1. Voorraad PlayStation 5 All-Digital mogelijk veel kleiner dan standaardeditie

Voorraad PlayStation 5 All-Digital mogelijk veel kleiner dan standaardeditie

Zo'n kwart van de totale voorraad

Verschillende winkels melden aan Eurogamer dat de voorraad van de PlayStation 5 All-Digital Edition veel lager is dan die van de standaardversie met diskdrive.

Zo meldt 'een grote Britse winkel' dat slechts een kwart van de voorraad bestaat uit de diskloze versie, ten opzichte van driekwart standaardconsoles. Andere winkels melden dat de All-Digitial Edition slechts twintig procent van de voorraad betreft.

In de Verenigde Staten deed Ars Technica onderzoek bij verschillende Gamestop-winkels. Ook daar is slechts 33 tot 13 procent van de beschikbare consoles een All-Digital Edition.

Mogelijk heeft de verdeling te maken met het prijsverschil van honderd euro tussen beide edities en compenseert Sony voor de lagere prijs van de digitale editie. Ook wordt de lagere prijs op lange termijn gecompenseerd aankopen in de PlayStation Store, waar Sony geen deel van de opbrengst hoeft af te staan aan winkels.

SIE-president Jim Ryan kon geen officiële reden geven voor de verhouding in voorraad tussen beide versies. Hij geeft wel aan dat het moeilijk is om de juiste aantallen te bepalen aangezien Sony 'nog nooit twee consolemodellen tegelijk heeft geproduceerd'.

De PlayStation 5 verschijnt op 19 november. De All-Digital Edition kost 399 euro en de diskversie 499 euro.

ps5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Nog kleiner? Hopelijk valt het morgen mee met de XSX.
  • Er is een hele simpele reden voor. Winkels willen de digital versie liever niet verkopen omdat ze dan hun klanten zien vertrekken. Of je nu een GameMania bent of Bol.com, mensen zullen nooit meer een game bij je komen kopen. Dus wat gebeurt er? Winkels hebben massaal de disc versie ingeslagen. Eigenlijk heel logisch.
  • @gusanito
    Ja, en de vraag is of adviesprijzen van €79,99 hierbij help.
    Veel games hebben simpelweg het geduld niet om te wachten op een prijsverlaging en kopen spellen voor de volle mep.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren