1. Volgende Double Fine-game wordt geen vervolg

Volgende Double Fine-game wordt geen vervolg

En dus geen Brütal Legend 2

De volgende game van Double Fine wordt geen vervolg of remaster. Dat heeft oprichter Tim Schafer gezegd in een gesprek met KindaFunny.

Double Fine werd recentelijk gekocht door Microsoft en werkt op dit moment aan Psychonauts 2. Tijdens de Xbox Games Showcase verscheen Jack Black in beeld, die een stem verzorgt in de game. Hij speelde ook de hoofdpersoon in Brütal Legend, een rts-hybride van Double Fine uit 2009. Fans dachten daarom even dat het om een vervolg voor deze cult-game ging.

Tim Schafer zegt tegen KindaFunny's Greg Miller dat er voorlopig geen sprake is van een nieuwe Brütal Legend. "We gaan geen Brütal Legend 2 maken, ik zal het je zeggen. De volgende game wordt geen vervolg", zegt hij.

"We begonnen bij Broken Age, dat was een nostalgie-ding omdat het een adventure was. Dat was een retro-ding, daarna hebben we allemaal remasters gemaakt, zoals Full Throttle en Day of the Tentacle. Dat was al een reis naar het verleden. En nu doen we Psychonauts 2, dat is een vervolg. Sinds 2012 zijn we dus al terug aan het kijken. Dus voor de volgende game wil ik iets gloednieuws maken."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Iets gloednieuws betekent dus geen nieuwe Banjo Kazooie van hun of zien zij Banjo Kazooie wel als iets gloednieuws voor hun? Want anders zie ik het heel somber in voor de Banjo Kazooie franchise. En dan kan Microsoft 2 dingen doen of een paar toffe indie studios samen voegen van Oa a Hat in time en Playtonic. Of het ip Banjo kazooie verkopen het liefst aan Nintendo. En dat het Mario Odyssey team er een 9.5 game van maakt en dan spijt hebben dat ze er zolang niks mee hebben gedaan.

  Want ik zou niet weten welk team binnen Microsoft buiten Double Fine een nieuwe Banjo Kazooie zou kunnen maken
 • @smaakmaker tldr
 • @smaakmaker

  Waarom niet gewoon door Rare laten maken die waren toch weer goed op weg als devs? En ze zijn de OG makers van banjo.
 • @Meta_coola

  Omdat Rare ten eerste aan Everwild werkt en ten 2e heeft aangegeven hun Ips niet meer te willen gebruiken.
 • @smaakmaker

  Maar wel aan Battletoads meewerken, beetje hypocriet.
 • @Ardyn

  Meewerken misschien zou Rare wel ondersteunung geven aan een eventuele nieuwe Banjo Kazooie maar ze gaan niet zelf een nieuwe ontwikkelen.
 • @Meta_coola

  En als toevoeging dat zo'n beetje iedere noemenswaardige developer die vroeger aan Banjo werkte, nu werkt bij Playtonic, de studio van Yooka-Laylee.
  Persoonlijk is het absoluut niet mijn genre, maar ik vind het jammer voor de fans.
 • @Ardyn

  Klopt maar volgens werken er ook niet heel veel oud mensen van Fable nu aan de nieuwe. En soms kan een nieuwe studio er echt iets moois van maken.
 • @smaakmaker
  Natuurlijk klopt dit ook natuurlijk.
  Maar Rare is niet meer als het vroeger was, sterker nog, ik ben van de generatie die Rare vooral heeft leren kennen met Viva Piñata of Nuts & Bolts. En ik ben nu 20.
  Dus je zou dan inderdaad net zo goed een andere studio het werk kunnen laten doen.

  Verder is Fable niet helemaal hetzelfde, omdat Lionhead niet meer bestaat (:() en Peter Molyneux is niet meer van deze tijd qua PR en industrie keuzes.
 • Jammer. Vond brutal legend wel een leuke game. Het RTS was onverwacht maar de setting en soundtrack waren heerlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren