1. Nintendo Switch verkoopt boven verwachting dankzij Animal Crossing

Nintendo Switch verkoopt boven verwachting dankzij Animal Crossing

Zowel hardware als software groot succes

Nintendo heeft zijn verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal onthuld voor de Nintendo Switch. Uit deze cijfers blijkt dat de Japanse gamegigant een goede periode achter de rug heeft, mede dankzij Animal Crossing: New Horizons.

Super Smash Bros. Ultimate heeft nu in totaal 18,84 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd en is de best verkochte Nintendo Switch-game tot nu toe. De Smash-game wordt gevolgd door The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey die beide 17,41 games hebben verkocht.

De in maart uitgekomen Animal Crossing: New Horizons is ook al goed op weg om in de top drie te komen. Binnen zes weken is de game al 13,41 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het verkoopcijfer maakt de game tot de best verkochte game in de franchise. Een overzicht met andere Nintendo Switch-games die het goed gedaan hebben, is hieronder te bekijken.

De Nintendo Switch zelf doet het ook goed met de verkoop. Wereldwijd zijn er tot nu 55,7 miljoen hybride consoles verkocht. In het fiscale jaar dat eindigde in maart heeft Nintendo 21 miljoen Switch-consoles verkocht, terwijl het bedrijf had voorspeld om er 19,5 miljoen te verkopen.

Het aantal verkochte consoles zijn hoger dan de verkoopcijfers van de GameCube en N64 samen. De Switch moet wel nog heel wat consoles verkopen om het record van de Nintendo DS (154 miljoen verkocht wereldwijd) als best verkochte Nintendo-console ooit te verbreken.

Lees hier onze top tien games voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Een beloning voor een uitbuiterige en totaal totaal onnodige game-setup dus.
 • @benjaminben

  Onnodige game setup verklaar je nader?
 • @DefenseForceNL Ik denk dat hij doelt op het feit dat je niet twee verschillende 'eigen' eilanden bij Animal Crossing op één Switch kan hebben.
 • @Jorn6810

  Aha zo
 • @DefenseForceNL

  Ik wacht nog steeds op je berichtje en code.
 • @CyberFl

  Stuur me maar via pm je friendscode dan voeg ik je toe.
 • Mooie cijfers al ben ik het nu een beetje zat aan het worden. En dit is de reden waarom Je kan wel een heel mooi 5 sterren eiland bouwen. Maar alles wat je bouwt kunnen niet gebruikt worden door je personage of door je eilandbewoners. Dan bouw je het eigenlijk voor de sier. Dus ik speel hem alleen nog voor de vissen en insecten. Maar op de Schorpioen en de Vlo na heb ik alles al wat ik vanaf april kon vangen. Dus daar nog achteraan. En dan in Juni weer verder


  En ook nu weer mooi dat Nintendo aangeeft als de corona crisis nog langer aanhoudt software releases in problemen kunnen komen Welke software releases er is niets voor dit najaar aangekondigd of voor volgend jaar.. Maar vervolgens niet zegt wanneer we een paar aankondigen kunnen verwachten om de mensen te laten zien wat de toekomst te bieden heeft. EA, Microsoft etc kunnen allemaal games tonen deze zomer behalve Nintendo. En in plaats gewoon te communiceren wanneer ze dit van plan zijn dingen aan te kondigen zwijgen ze weer. Ze kunnen op dit moment heel veel leren van Xbox op dat punt. Die geeft gewoon nu aan wat en wanneer we iets kunnen verwachten. Maar Nintendo en communiceren dat gaat nog steeds niet lekker samen. En in corona tijd kunnen meer bedrijven dingen aankondigen dus dat moet Nintendo toch ook wel toe in staat zijn.
 • @smaakmaker

  Om kort te antwoorden. Japanse bedrijven zijn slecht voorbereid op thuiswerken. Dat gaat zeker bij microsoft anders. Sony heeft vele studio's buiten Japan waar het ook wel oke zal draaien. Maar geloof me. Heel veel Japanse games, niet alleen van nintendo zijn uitgesteld door corona.

  Ik weet wel zeker dat ninendo haar best zal doen een knaller tijdens de feestdagen te hebben, wss Mario 3d world en of de collectie. Wat wss zomer games hadden moeten zijn, maar alles is uitgesteld.

  Voordeel is dan weer. Dan zal het na de corona weer voller zijn op de games planning.
 • @Newgamessuck

  We gaan het zien of er ook japanse games aanbod komen bij de inside Xbox.

  Maar als je naast Animal Crossing alleen een Mario collectie hebt met oude games of een deluxe Wii u port Dan heb je het dit jaar verre van goed voor elkaar . En natuurlijk gaan die games weer als een malle verkopen. Maar dat bedoel ik in een ander bericht hier onder. Het wordt tijd dat de Nintendo switch bezitter eens Dkctrf koopt of straks Metroid Prime 4 of Bayonetta 3 ipv massaal Mario and Sonic en Mario Party. Zodat Nintendo niet bepaalde series de nek omdraait die niet zo veel verkopen.

  En wat meerdere hier ook aangaven. Wat is er mis om wat toekomst muziek te tonen dus games die volgend jaar gaan uitkomen. Niks ergs aan. Maar dat weigeren ze tot nu toe ook in alle toonaarde.
 • @smaakmaker

  Het is heel simpel. Nintendo was en is niet voorbereid op COVID-19.


  De prognose die Nintendo geeft op software verkopen over huidge ficale jaar is ook om te huilen, dus dan weet je al dat er niet iets heel groots gaat komen.

  Uiteindelijk wilt Nintendo natuurlijk gewoon winst maken en ze weten hoe het moet. Volgend jaar als COVID weg is hebben ze het vast beter aangezien veel games naar volgend jaar zijn verschoven.
 • @Newgamessuck Ook weer typisch Nintendo dat ze niet op zulke zaken voorbereid zijn. Het zou mij ook niets verbazen dat Animal Crossing ook is uitgesteld vorig jaar omdat ze toen al zagen we missen een knaller in het voorjaar en die knaller hebben we in november wel al met Pokemon.


  En verder ja maar je kan niet alleen maar games op de console uitbrengen die 10 miljoen stuks verkopen je zult ook voor de variatie games moeten brengen die misschien 3 tot 5 verkopen. Anders heb je straks alleen maar Pokemon Mario en de spinoffs, Splatoon, animal crossing en Zelda.
 • @smaakmaker

  Dat is niet typisch nintendo. Dat is typisch Japans. Ik hoop dat Japan en dus ook Nintendo hiervan leert. Cultuur daar is gewoon totaal anders. Work from home cultuur klinkt voor hun als een grote grap.

  Werken hoort op kantoor, niet thuis.

  Net als dat een kok of ober daar boos kan worden als je een klontje teveel suiker in je thee doet. Zo is het niet bedoeld. Mensen zijn anders. Vooral de oudere generatie die toch echt de bedrijven in handen hebben.
 • @Newgamessuck Ja we gaan het zien of het typisch Japans is
 • @smaakmaker

  Nee, dat gaan we niet zien, dat is zo. Google meer even.
 • @Newgamessuck Maar de games die volgend jaar zouden uitkomen, lopen nu ook vertraging op zou je zeggen. Dus met die gamyboom zal het dan wel meevallen ;)
 • Ik las net nog dat niet smash maar mario kart de best verkochte switch game is met iets van 25miljoen verkochte exemplaren
 • @hamstertrans

  klopt, er zitten meerdere fouten in het artikel. Gebeurt vaker als het om financiele cijfers gaat :).
 • Mooie cijfers zeg.

  Ben wel benieuwd hoe ze zich staande gaan houden als zo meteen de ps5 en Xbox uit zijn.

  Verder is de first party releases verder dit jaar wel heel magertjes, maar goed we zullen zien en afwachten.

  Splatoon 2 is nu dus ook 10 miljoen keer verkocht. Leek me eigenlijk nooit wat tot laatst dat je gratis de mp kon spelen. Zo leuk gevonden dat ik de game nu heb aangeschaft.
 • @DefenseForceNL Ja mensen blijven maar volhouden dat er wel iets moet zijn. Maar dan kun je dat gewoon aankondigen. Iedereen kan deze zomer games aankondigen behalve Nintendo. De enige verklaring die ik daar voor heb is dat ze dit jaar niets hebben. En dat ze 2021 games pas op een later tijdstip willen laten zien.


  Ja ik heb met Splatoon 2 juist het andersom. Laatst ook weer die demo opgepikt. Maar ik vind het nog steeds hele erge eentonige gameplay. En niet leuk om te spelen. Maar dat een smaak kwestie.
 • @smaakmaker

  Ja dat is idd een smaak dingetje.

  Nou we kunnen nu wel bijna stellen dat Nintendo zelf haast niet meer met een grote release gaat komen dit jaar.

  Kan me niet voorstellen dat ze ineens zeggen binnenkort tussen neus en lippen door bijvoorbeeld o in november komt een Zelda of Metroid game.

  Denk enigste wat zou kunnen is die remake Mario games en verder geen idee.

  Pikmin heb er zelf niks mee maar die game is ook helemaal van de aardbodem verdwenen. Een nieuwe Mario Kart zie ik niet komen, want de Deluxe verkoopt nog steeds erg goed.

  Dus ja zegt het maar buiten een remake of een Wii U game zie ik ze dit jaar met niks meer komen wat nog niet bekend was.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren