1. Voorlopig geen grote titels van Blizzard Entertainment

Voorlopig geen grote titels van Blizzard Entertainment

Bovendien is er een groot deel van het personeel ontslagen.

Voorlopig hoeven we geen grote games te verwachten van Blizzard Entertainment. Dit gaf CEO van Activision Blizzard, Bobby Kotick, dinsdag aan in een conference-call over de kwartaalcijfers van het moederbedrijf van Blizzard Entertainment.

Het is al een tijd geleden dat Blizzard Entertainment een grote titel uitbracht. De laatste was Overwatch en die kwam in 2016 uit. Er staan wel wat kleine titels gepland. Zo kunnen we World of Warcraft: Classic verwachten en Diablo Immortal. Bovendien heeft Activision aangegeven dat ze al hun grote titels, ergens in de nabije toekomst, naar mobiel willen verplaatsen.

Los van het feit dat er geen grote titels aankomen, heeft Blizzard Entertainment ook veel van haar personeel moeten ontslaan. De werknemers van de afdelingen waar de games ontwikkeld worden hoefden niet voor hun baan te vrezen. Hier werd namelijk niemand ontslagen. Het is zelfs het plan van Activision Blizzard om deze afdelingen te versterken met meer personeel. Hun doel is het personeelsbestand te vergroten met ongeveer één vijfde.

Kotick heeft verder nog toegelicht dat de verkoop van onder andere Call of Duty en Overwatch heel erg tegenvielen. Vooral wat betreft de in-game aankopen. Spelers kunnen in het spel wapens, cosmetica en kleding aanschaffen, maar hier werd dus minder gebruik van gemaakt dan verwacht. In games zoals bijvoorbeeld Fortnite is deze optie wel erg populair.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • En zo is hoe ooit een geweldige developer een langsame dood sterft, Blizzard = dood
 • Wat doe je als er veel haat op mobile games zoals Diablo Immortal komen? Precies! Focussen op nog meer mobile games!
 • Dus Diablo 4 kunnen we voorlopig wel vergeten…

  Ik denk dat ze juist nieuwe games nodig hebben. Op een gegeven moment raken spelers uitgekeken op bestaande games.
 • R.I.P. Blizzard dus. Bedankt voor de mooiste game herinneringen die ik met World of Warcraft heb meegemaakt. Dat was een droom die werkelijkheid werd. Helaas te verslavend en na 2 jaar gestopt. Maar wel zeer zeer mooie herinneringen van een toen der tijd fantastisch spel.
 • Jammer.. Ik zat al jaren op een opvolger van World of Warcraft te wachten, maar nu blijkt dat er voorlopig überhaupt geen game komt (nieuwe aanwinsten als Overwatch waren ook fantastisch!) word ik wel een beetje verdrietig.. Met de laatste Blizzcon was de toon al gezet, maar dit gaat hard bergafwaarts op deze manier…
 • Dit is jammer.
  Blizzard staat in mijn geheugen als schitterende ontwikkelaar.
  Dat was tot en met de warcraft 3 game.
  Daarna vond ik veel keuzes jammer. WoW is niet aan mij besteed.

  Het zou me niks verbazen als dit betekend dat Activision en blizzard weer los komen.
  Als dat nog mogelijk is dan toch.
  Want dat kan vast niet zonder bakken geld.

  Ik hoop dat er ooit een terugkeer naar de glorie van Blizzard komt, maar ik vrees dat dit een ingezette ondergang kan zijn.

  Maar dan nog zal ik blizzard herinneren van de geweldige Warcraft rts games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren