1. Verwijzingen naar Minecraft-maker verwijderd uit de game

Verwijzingen naar Minecraft-maker verwijderd uit de game

Markus 'Notc' Persson wordt niet meer genoemd in de game

Mojang heeft in de nieuwste update van Minecraft veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de maker van de game. Markus ‘Notch’ Persson is namelijk verwijderd uit de game.

Als je Minecraft voorheen opstartte, kreeg je random gele tekstjes te zien waarin dingen stonden als “The work of Notch!” en “Made by Notch!”, maar na de laatste snapshot-versie van de game zijn deze verwijderd.

De gedachtes over de het besluit van Mojang om Notch te verwijderen zijn verschillend. Sommigen denken dat hij verwijderd is omdat Notch niet meer de baas is over Minecraft en er dus niks meer over te zeggen over de game. Anderen denken dat wat hij allemaal voor gedrag heeft getoond op onder andere Twitter daar ook een grote rol in heeft gespeeld. Zo kwam hij in opspraak vanwege transfobe uitingen op het platform. Momenteel hebben Mojang en Notch zelf nog niet gereageerd op het nieuws.

Ergens dit jaar verschijnt er wel een Minecraft-game genaamd Minecraft Dungeons. De game is gericht op coöperatieve actie in het Minecraft-universum. Ook wordt Minecraft in april toegevoegd aan Xbox Game Pass.

Door: Yaïr de Jager

minecraft

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren