1. Vikendi-map naar PS4- en Xbox One-versie PlayerUnknown's Battlegrounds

Vikendi-map naar PS4- en Xbox One-versie PlayerUnknown's Battlegrounds

Map verscheen al eerder voor pc

De winter-map, Vikendi, voor PlayerUnknown's Battlegrounds is vanaf 22 januari ook speelbaar op de PlayStation 4 en Xbox One-versies van de game. Vorig jaar december verscheen de Vikendi-map al voor de pc-versie van PUBG.

Nu heeft PUBG Corp, via een tweet, bevestigd dat Vikendi later deze maand ook op de PS4- en Xbox One-platformen te spelen is.

Vikendi heeft een speeloppervlak van 36 vierkante kilometer volledige bedekt met sneeuw. Zoals eerder al bekend is gemaakt, laten spelers hun voetsporen achter in de sneeuw zodat andere spelers elkaar makkelijker kunnen vinden. Daarbij moeten spelers ook rekening houden met de gevolgen van de weersomstandigheden. Zo gaan spelers langzaam lopen wanneer ze zich op ijs begeven.

Tegelijkertijd zijn er ook nieuwe voorwerpen toegevoegd aan de game zoals een sneeuwmobiel en kunnen spelers sneeuwballengevechten houden met elkaar.

Vikendi

De Vikendi-map is nu te spelen in PUBG voor de pc en vanaf 22 januari op de PS4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Had de PS4 versie ook een test server voor Vikendi? Bij de PTS op de Xbox One zaten er nog heel wat bugs in (regelmatig in objecten/gebouwen vast of doorgezakt). Ben benieuwd hoe strak de "productie" versie zal lopen!
 • Dat mensen dat PUBG nog kunnen spelen nu er Blackout is kan ik niet begrijpen. Het is letterlijk een verbeterde versie van PUBG in 60 fps. De console versie van PUBG is gewoon nog steeds echt super zwak.

  Bij digital foundry zeggen het zelfs:
  https://www.youtube.com/watch?v=w-XlVeIhIpw
 • @Robskeee

  Speel pubg eerst vooraleer je hier een statement komt neerzetten.
 • @CyberFl 300+ uur en 60 chicken dinners verder….
 • @Robskeee
  Ik heb Blackout een paar keer geprobeerd, en het is toch niet mijn ding. Het is "PUBG on Steroids". Veel wapens/abilities/handelingen zijn dan ook erg onrealistisch. Ik zou graag een 60 fps variant van PUBG zien, maar Blackout is een heel andere ervaring.
 • @Gaaiz Ik kan niet goed begrijpen waarom PUBG het niet kan, en Blackout of Fortnite wel. Ik snap dat blackout net wat anders is, maar het probeert wel erg veel op elkaar te lijken. Droppen, looten, laatste overblijven. 2 wapens, armor, backpack, scopes: 2x 4x en 8x, het lijkt toch allemaal wel ontzettend op elkaar. Alleen is Blackout eigenlijk beter in alles, qua performance dan.
 • @Robskeee
  Qua performance is Blackout absoluut de betere, maar qua gameplay/setup spreekt het mij een stuk minder aan. PUBG heeft eigenlijk een veel te kleine/amateuristische studio achter zich staan.
  Inmiddels hebben ze wel bakken met geld, maar daarmee koop je niet makkelijk kennis/ervaring. Vooral als de basis van je game al half brak is wordt het lastig om er echt iets uit te halen. Beste optie zijn is de game opnieuw schrijven, maar dat kost erg veel resources van het team waar ze waarschijnlijk niet aan beginnen.
 • ‘36 vierkante meter’ dat is niet veel XD
 • @Dealer X nee dan zijn we snel uitgespeeld haha, gelukkig is het KILOmeter

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren