1. Vijf redenen om uit te kijken naar de Zelda: Link’s Awakening-remake
The Legend of Zelda: Link's Awakening (Remake)
66% hot!
3 members volgen dit
3 members willen dit
5 members hebben dit

Vijf redenen om uit te kijken naar de Zelda: Link’s Awakening-remake

Thief! Thief! Thief!

Hopen dat je die ene dungeon nog net haalt voor je batterijen op zijn. Dat was Link’s Awakening op de Game Boy. Het was een van de weinige Zelda-games waar de iconische prinses helemaal niet in voorkwam, maar dat mocht de pret niet drukken. Het spel was enorm verrassend en leerde ons bewees hoe goed Zelda het on-the-go kan werken. Nu Nintendo enorm veel succes heeft met een nieuw apparaat voor onderweg, zijn we blij te horen dat Link’s Awakening een remake krijgt. Dit zijn vijf redenen om uit te kijken naar de game.

Het origineel is briljant

Als je het origineel hebt gespeeld, dan weet je ongeveer wat je kunt verwachten. Dan weet je ook dat je minimaal één keertje moet proberen te jatten van de verkoper in het midden van het stadje, om vervolgens de rest van het spel door de beste man te worden omgelegd. Plus, alle personen waarmee je praat, zullen ‘DIEF!’ naar je schreeuwen. In het echte leven zou dat niet zo tof zijn, maar deze easter egg in Zelda is smullen geblazen. We zijn dan ook benieuwd om te zien of er nog een paar nieuwe easter eggs zullen worden toegevoegd nu het spel naar Switch gaat.

Waarom we over het algemeen zo gelukkig van de game worden, is niet in één woord uit te leggen. Collega Rene Koops schreef het al eerder: The Legend of Zelda Link’s Awakening is misschien wel één van de beste Zelda-games én handheldgames ooit gemaakt. Juist omdat het spel heerlijke breinkrakers van kerkers en het bijzondere eiland Koholint om te ontdekken bevat, ben je er gemakkelijk een zomervakantie mee zoet. Verder is geestelijk vader van de Zelda-reeks, Eiji Aonuma, wederom bij het project betrokken. Datzelfde geldt voor Grezzo, dat succesvol Ocarina of Time en Majora’s Mask naar Nintendo 3DS bracht. De game is dus in goede handen.

Het wiel wordt niet opnieuw uitgevonden

Daarbij blijft Nintendo zeer trouw aan het origineel en wordt de game vooral qua graphics opnieuw wordt opgebouwd. Dat wil zeggen dat je niet zeer grote veranderingen moet verwachten qua gameplay, kerkers, omgevingen, enzovoort. De remake wordt dus vrij veilig, maar wat ons betreft is dat in dit geval geen probleem en zelfs verstandig van Nintendo. Het spel is namelijk zo oud dat gamers graag hun avonturen willen herbeleven zoals ze die herinneren, maar dan met een mooier uiterlijk. Er worden wel wat dingen aan de game toegevoegd, zoals de Dungeon Builder, maar dat lijken letterlijk en figuurlijk geen gamechangers te worden.

De visuele stijl is fenomenaal

Nu is het vrij standaard dat bij een remake de game visueel wordt opgepoetst, maar in Link’s Awakening gaat dit verder dan alleen een glansje en betere 3D-effecten. Het spel ziet er uit zoals een Zelda-spel er nog nooit uitzag: alsof je een reus bent die van bovenaf een miniwereld in kijkt. Een heel koddige mini-wereld welteverstaan, waarin Links ogen op kleine dropjes lijken en de vijanden schattiger zijn dan ooit. Het lijkt een beetje op Kirby and the Rainbow Paintbrush, maar dan iets minder klei-achtig.

Het is niet alleen een wereld van verschil met andere (cartoony) Zelda-games, en natuurlijk helemaal met het origineel. Dat waren vooral een heleboel blokjes en grijstinten op een groen vierkant schermpje. Op het Switch-scherm is de wereld al een stuk beter te overzien, maar op een grote televisie kun je straks helemaal je lol op. Als je de spellen in september naast elkaar legt, dan zou je waarschijnlijk nooit zeggen dat het dezelfde game is.

Er is een dungeon builder

Toch is het dezelfde game, al kan het zijn dat Nintendo er nog een dungeon extra aan toevoegt. Dat is allemaal nog een groot mysterie, maar er is één toevoeging waarvan we al het een en ander weten. Het is een nieuwe mogelijkheid die ook wordt omschreven als Mario Maker op zijn Zelda’s: de dungeon builder. Je moet het echter eerst verdienen voordat je eigen kerkers kunt bouwen. Je speelt namelijk voorgemaakte kamers vrij tijdens het verhaal.

Die kamers kun je allemaal bij elkaar puzzelen tot je zelf een hele dungeon hebt gebouwd. Het is voor het eerst dat zoiets mogelijk is in een Zelda-spel, al is het een nogal uitgeklede, versimpelde versie. Je kunt immers niet zelf kamers maken, alleen bepalen welke kamers waar komen. Het is ook nog niet bekend of je je dungeons dan kan delen. Een interessant feitje is dat de Dungeon Editor-modus te vinden is op dezelfde plek als de Camera Shop uit Link’s Awakening DX op Game Boy Color, in Tal Tal Heights. Of die fotografiewinkel nog terugkomt in het spel, dat is onbekend.

links awakening

De soundtrack belooft veel

Hoewel de geluiden uit de Game Boy niet verschrikkelijk waren, zijn ze natuurlijk niet bepaald van deze tijd. Het mooie is dat de soundtrack niet meer hoeft te klinken zoals op dat apparaat. Volgens Aonuma wordt de soundtrack gemaakt door een bekende van de franchise die ook in zijn band zit. Dat belooft wat. Hopelijk klinken de deuntjes als een ode aan vroeger, met de geweldige geluidskwaliteit en -mogelijkheden van nu. Aonuma heeft gezegd dat er waarschijnlijk een fluitinstrument wordt gebruikt, maar dat het niet allemaal live muziek is. Er moet ook wat digitale muziek in zitten, net als vroeger, waardoor het waarschijnlijk een mooie mengeling tussen oude elektro en moderne geluiden wordt.

20 september verschijnt The Legend of Zelda: Link’s Awakening op Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

 • Kijk zo uit naar deze game! Vooral omdat ik het orgineel nooit gespeeld heb, en ik was er al lang toen de game uitkwam op de game boy. Dus een heel nieuw avontuur!😄
 • Dat belooft veel goeds! Nog maar een paar daagjes wachten! <3
 • @Piet S.

  Ben jij zo iemand dat super vroeg voor een gameshop staat om de game als allereerste te bemachtigen en om het dan die zelfde dag nog uit te spelen? U go girl :D
 • @CyberFl

  Nope. Ik pre-order (in het geval van Zelda) de speciale editie altijd (mits deze er is, anders gewoon de normale versie). Dus op de dag van release haal ik de game op bij het afhaalpunt en ga er dan mee aan de gang. Soms krijg ik games ook al een dag of 2 voor release, dus dat is helemaal ideaal.

  En hoever ik de eerste dag kom? Dat ligt aan hoe lang ik kan spelen, hoe lang de game is en of ik nog andere zaken op de planning heb staan.

  Ik herken de cynische ondertoon in je comment direct, maar zo zit het dus niet. :)
 • @Piet S.

  En je bent geen girl😆

  Ik sta wel om 09.00uur voor de Bart Smit trouwens😀
 • @Monojaxx

  Dat ook nog eens ja! 😆

  Groot gelijk als je 'm z.s.m. wil spelen! :D
 • @Piet S.

  "Ik herken de cynische ondertoon in je comment direct, maar zo zit het dus niet. :)"

  Zo, wat goed van jou zeg.
 • @Rahl

  En waar bemoei jij je mee, spuit elf?
  Stil zijn als de grote mensen praten. ;)
 • @Piet S.

  Ik voel mij vrij om te reageren waarop en wanneer ik maar wil.
 • @Rahl

  Helemaal goed!
 • @Monojaxx
  Bart Smit? Bestaat dat nog?
 • @CerandoX.nl

  Er zijn nog een paar Bart Smit winkels, maar ze sterven inderdaad (langzaam) uit.
 • @CerandoX.nl

  Ja in Gouda
 • @Monojaxx

  Klopt. Intertoys gaat wel weg. Geen gemis, ik loop wel naar Nedgame.

  Edit: @Piet S.
  Die in Gouda bedoelde ik!
 • @Rahl

  Niet alle Intertoys winkels gaan sluiten! :)

  Edit:
  @Rahl
  Ahh, oke!
 • Ik twijfel nog een beetje, hoewel ik 20 augustus hem nog wilde gaan kopen en er achterkwam dat hij pas 20 september uit zou komen.

  Niet lullig bedoeld, maar vraag mij af of de game uitdagend genoeg is.
 • @CerandoX.nl

  Ieder z'n ding hè. Wacht gewoon even op de reviews en bekijken wat meer gameplay beelden, dan kun je waarschijnlijk wel een keuze maken. :)
 • Kinderspelletje. Volwassen mensen en echte gamers spelen gewoon FIFA of Call of Duty en niet deze kinderlijke troep.
 • @Rahl

  Ja, leuk. 3rd-party 'copy-paste' rotzooi spelen. Maar ja, ieder z'n ding he, mr. troll. :)
 • @Rahl

  Spreek voor jezelf, ik ben 42 jaar en geniet ook nog van de Efteling. Spuit 11 pfff.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren