1. Nintendo denkt nog niet aan opvolger en prijsdaling Switch

Nintendo denkt nog niet aan opvolger en prijsdaling Switch

Nintendo legt focus op verkoop van originele Nintendo Switch

Nintendo-president Shuntaro Furukawa heeft in een interview laten weten aan The Sankei News dat ze bij Nintendo nog niet bezig zijn met een opvolger van de Nintendo Switch of een prijsdaling van de console.

In het interview legt Furukawa uit dat ze bij het bedrijf vooral de focus leggen op hun fiscale doelen voor de Switch. Op de vraag hoe Nintendo twintig miljoen Nintendo Switch-consoles gaat verkopen, antwoordde Furukawa dat het 'een ambitieus, maar haalbaar doel is.' Daarom wordt er nog niet gedacht aan een prijsverlaging van de Switch of een volgende versie van de console.

Super Smash Bros.

Verder sprak Furukawa over hoe eind 2018 een succes was voor het bedrijf dankzij de verkoop van meerdere Nintendo-games als Super Mario Party, Pokémon Let's Go: Pikachu en Eevee en Super Smash Bros. Ultimate.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Juist! Gewoon alle focus op de Switch (en diens stijgende lijn) houden!
 • @Piet S. Ik zou wel graag een nieuwe versie van de Switch zien. Ik heb het gevoel dat deze net als de DS Lite een flinke stap voorwaarts kan zijn.
 • @Jack O

  Dat soort nieuwe releases zijn niet goed voor mijn portemonnee. Van de DS heb ik drie versies gehad: normale, Lite en de 3DS. Misschien zelfs nog wel een tussendoor.

  Verschil tussen de gewone en de Lite was inderdaad super groot.

  Maargoed. Ik ben nu wat ouder en misschien wat minder gemakkelijk te verleiden met dat soort gadgets.
 • @Luigi1985

  'Verschil tussen de gewone en de Lite was inderdaad super groot.'
  Er moet ook veel verschil zijn, anders laat ik die nieuwe versie mooi links liggen.
 • @Jack O

  Ik ook, over een tijdje! En dan met significante verbeteringen, want met een res. bump haal je mij niet over (*kijkt naar de X1X & PS4*)!
 • @Piet S.
  Ik denk dat ik 'm wel zou halen! Al kan ik mij niet goed bedenken wat er allemaal beter zou zijn.. Misschien een iets vlottere GPU/CPU om de framerate strak te trekken. Qua resolutie zou het alleen uitmaken bij games met dynamische resoluties. (Ik zie Nintendo nog geen programma starten om verschillende versies van games uit te brengen).
  Daarnaast wat meer opslag (om terug te komen op onze discussie =) ), een kras-bestendiger scherm en headset ondersteuning?
  Als het komt zal het wel weer iets als de New 3DS zijn, waar de verschillen ook niet gigantisch waren. Wel wat het jammer dat daarna sommige 3DS niet/amper draaiden op de "oude" 3DS. Dus ik hoop dat ze dit niet wederom uithalen..

  En even happen: De PS4 Pro en One X doen natuurlijk meer dan alleen de resolutie bumpen. ^^
 • @Gaaiz

  Het ligt er voor mij echt aan wat er verbeterd wordt in die nieuwe versie. Aan de hand daarvan beslis ik of ik 'm ga halen! Je hebt er in ieder geval een paar goede ideeën over!

  Haha, klopt. Maar zowel MS & Sony gooiden het tijdens de promo periodes van die nieuwe apparaten 100% op 'gamen in 4k' en mij boeit het echt geen ene reet of een game nou draait in 1080p of 4k. Daar wordt een game niet leuker of minder leuk van, haha. (Vandaar die opmerking dus. ;-P)
  Framerate aan de andere kant… 60fps > 30fps. Een slechte framerate kan een game wel echt hard kraken. Oftewel: Framerate > res.! :-)
 • @Piet S.

  God of War in 4k is toch echt wel een plaatje hoor. Ik verwonder me iedere keer weer als ik een nieuw gebied bestreed.
 • @Monojaxx


  O, dat geloof ik direct, maar in 1080p was die game nog steeds mooi geweest en was ie er ook niet minder leuk op geworden. Dat wil ik ermee zeggen! :-)
 • @Gaaiz

  Sinds kort naast de Switch een PS4 pro aangeschaft. Werkelijk prachtig! En ook hele goede games.
 • @Monojaxx

  Ik heb een X1 als 2e console. Altijd leuk voor de afwisseling!
 • @Piet S.

  Ik heb een PS4 en Switch als eerste console en ik heb geen tweede console.
 • @Luigi1985

  Haha, dat kan ook inderdaad. ;-P
 • @Piet S.

  Zat ik eerst ook over na te denken omdat de X1X native 4k afspeelt, maar de games spreken mij niet zo aan tov de exclusives op de PS4.
 • @Monojaxx

  Ach, gelukkig verschillen smaken!
 • @Gaaiz
  Krasbestendig scherm, headset support en opslag.

  Een scherm protector kost 5 euro en headset support heeft de switch al. De meeste games op de Switch zijn 60fps. Opslag is zo makkelijk te upgraden en voor 30 euro heb je al 128gb.

  Wat sommige van jullie willen is gewoon niet realistisch. Gooi je alle specs omhoog, gaat batterylife eraan en worden games groter in GB en word de switchtax nog hoger.

  Stop met de parallel te leggen met de X en Pro. Die vergelijking gaat niet op.

  Mijn advies koop gewoon geen Switch als je deze dingen verwacht. Ik snap jullie wens naar ps4 games on the go. Het is een hybride console met max gebruik van 18w met opladen en spelen. Moet je is ook de beperkingen meenemen.
 • @ShadowhunterrX

  Hier heb je natuurlijk wel een aantal goede punten, maar een 'premium model' zou (op de ene of andere) wel mogelijk moeten zijn, denk ik.
 • @Jack O

  Zeker weten, een Switch Pro met 4K is misschien wat teveel gevraagd, maar een sterkere GPU en processor om zwaardere 3th parties af te kunnen spelen zou wel tof zijn. Mooi schermpje op 1080p/HDR/OLED. Zal het apparaat een stuk duurder maken, maar de echte fans kopen het toch wel.
 • @Monojaxx

  Een 'premium edition' is serieus niet eens zo'n gek idee (als ie dan wel echt premium is), mits ze de huidige variant dan goedkoper maken!
 • @Piet S.
  en een de mogelijkheid dat je gewoon je internetkabel in je switch kan duwen zonder dat je weer een extern usb naar Lan geval er tussen moet hangen… Je betaald je scheel aan accessoires bij de Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren