1. Afbeelding laat zien hoe je alle pokémon naar Pokémon Home kan krijgen

Afbeelding laat zien hoe je alle pokémon naar Pokémon Home kan krijgen

Ook van games die je misschien niet verwacht

Nog heel even wachten en dan kun je Pokémon Home gebruiken. Nu hebben twee Redditgebruikers een afbeelding gemaakt van hoe je pokémon via Pokémon Bank kan overzetten. Ook van oude games die je misschien niet had verwacht.

In eerste instantie leek het alleen mogelijk om pokémon van bepaalde games op Pokémon Home te zetten, via Pokémon Bank. Dat is alleen mogelijk met premium abonnement .

Eerst leek het alleen mogelijk om pokémon die al in de Pokémon Bank stonden (de voorganger van Pokémon Home) met een premium abonnement over te zetten naar Pokémon Home. Nu hebben Redditgebruikers dominodave en YamiArtio uitgezocht dat met veel tussenwegen pokémon uit oude games, zoals; Pokémon Colloseum, Pokémon Stadium en My Pokémon Farm nog steeds via Pokémon Bank op Pokémon Home kan krijgen. Veel trade-services van deze games zijn nog steeds online.

De enige service die echt uit de lucht is, is Pokémon Dream World. Bij deze service is het helaas niet meer mogelijk om de pokémon naar de Pokémon Bank over te zetten. Je kan de volledige datavisualisatie hieronder bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • $$$
 • @Shuckles

  Het is zeker prijzig. Wellicht niet voor de diehard Pokemon fan. Ikzelf laat het maar liggen denk ik.
 • @Shuckles

  “Ze verdienen er hopen geld aan, dus waarom niet?” - Nintendo fanboys.
 • @Don Carpaccio

  Als iets niet de moeite waard is in jouw ogen, dan schaf je het toch niet en vice versa? :)
 • @Piet S.

  Jij weet altijd die cash cultuur van Nintendo te verdedigen. Met fans zoals jij is Nintendo erg bij. (haha dat rijmt) ik vind mijn switch erg leuk hoor dat is het niet. Maar die extra cash grabs van Nintendo zijn echt triest. En begin nou niet weer "maar het wordt toch gekocht? verhaal".

  Het is gewoon in en in triest welke bedrijfsvoering Nintendo op dit moment gebruikt. Zij zijn op dit moment de grootste geldgraaiers van de 3.
 • @TommieNL

  Je moet het anders bekijken. Ik ben fan van Nintendo en als het goed met het bedrijf gaat, dan komen er ook veel games van hoge kwaliteit uit (hetzelfde geldt voor die zaken m.b.t. hardware), dus natuurlijk wil ik dat het financieel gezien goed gaat met Nintendo. Niet (alleen) voor hen, maar grotendeels voor mijzelf als gamer (lekker egoïstisch wel :P).

  En de grootste geldgraaiers? Stel je schaft Nintendo Online EN Pokemon Home voor een jaar aan, dan ben je voor max. €36,- klaar ( en met een gezinsabonnement is het nog een heel stuk goedkoper). Een PS Plus abonnement kost per jaar… wat? €60,-? Nog niet bijna de grootste graaiers dus.
 • @Piet S.

  Tja zo kun je het ook bekijken 😂.

  PS plus heeft wel iets meer te bieden dan Nintendo online. Of dat 60 euro waard is blijft een discussie punt uiteraard. Vind het ook veel geld voor wat ik krijg.
  Maar dat vind ik van Xbox Live ook.
  Maar als Nintendo 60 euro zou durven vragen voor hetgeen zij een online service noemen zou belachelijk zijn.

  Maar als je 40 euro voor een character in een mobiele game vraagt en spellen niet onder de 50 euro verkoopt is het ook niet nodig om 60 euro per jaar te vragen 😝
 • @TommieNL

  Ja, dat is voor mij dus de achterliggende gedachte, haha. :P

  Iedereen kan en mag inderdaad zelf beslissen of ze die verschillende services het geld waard vinden. Zo heb ik geen Xbox Live Gold, maar ga ik Gamepass zeker nog een keer aanschaffen. Het is maar net wat je wil en wat je eraan uit wil geven.
  En Nintendo ziet zelf ook wel in dat wat ze nu aanbieden geen €60,- waard is. Dat weet iedereen en gelukkig hebben ze Online daarom ook niet die prijs gegeven, want dat zou inderdaad schandalig geweest zijn… XD

  De prijzen van games vind ik verder prima, maar die in-game prijzen van Mario Kart Tour… Man, man, man… Ik heb die game niet eens gespeeld. Geef mij maar gewoon MK9 voor de Switch!
 • Lekker omslachtig allemaal
 • @MarioLuigi

  Blijft wel Nintendo he
 • Logisch dat dit omslachtig is. Het gaat om Pokémon over heel veel verschillende jaren en op verschillende platformen. Pokémon bank vond ik super handig op de 3ds en voor 4 euro per jaar een goede deal.

  Pokémon Home lijkt me soortgelijk te werken, alleen dan voor 4x zoveel met "nutteloze" functies. Valt me tegen. Ik had liever gewoon gezien dat Pokémon bank op de switch kwam zodat je daar al he Pokémon op kon zetten. Alles wat dan niet naar SwSh kan, kon je dan nog op je 3ds gebruiken. Zonde
 • @blue_blade_3

  'Logisch dat dit omslachtig is. Het gaat om Pokémon over heel veel verschillende jaren en op verschillende platformen. Pokémon bank vond ik super handig op de 3ds en voor 4 euro per jaar een goede deal.'

  Dit dus. Mensen die verwachten dat technologie van +/-20 jaar geleden nog op een simpele manier compatible is met technologie van nu, snappen er niet echt heel veel van. :)
 • @Piet S.
  Ik ga het denk wel nemen want wil mijn Pokemon waar ik honderden uren in heb zitten wel meenemen van X&Y, ORAS en SM (USUM). Geeft me ook weer een trigger om opnieuw die spellen te spelen. Verder hoop ik dat er nog een feature komt als een daycare in HOME. Misschien is dat wel Pokemon Sleep wat later nog wordt uitgerold.

  Maar vind de prijs wel erg gretig hoor. Kost me bijna een extra jaar abbo Nintendo Online om dit te gebruiken. Gelukkig ben ik al gestopt met elk jaar €60,- uit te geven voor PS+ waarvan ik eigenlijk alleen online gebruik dat is net zo'n melkkoe aangezien ik alle andere diensten van PS+ niet gebruik.
 • @Snafu9

  Ik ga 't ook aanschaffen voor die €1,35 per maand. Mooi alles overzetten en al je Pokémon altijd en overal beschikbaar. Beetje traden, etc. via je tel. Dat is wel echt vet!

  En dat zou best eens zo kunnen zijn ja!

  Het is natuurlijk ook maar net waar je je geld aan uit wil geven en dat moet iedereen zelf weten!
 • @Piet S.
  Ja als je het zo bekijkt valt het ook allemaal wel mee ja. Dat traden via mobiel vind ik ook wel echt vet ja en is ook iets waar ik al een tijd op zat te wachten. Maar daarom hoop ik ook dat er een feature inkomt om Pokemon te krijgen via HOME. Omdat traden daar zo makkelijk gaat en ook in grote getale (10 Pokemon tegelijk in Wonder Box en 3 tegelijk in GTS). Als er geen functie komt zoals een Daycare ben je de hele tijd bezig met nieuwe Pokemon te traden vanuit andere spellen naar HOME om zo weer nieuwe Pokemon te kunnen krijgen.

  Zat nog wel even te lezen over Pokemon Sleep en dit schijnt echt alleen voor Pokemon GO te zijn. Helaas dus niet voor HOME. Tenminste dat is de meest recente informatie die is uitgekomen erover.
 • Epic fail eerlijk gezegd. Betalen om te ruilen. Wrm maken ze het niet gratis voor de mensen dat jaarlijks betalen om online te kunnen spelen op de switch?
 • @CyberFl

  Wat lul je nou voor onzin man. Home’s essentie is het opslaan en het meenemen van je waardevolle Pokemon naar de volgende gen Pokemon games. En de gen daarna en daarna en daarna etc etc etc. Het is een soort Pokemon cloud.

  Ruilen is slechts een bijzaak evenals bijvoorbeeld de mystery gifts die je krijgt. Waarom zou je home gebruiken voor het traden als je dat gewoon ingame kunt doen voor nop. 🤪

  Ik ben het wel met je eens dat Nintendo Online leden minstens een korting horen te krijgen. Gratis gaat hem nooit worden omdat Online al zo goedkoop is.

  Ondanks de belachelijke prijs gaat dit een mega succes worden. Zodra Go support is toegevoegd gaat deze service skyrocket en snoert het ons allemaal de mond. Eigenlijk is de pricing een teken dat de casual gamer weer een stukje gaming heeft verpest met hun kudde gedrag. Helaas…
 • @Ramirez
  Zo daar heb je wel gelijk in ja. Als Pokemon GO wordt toegevoegd dan is de cirkel compleet en zullen de verkopen van Switch en Sword/Shield ook weer echt omhoog gaan.

  Eigenlijk lijkt op deze manier de strategie van Pokemon om niet alle beestjes beschikbaar te maken in Sword/Shield ook weer te begrijpen. Over 1 of 2 jaar zijn er waarschijnlijk meer spellen uitgekomen waar de overige beestjes die nu niet in Sword/Shield zitten daar wel in en kan je je favoriete beestje weer gebruiken in elk spel. Mij lijkt het ook nog wel vet als ze later een Pokemon game uitbrengen met 2 versies waar de Pokedex echt verschillend zijn waardoor je echt een verschil hebt per versie die je speelt.
 • @CyberFl

  Iets met klok en klepel. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren