangezien winkels de One X niet veel meer op voorraad hebben. Wel een makkelijk bericht voor mensen die Xbox willen bashen om er even zonder context bij te halen.
 • Ik hoop niet dat er straks een hoop huilende kinderen zijn die de verkeerde console van hun ouders hebben gekregen…

  De naam van de nieuwe Xbox is toch niet zo heel verstandig geweest denk ik.
 • Erg handig is het niet nee, ik heb zelf ook ff 2 keer gekeken of ik nu het goede heb besteld.
 • Het is ook een erg onhandige naam voor je nieuwe console.
  Maar van de pre orders verwacht je toch wel dat die het fijne ervan af weten…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren