1. Zuid-Koreaanse moeder herenigd met overleden dochter door vr

Zuid-Koreaanse moeder herenigd met overleden dochter door vr

In een Zuid-Koreaans televisieshow

Een Koreaanse vrouw heeft na vier jaar haar overleden weer kunnen zien in virtual reality. Dit was mogelijk gemaakt door het nieuwe Zuid-Koreaanse tv-programma ‘Meeting You’ dat mensen met geliefden herenigt.

De Zuid-Koreaanse moeder Jang Ji-sung wilde alleen herenigd worden met haar dochter Nayeon, die in 2016 is overleden aan een ongeneeslijke ziekte. Jang Ji-sung had de wens om haar zevenjarige dochter nog één keer te kunnen zien. Het televisieprogramma besloot haar te helpen om haar wens in vervulling te laten gaan.

Dit hebben ze gedaan door haar dochter volledig na te maken in vr. Met de techniek hebben ze haar uiterlijk en stem levensecht nagebouwd. Toen het project na acht maanden compleet was, kon de moeder door middel van een vr-bril haar dochter zien en met haar praten. Ook kreeg ze speciale handschoenen, waarmee ze Nayeon kon ‘aanraken’. Na de hereniging zei de moeder dat haar wens is uitgekomen. De video van de ontmoeting is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Heftige video. Ik weet niet hoe gezond dit is en het geeft mij een nogal dystopische vibe, maar fijn dat deze vrouw het wel als positief heeft ervaren en hopelijk verder kan.
  • Awwww man…..Ik heb altijd een grote bek en ben vaak een lul tegen mensen die het zeker verdienen… maar hier breekt mijn hart van.
  • Wauw.. onverwacht raakte mij dit enorm. Geen ondertiteling of kennis van de taal maar de emotie is universeel. De stem van de moeder samen met het willen vasthouden van haar dochter zorgt er voor dat er toch even een traantje ging vloeien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren