1. VLC Media Player kan mogelijk naar Nintendo Switch

VLC Media Player kan mogelijk naar Nintendo Switch

Ook PlayStation 4 wordt genoemd

Lead developer van VideoLan, Jean-Baptiste Kempf, heeft gezegd dat er wordt gekeken naar wat de opties zijn om de VLC Media Player naar meerdere platformen te brengen. Onder andere wordt de Nintendo Switch genoemd. Dit zegt Kempf tijdens een interview met VentureBeat.

Tijdens het interview wordt besproken wat de toekomst gaat beteken voor de het programma. VLC Media Player werd in 1996 ontwikkeld door een groep studenten in Parijs die een manier wilde vinden om op efficiënte wijze video's te streamen op hun campus. Al snel groeide deze nieuwsgierigheid uit tot een academisch project en werd het programma ontwikkeld.

Met de VLC Media Player kunnen gebruikers op makkelijke wijze videobestanden afspelen die andere applicaties op platformen normaal niet ondersteunen. Tegenwoordig is het gratis programma op bijna elke computerplatform verkrijgbaar en wordt nu bij moederbedrijf VideoLan overwogen om deze beschikbaarheid nog verder uit te breiden.

VLC Media Player

Volgens Kempf overweegt het bedrijf momenteel om het programma naar de Nintendo Switch te brengen evenals de PlayStation 4. Op dit moment is VLC al beschikbaar op de Xbox One via de Microsoft Store. Videoapplicaties op de Nintendo Switch zijn nu nog relatief schaars. Op het moment van schrijven zijn alleen de applicaties YouTube, NicoNico en Hulu verkrijgbaar op de Nintendo eShop.

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog de vraag. Wel werd duidelijk dat het bedrijf kort geleden een nieuwe mijlpaal had bereikt met in totaal drie miljard downloads van de applicatie sinds de oprichting.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Zou niet weten wat ik hiermee moet doen op de Switch, haha.
 • @Piet S. Downloads kijken die op je sd kaart staan? Nintendo gaat dit vanwege "mogelijke piraterij" niet toestaan, gok ik.
 • @Richh

  Oftewel filmpjes of foto's downloaden via m'n PC/laptop. Deze filmpjes of foto's daarna op een SD-kaart zetten, om deze vervolgens in m'n Switch te doen, om daar dan deze filmpjes of foto's op te bekijken?

  Dit terwijl ik dit ook gewoon op de betreffende PC/laptop kan doen?

  Nogal onzinnig, niet?
 • @Piet S.

  Netflix, Youtube, ***, piraterij, nieuwste series zonder netflix; het kan allemaal op andere toestellen. Dus waarom ook niet op de Switch. Je laat gelijk maar weer eens zien hoe omslachtig producten van Nintendo werken. Gamen ok (immers een game systeem), maar media = bar en bar slecht.
 • @Richh

  We hebben het hier toch puur over VLC? Jij komt met een reden waarom die app handig kan zijn op de Switch en ik weerleg die reden, met uitleg.

  Over die andere apps hebben we het hier niet. Dat die ondertussen wel eens beschikbaar gemaakt mogen worden op de Switch… Dat weet iedereen wel en met YT lijkt de 'kurk' eraf te zijn.
 • @Piet S. je weerlegt niet alleen, maar illustreert ook de omslachtigheid vanwege het beleid van Nintendo.
 • @Richh

  VLC is, in mijn ogen, inderdaad veel te omslachtig om te gebruiken op consoles (bv. op de Switch), zoals ik hierboven al aangaf.

  Nintendo moet er, samen met 3e-partijen, voor gaan zorgen dat andere apps ook naar de Switch komen, zodat dit soort "omslachtige apps" niet nodig zijn. Nu YouTube beschikbaar is op de Switch zie ik het wel gebeuren dat andere apps ook beschikbaar zullen worden in de toekomst.
  Dat deze nu nog niet beschikbaar zijn heeft (denk ik) weinig te maken met het beleid van Nintendo, maar meer met de contracten tussen Nintendo en de betreffende 3e-partijen.
 • @Piet S.

  Tuurlijk kun je dat ook op je PC/Laptop, maar een PC kun je sowieso niet meenemen, en een laptop is eigenlijk ook al erg onhandig on the go.

  De Switch zou met een VLC player een fijne middenweg kunnen bieden.
 • @Shuckles

  VLC is te omslachtig en bovendien onzinnig ALS er in de toekomst andere/meerdere apps beschikbaar worden gesteld.
 • @Piet S. VLC is nooit onzinnig, tenminste als je geen brave burger bent lol
 • @Richh

  'Ik vind' het onzinnig dan en geloof me, zo braaf ben ik niet! ;-P
 • De Switch is een console. Vrijwel elke beschikbare telefoon heeft een beter scherm dan de Switch.
 • @CerandoX.nl

  Ik zie games als Breath of the Wild echter niet draaien op mijn iPhone X. ;-)
 • @Piet S. omdat Nintendo het alleenrecht heeft.

  Of bedoel je dat BotW niet kan draaien op de X?
 • @Richh

  Het 2e. :-)
 • @Piet S.

  Pfff. Ik bedoel dat je filmpjes nog beter op je telefoon kunt kijken dan een Switch.

  Maar om hierop in te gaan; de iPhone X zou geen probleem hebben met BotW. De A11 Bionic is Veel krachtiger dan de Tegra in de Switch en de A12 is nog veel krachtiger. Daarnaast is het naïef om te denken dat die Tegra nog steeds niet ingehaald is door de moderne telefoons.

  Dit is verder geen eerlijke vergelijking, aangezien je drie Switches kunt kopen voor de prijs. Het doet verder ook niets af aan de Switch zelf.
 • @CerandoX.nl

  Die Tegra is 100% ingehaald, dat weet Piet ook wel. Daarom heeft hij vast een andere reden waarom BotW niet kan draaien op de X.
 • @CerandoX.nl & @Richh

  Filmpjes beter kijken op je tel. dan op je Switch?
  Het ligt er maar net aan wat je wil he. Wil je 1080p i.p.v. 720p, dan moet je inderdaad voor je tel. gaan. Kijk je liever op een (iets) groter scherm? Dan is de Switch toch echt een betere keuze. :-)

  Qua specs is de on-board chip van de Switch ingehaald, true.
  Echter gaat het niet alleen om de chip, maar ook om bv. de volgende zaken:
  - Cooling systeem: De Switch kan de hardware veel verder pushen dan telefoons, omdat het voor de Switch mogelijk is om de hardware goed af te koelen.
  - RAM & OS: Het OS van telefoons bezet zo'n beetje het merendeel van het werkgeheugen, terwijl het OS van de Switch zeer 'ligt' is waardoor bijna het hele RAM ingezet kan worden voor games, waardoor games beter draaien.
  - Resolutie: De Switch is gemaakt om games op een bepaalde resolutie te draaien (i.v.m. performance), terwijl bv. iOS altijd gaat voor een hoge resolutie omdat de tel. niet bedoeld is als gaming platform. Dit veroorzaakt performance issues.

  Kortom CPU/GPU in telefoons betekent (bij lange na) niet alles. Er komt wel meer bij kijken. Telefoons zijn (hoe ze nu zijn) niet gemaakt om ECHT op te gamen. :-)


  O en daarnaast ben ik zelf een Apple fan, dus daar ligt het niet aan. Ik betaal dan ook graag (nou ja, "graag", haha) de hoge prijs die ze vragen voor bv. hun iPhones.
 • @Piet S.
  iOS gaat heel goed om met het geheugen, Android niet, maar die telefoons hebben dubbel zoveel ram ter compensatie. Daar wint de Switch niet veel. De koeling is belangrijk voor de Tegra ja, maar de chips van Apple draaien zonder die koeling alsnog harder.

  Je zei dat BotW niet op een iPhone zag draaien, maar dit kan dus wel. Maakt verder ook niet belangrijk, speelt fijner op een Switch of TV.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren