1. Creatief regisseur van Splinter Cell Blacklist keert terug bij Ubisoft

Creatief regisseur van Splinter Cell Blacklist keert terug bij Ubisoft

Na een kort uitstapje naar Epic Games

De voormalig creatief regisseur van onder andere Splinter Cell en Far Cry Primal, Maxime Béland, keert terug bij Ubisoft.

Béland is lange tijd in dienst geweest bij Ubisoft en heeft in zijn tijd aan een aantal spellen meegewerkt, waaronder Splinter Cell Conviction en Blacklist. Begin 2019 verliet de regisseur het bedrijf om dezelfde rol in te gaan vullen bij Epic Games. Dit heeft kennelijk maar acht maanden geduurd want volgens VGC is hij nu weer terug bij zijn oude werkgever.

Volgens het rapport wordt Béland vice-president van het redactionele team van Ubisoft. Dit team wordt volgens de uitgever geherstructureerd om Ubisoft-games die veel gelijkenissen hebben meer van elkaar te differentiëren. Ook het LinkedIn-account van de creatieve regisseur geeft aan dat hij momenteel werkzaam is voor de Franse uitgever.

In het afgelopen jaar zijn er al een aantal aanwijzingen opgedoken die hintten naar een nieuw Splinter Cell-deel. De terugkomst van Béland lijkt deze geruchten alleen maar te versterken. Uiteindelijk is er nog niks bevestigd, maar hoop op een vervolgverhaal van Sam Fisher is er zeker.

Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, vertelde vorig jaar in een interview met IGN waarom een volgende Splinter Cell-game zo lang op zich laat wachten. Hij legt uit dat ontwikkelteams binnen Ubisoft niet aan een nieuw deel in de serie wilden werken omdat er te veel druk was van fans. "Wanneer je een spel maakt, wil je komen met iets vernieuwends. Fans zeiden echter dat veel dingen niet veranderd mochten worden", aldus Guillemot.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Als Béland z'n terug keer betekent dat splinter cell ook terug komt dan zeg ik mooi dat hij terug keert.


    Ubisoft is overigens lekker bezig met de veranderingen die ze door voeren.
  • @Meta_coola ben blij dat ze nu stoppen met alle creativiteit eruit pompen vanuit één CCO en er een heel afdeling van hebben gemaakt. Die guy heeft ervoor gezorgd dat ieder spel een "Ubisoft sausje" krijgt. Hopelijk gaan we meer verschil zien in de game franchises en lijken ze niet meer op elkaar.
  • Ik zou graag weer een Splinter Cell game willen hebben (net als een Prince of Persia) even afwachten of dat ook gaat gebeuren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren