1. Microsoft verwelkomt Bethesda met video bij de familie

Microsoft verwelkomt Bethesda met video bij de familie

Eén grote, blije familie

Aan het einde van een roundtablegesprek tussen Microsoft en Bethesda gisteren werd een video afgespeeld waarin Bethesda werd verwelkomd. De video is hieronder te bekijken.

Tijdens het roundtablegesprek kwamen ook diverse details naar buiten. Zo blijkt dat het overgrote deel van aankomende Bethesda-games exclusief op systemen waar Game Pass op beschikbaar is uitkomt - oftewel Xbox-consoles, pc en mobiel via de cloud. Alleen spellen met contractuele afspraken (zoals Deathloopt en Ghostwire: Tokyo) komen nog uit op andere systemen, alsmede games die al beschikbaar zijn op andere platforms (zoals Fallout 76). Verder verschijnen er in de loop van vandaag ook twintig Bethesda-games op Game Pass.

Micosoft kondigde vorig jaar al aan dat het Bethesda en moederbedrijf ZeniMax voor 7,5 miljard dollar overnam. De overname moest eerst echter goedgekeurd worden, wat eind vorige week gebeurde. Door de overname zijn franchises als The Elder Scrolls, Doom, Wolfenstein en Fallout nu in handen van Microsoft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren