1. Map voor Assassin's Creed Odyssey en New Game Plus onthuld

Map voor Assassin's Creed Odyssey en New Game Plus onthuld

Tevens New Game Plus-modus bevestigd

De hele plattegrond van het speelbare gebied in Assassin's Creed Odyssey is online geplaatst. Ook heeft Unbisoft bekend gemaakt dat de game na lancering een New Game Plus-modus krijgt.

De website Powerpyx nam beelden op tijdens Gamescom en heeft hiervan een afbeelding van de complete versie van de map gemaakt. De volledige map beslaat 130 vierkante kilometer, wat 62% groter is dan die van Origins uit 2017. Wel bestaat het merendeel van de Griekse spelomgeving in Odyssey uit zee. Per regio wordt een bepaald level aangeraden voor spelers, maar in de Gamescom-demo staat bij elk gebied level 48.

Assassin's Creed Odyssey

Hiernaast is bekendgemaakt dat Assassin's Creed Odyssey een New Game Plus-modus ontvangt. Dit meldt creative director Jonathon Dumont aan de website Gamerant. Hij bevestigde de komst van de modus direct, maar geeft wel aan dat het niet bij lancering speelbaar is: "Ja, die komt er! Het komt iets later dan de lancering". Dumont is ervan overtuigd dat spelers voldoende te doen hebben voor de New Game Plus-modus arriveert. Director Scott Philips bevestigde twee weken geleden nog dat de game "veel, veel langer" wordt dan Origins.

Het nieuwste deel in de Assassin's Creed-reeks speelt zich af in het oude Griekenland en geeft spelers de kans om de loop van de geschiedenis te veranderen. AC: Odyssey bevat meer rpg-elementen dan zijn voorganger en biedt, naast de keuze voor twee verschillende hoofdpersonages, bijvoorbeeld verschillende gespreksopties.

In Assassin's Creed: Odyssey keren zeeslagen terug en veldslagen bestaan uit grote aantallen krijgers. Het eigen schip kan verbeterd worden, net als wapens en uitrusting. Ubisoft belooft bovendien dat spelers 'het ware verhaal' achter de wezens uit de Griekse mythologie zullen leren.

Vorige week maakte Ubisoft CEO Yves Guillemot nog bekend dat er geen Assassin's Creed-game in 2019 verschijnt.

Assassin's Creed Odyssey verschijnt op 5 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Grootte van een map vind ik altijd zo irrelevant als het voornamelijk water is. Maar wel goed om te lezen dat de game langer wordt dan origins. Als ze het voor elkaar krijgen om er genoeg variatie in te houden is dat alleen maar goed.
 • 62% groter dan Origins, nou poeh poeh. Bij Origins had je ook twee gebieden waar letterlijk maar één ding te vinden/ te doen was. Zo kan ik ook wel een grote spelwereld neer zetten, nog maar te zwijgen over de hoeveelheid water.
  Mag je in plaats van door een woestijn rijden lekker een ellenlange afstand varen. Jankt er een aantal generieke side missions in en ta-daa. Ik hoop van harte dat ze dan tenminste nog van die chanties er in hebben gestopt, dan is het nog enigzins te verdragen.
 • @AWESOMEDUDE3 Chanties zitter er in ja😂. Er is ook al een trailer waar je Ze hoort zingen.
 • Weer lekker veel water om in te varen zo te zien. Hopelijk is er evenveel op zee te doen als bij black flag.
 • Jammer dat het merendeel van de map water is (behalve als je net zoals in Black flag de onderwater wereld kan bezoeken dan is het minder jamer) maar als de landmassa minstens net zo rijkelijk gevuld is met interessante dingen als de map van Origins valt er voor mij weinig te klagen.
 • Ik vins het jammer dat de serie zich in deze RPG-richting ontwikkeld. Ik hield van deel 1 (dé reden dat ik na lange tijd weer een console kocht), de Ezio-delen en deel 3 vond ik ook nog gaaf. Vernieuwing zal vast nodig zijn, maar voor mij is de serie onherkenbaar veranderd en lijkt het nauwelijks nog op wat het ooit was. Van mij had het meer van hetzelfde mogen blijven alleen dan groter, mooier en beter (beter als in nieuwe technieken om iemand van kant te maken, nieuwe mogelijkheden/wapens etc.) Ik wil gewoon als een badass tussen een legertje soldaten landen en hen binnen 3-4 seconden stijlvol naar walhalla sturen om vervolgens over de daken op zoek te gaan naar meer soldaten. Of op de meest stealthy manier een heel kamp opruimen zonder gezien te worden. Ik mis die tijden.
 • 2 maanden geleden al gelekt, volgens mij komen ze wel overeen….

  En wat een gezeik weer over dat water. Het land zal wel daadwerkelijk een flink stuk groter zijn dus wat zeur je nou…. En wie zegt dat je niks met dat water kunt?
 • Ik blijf het maar onbegrijpelijk vinden dat Ubisoft al zoveel informatie prijsgeeft door middel van trailers en kaarten voor release….. Dat moeten mensen toch lekker zelf ontdekken.

  Het is helaas allang geen assassins creed meer…. waar is het sluipen etc gebleven.
 • @iknatuurlijk

  Oh sluipen kan je nog steeds doen. M'n laatste playtrough van Origins heb ik de totale game in stealth uitgespeeld. En afgaande van alle gameplay filmpjes van Odyssey kan je dat hier ook doen.


  Zolang de pieces of eden en andere dingen van de Isu represent zijn is het een ware AC game ( de Assassin brotherhood en Templar Order zijn maar een klein deel van de lore, de strijd tussen orde en chaos word al veel langer gestreden dan dat die 2 groepen bestaan)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren