1. Volgende Gran Turismo-spel in ontwikkeling

Volgende Gran Turismo-spel in ontwikkeling

Combinatie van verleden, heden en toekomst

Gran Turismo Sport is nog springlevend, toch wordt er achter de schermen al aan het volgende deel gewerkt.

Polyphony Digital is nog altijd druk bezig met het bijhouden van Gran Turismo Sport. Maar achter de schermen denken ze al aan een volgend deel van het populaire racespel. Kazunori Yamauchi, maker van Gran Turismo, vertelde aan GTPlanet dat het team al hard bezig is met het volgende spel.

Op het gebied van physics en races zal het nieuwe spel veel weg hebben van zijn voorganger. "GT Sport doet het qua races en physics zo goed, dat verbeteringen haast niet nodig zijn" verklaart Yamauchi. Verder vertelt hij dat hij het prachtig vind dat zijn serie van spellen zoveel impact hebben gehad op fans. Dit is een belangrijke reden om ook het verleden in de nieuwe spellen te verwerken. "Het volgende spel wordt een combinatie van het verleden, heden en de toekomst. Het wordt de complete vorm van Gran Turismo"

Gran Turismo Sport

Een logische volgende stap voor Gran Turismo is het gebruik van virtual reality. "Ik houd zelf echt van virtual reality, ik volg de ontwikkelingen nauw en ben ervan overtuigd dat virtual reality erg geschikt is voor racespellen". Yamauchi geeft wel aan dat de functie van virtual reality in zijn spellen afhankelijk is van de ontwikkeling van grafische rekenkracht in hardware. We zullen geduldig moeten zijn, maar houden het zeker in de gaten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Oftewel dit word een ps5 release en niet eens bij launch. Zij nemen altijd de tijd. Maar vooral omdat vr genoemd word en afhankelijk van rekenkracht. Dus is logisch dat ze vr niet voor sport uitbrengen maar voor next gen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren