1. Voormalige Xbox-baas reageert op ontwerp PlayStation 5 DualSense

Voormalige Xbox-baas reageert op ontwerp PlayStation 5 DualSense

Is er aardig over te spreken

Albert Panello, voorheen de persoon die de marketing- en productieplanning van Xbox, Xbox 360 en Xbox One leidde, heeft gereageerd op het design van Sony’s PlayStation 5 DualSense-controller.

De voormalige Xbox-baas Albert Panello is zeer te spreken over het futuristische design van de DualSense, de controller van de nog te onthullen PlayStation 5. Hij is zeer te spreken over het futuristische design, hoewel hij nog wel kritische noten heeft over een aantal zaken, zo liet hij weten op Twitter.

Panello, die ruim 18 jaar voor Microsoft heeft gewerkt en alle Xbox-launches heeft bijgestaan, is behoorlijk postief over de nieuwe controller. Hij prijst de look die hij vergelijkt met harnassen in Portal en Mass Effect. Hij denkt echter wel dat het design en het gebruikte materiaal zorgen voor een dure controller.

Daarnaast vind hij de nieuwe lay-out van de knoppen goed gevonden. Hij is van mening dat de controller er comfortabel uitziet. Toch stelt hij ook dat mensen met grote handen misschien enige last krijgen van de lijnen op de grip van de controller en dat het bij langere speelsessies irritatie gaat opleveren op de thenar van je hand (de bal onder je duim).

Panello is overigens een expert op het gebied van controllers aangezien hij uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar controllerdesigns voor de ontwikkeling van de Xbox. Hij was mede verantwoordelijk voor het feit dat ze nog steeds gebruikmaken van AA-batterijen in plaats van oplaadbare batterijen omdat ze gamers meer keuzevrijheid geven.

Ook heeft hij nog wat vraagtekens met betrekking tot de ingebouwde microfoon en of de controller onder andere wel fijn werkt in combinatie met virtual reality, maar in alle eerlijkheid blijft dat sowieso gissen tot de PlayStation 5 in de winkels ligt. Hij is sowieso wel enorm te spreken over de Google Stadia-controller.

De PlayStation 5-controller werd vorige week onverwachts onthuld door Sony. Wanneer de PlayStation 5 uitkomt is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • Wat bedoeld hij met “layout van de knoppen”? De layout is toch hetzelfde?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren