1. Volgende Resident Evil heet niet Resident Evil 8

Volgende Resident Evil heet niet Resident Evil 8

Resident Evil Village

Het volgende deel in de Resident Evil-serie heet niet Resident Evil 8. Dat zeggen producersTsuyoshi Kanda en Peter Fabiano in de 'Weekly Famitsu', vertaald door Kotaku.

Het nieuws is opvallend, omdat de trailer duidelijk wilde maken dat het aankomende Resident Evil Village echt het achtste deel in de serie is. Letters uit het woord 'Village' lichtten op om het Romeinse cijfer VIII te vormen. Ook speelt de game zich een paar jaar na Resident Evil 7 af.

In het interview worden de producers gevraagd waarom de game niet Resident Evil 8 wordt genoemd. "Je kunt het dorp zien als een personage in de game. We hebben dat gedaan, omdat we willen dat spelers dat begrijpen."

Vervolgens wordt gevraagd wat dan de officiële afkorting wordt van de game: RE8 of Village? "Er is niet echt een officiële afkorting. We zouden blij zijn als je gewoon 'Village' zou onthouden."

Resident Evil Village komt volgend jaar uit op PlayStation 5, Xbox Series X en pc. Aan het eind van de zomer wordt meer informatie over de game onthuld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Juist…logics…
  Volgens mij hebben ze teveel gras gerookt daar. Wie snapt dit?
 • Trailer vond ik tof, maar onthulde wel te veel. Had liever de game tot aan release in mysterie gehuld gezien.
 • Zelfs de branding afdeling van Xbox vindt dit onlogische naamgeving…
 • @That Mr Awesome

  Die waren inderdaad voor Resident Evil Village Series 8 gegaan denk ik
 • @gertjun
  Daar moet ook nog ergens een X bij

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren