1. Vrouwelijke gamers jagen op pestkoppen in CS:GO

Vrouwelijke gamers jagen op pestkoppen in CS:GO

Een groep vrouwelijke CS:GO-spelers gaan pestkoppen in de first-person shooter gezamenlijk aanpakken.

De groep genaamd Bully Hunters, bestaande uit een groot aantal aan vrouwelijke elite-gamers, zijn het pestgedrag in Counter-Strike zat en hebben besloten om hier wat aan te doen. Bully Hunters laat via een aankondigingsvideo weten dat het zich voornamelijk gaat focussen op vrouwelijke-spelers die tijdens CS:GO worden beledigt en lastiggevallen vanwege hun geslacht.

Het idee achter de actie is dat spelers wanneer zij lastiggevallen worden tijdens CS:GO de Bully Hunters kunnen oproepen voor steun. Een aantal van de beschikbare Bully Hunters zullen dan het slachtoffer joinen om de treiteraar in te maken, met als doel dat diegene stopt. Sommige Bully Hunters zullen de reddingsmissies streamen. Veel grote streamers, waaronder ZombieUnicorn, SteelSeries, Vertagear en CyberPowerPC, de Diverse Gaming Coalition en de National Organization for Women hebben aangegeven dat zij achter de beweging van de speelsters staan.

Bully Hunters heeft aangegeven dat de voornaamste reden voor het ontstaan van de groep is dat 21 miljoen vrouwelijke speelster hebben gerapporteerd dat ze seksueel lastig worden gevallen wanneer ze proberen te gamen, maar dit is vooralsnog nergens bevestigd.

Bully Hunters zijn vanaf vandaag actief in CS:GO. In principe mag iedereen een Bully Hunter worden, maar er gaat wel een evaluatie aan vooraf. De groep laat namelijk weten dat het wel belangrijk is dat leden daadwerkelijk CS:GO goed kunnen spelen om de pestkoppen in te maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Prima dat je dit aan pakt, maar dat dit dan weer een groep moet zijn met exclusief vrouwen versterkt alleen maar het probleem. Waarom zou alleen een groep vrouwen pesters moeten aanpakken, terwijl dat gewoon door mannen én vrouwen opgepakt kan worden?
 • Zie je het alvoor je steek je iemand de gek aan in csgo komt er een anti pest groepje met vrouwen op je af, en dat moet gaan helpen die schreeuwende russen weten nooit van op houden die lachen zich dood
 • (vrouwelijke) Elite gamers?? Wat is dat?
 • @Soon.
  Dat legt de WoW aflevering van South Park goed uit.
 • Ik begrijp wel waarom ze het doen. Maar of dit eigenlijk wel zal gaan helpen betwijfel het.

  Zoals veel dames die ik zie gamen gebruiken ze de simpele blok of mute optie en klaar. Klootzakken heb je eenmaal online en iedereen heeft er last van.
 • Reddingsmissies. Wat een grap. Zijn deze dames tegen een oude aflevering van College Humor aangelopen of zo?
 • De gepeste wordt de pester. Als ze toch met zovelen zijn begin dan een eigen lobby en heb plezier in plaats van je genoegdoening halen uit zwakzinnigen najagen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren