1. Vertaal Japans naar Engels tijdens het spelen op emulators

Vertaal Japans naar Engels tijdens het spelen op emulators

RetroArch brengt automatische vertaalmachine naar emulators

Er is een vertaalmachine ontworpen voor emulators die Japanse tekst tijdens het spelen naar Engels tekst omzet.

Het is je vast wel eens overkomen, je speelt een spel met leuke gameplay, maar je begrijpt helemaal niks van het verhaal. De tekst van het verhaal is namelijk Japans, wat het spel minder aantrekkelijk maakt. Nu is er een automatische vertaalmachine ontworpen die ervoor zorgt dat je deze iets wat obscure Japanse-spellen alsnog kan spelen en begrijpen. Deze vertaalmachine is afkomstig van RetroArch en kan worden geïnstalleerd op emulators.

In een korte video van RetroArch wordt gedemonstreerd hoe Japanse tekst in het spel ActRaiser naar het Engels wordt vertaald terwijl de speler het spel speelt.

Heb jij dus in het verleden een tof spel gespeeld, maar nooit begrepen waar het verhaal eigenlijk over ging, is dit jouw kans om dit nostalgische spel alsnog te spelen mét context.

Check hier hoe je deze vertaalmachine aan de praat krijgt op emulators. RetroArch heeft eerder trouwens aangegeven dat ze onderweg zijn naar Steam.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren