1. Volgende Xbox-console zal over disc drive beschikken

Volgende Xbox-console zal over disc drive beschikken

Volgens hoofd van Xbox, Phil Spencer

De volgende Xbox-console zal volgens Phil Spencer, hoofd van Xbox, over een disc drive beschikken.

In een interview met GamesIndustry.biz gaf Spencer aan dat de nieuwe Xbox-console gewoon over een disc drive zal beschikken. Het doel van het bedrijf is het bieden van een keuze aan spelers. En dat geldt ook voor het nieuwe project genaamd Project Scarlett. Volgens Spencer hebben digitale games een voorsprong op de fysieke versie, maar het bedrijf is niet van plan om digitale games door de strot van gamers te duwen.

xbox

“Fysieke discs maken deel uit van onze toekomst”, zegt Spencer. “Dit weten we, omdat we zien dat games steeds vaker digitaal worden aangeschaft, maar nog steeds situaties bieden waarbij een fysieke versie beter zou zijn. Bijvoorbeeld als ik weg ben van mijn console waar alle games digitaal opstaan. We weten dat mensen nog steeds fysieke versies hebben”, aldus Spencer.

“Daarom zijn we met consoles, zoals de Xbox One S All-Digital-editie erg specifiek met de naam. We willen geen verwarring veroorzaken bij mensen die nog heel veel fysieke versies van games hebben. Als je liever fysieke versies van games aanschaft, dan moet je de Xbox One S aanschaffen, niet de Xbox One S All-Digital. En ja ik weet dat de afkorting SAD (verdrietig) spelt”, zegt Spencer.

“We willen iedereen de keuze blijven bieden. En op dit moment is het bemachtigen van fysieke games nog steeds iets waar miljoenen mensen gek op zijn”, concludeert Spencer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Mijn gevoel zegt fysiek,mijn verstand digitale games.
    Met digitale games heeft mijn one-x het duidelijk minder zwaar,dwz minder gezoem,maar ook veel minder hitte.
  • Tuurlijk digitaal is lekker makkelijk. Maar totaal niet leuk voor de verzamelaars. En je betaald altije teveel.
    En je kan het niet uitlenen aan een vriend bijvoorbeeld die het wilt uitproberen. Of dat je het ruilt. Of dat je het doorverkoopt voor mensen die niet veel te besteden hebben.

    Soms heb je kut games ertussen zitten. En dan zit je ermee opgescheept. Dus ik ben blij dat ze dat bij microsoft wel inzien.

    En wat spencer zegt “ digitaal games hebben een voorsprong” aub laat me niet lachen… ja daar verdienen ze het meeste op….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren