1. Vrouwen verdienen aanzienlijk minder dan mannen bij Rockstar

Vrouwen verdienen aanzienlijk minder dan mannen bij Rockstar

In de statistieken wordt echter geen rekening gehouden met functies

In een database is te zien dat vrouwen bij Rockstar North Limited aanzienlijk minder betaald krijgen dan mannen.

Het verenigd Koninkrijk houdt een database bij van het verschil van salaris tussen man en vrouw. Als onderdeel van de 'gender pay gap-regeling' moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers verplicht het verschil tussen man en vrouw opgeven. Bedrijven die dit niet doen of weigeren riskeren boetes.

Bij de vergelijking van de salarissen wordt volgens critici echter niet gekeken naar de functies die mannen en vrouwen binnen een bedrijf bekleden. Zo kan gesteld worden dat er bedrijven met beroepsgroepen zijn waarin voornamelijk mannen functies bekleden met een hoger salaris, zoals bij een vliegtuigmaatschappij of het ziekenhuiswezen.

Uit de statistieken van Rockstar North Limited blijkt desalniettemin dat vrouwen per uur 64% minder salaris krijgen uitbetaald dan mannen.

De studio director, Andrew Semple zei tegen GamesIndustry.biz:

“Rockstar North is fully committed to maintaining an equal opportunity work environment, where diversity is extremely highly valued and men and women are equally paid for equal work. Like much of the interactive entertainment industry, there is gender disparity in our workforce, particularly at senior levels where our team has been with us for many years."

Daarnaast stelt hij ook dat ze proactief bezig zijn om dit verschil weg te werken.

"We look forward to seeing representation of our female colleagues continue to grow in all roles and at all levels as we actively recruit, train and encourage women to pursue career opportunities at Rockstar North and within our industry", aldus Semple die over de kwestie ook een officieel statement naar buiten heeft gebracht.

Ook van enkele andere gamebedrijven zijn de verschillen bekend. Daar is het gat aanzienlijk kleiner. Zo is het verschil in salaris tussen man en vrouw bij Codemasters bijvoorbeeld 22,2%, bij Namco Bandai 14,5% en Jagex, ontwikkelaar van RuneScape, 18,4%.

De deadline voor het opgeven van het verschil tussen man en vrouw was namelijk afgelopen woensdag. De Independent meldt dat 1500 organisaties gefaald hebben in het doorgeven van deze statistieken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • ja en ik verdien nog minder boehoehoeeee…

 • Wat een inhoudsloze opmerking weer, bah!
 • @PAGANIZONDA999

  Nieuwe ig site is geweldig. Ik zie mijn bericht alleen maar als ik op bewerkt druk.
 • Dit soort berichten zie ik geregeld en hoewel het zeker een probleem kan zijn indien beiden dezelfde functie bekleden/opleiding hebben genoten/ werkervaring hebben / hetzelfde werk uitvoeren/ en hoeveelheid uren maken bij dezelfde werkgever.

  Echter zie ik ook regelmatig berichten verschijnen die hierover stemming lijken te maken en volledig voorbij gaan de hierboven genoemde factoren. Dan zie je er dus hele rare scheve resultaten uitkomen, zoek je de achterliggende data op en blijkt de vork net wat anders in de steel te zitten.
 • In de atletiek wereld klagen een groep vrouwen omdat ze minder verdienen dan de mannen. In de categorie meerkamp. Nu is er een klein detail. Mannen doen de tienkamp, vrouwen doen de zevenkamp. Dat is dus een belachelijke discussie.

  Hetzelfde wanneer vrouwen deeltijds werken t.o.v. voltijds werkende mannen. Mannen verdienen dan (no shit sherlock) meer dan vrouwen. Of de vrouwen mogen geen/worden belet een voltijdse baan te nemen. Dan heb je weer een ander verhaal.

  MAAR als we spreken over uurlonen die niet hetzelfde zijn omwille van de inhoud van je broek, ben je in mijn ogen verkeerd bezig.

  Foei Rockstar! Terechte kritiek op deze geldwolven.

  Tussen al dat gezeik rondom gelijkheid der geslachtsdelen, rassen en religie, vind je nog genoeg schrijnende toestanden. Terecht dat die dingen ook (hier) vermeld worden imo. Het gaat niet altijd over dingen zoals de Kolonisten van Catan, Knappe meiden op het Formule 1 circuit of zwarte piet.

  Peace!

  :)
 • Als vrouwen binnen Rockstar andere functies hebben dan mannen, dan is dat logisch. Als vrouwen dezelfde functie hebben, maar structureel minder verdienen niet. Verschil in loon tussen mannen met dezelfde baan, binnen hetzelfde bedrijf is ook gewoon een feit. Binnen dezelfde functies heb je mensen die beter presteren dan andere en om die binnen te houden kun je beter gewoon meer loon geven.
 • Volgens dat onderzoek verdienen mannen en vrouwen per functie gewoon hetzelfde, sterker nog als er verschil zou zijn is dat volgens de Britse wetgeving illegaal.

  Hoe ze op dit salaris verschil komen is omdat er meer mannen in hogere functies zitten met een hoog loon. Per functie is er geen verschil, maar nadat ze de mannen en vrouwen op een hoop gooien en daarna het 'gemiddelde' loon berekenen komt er zo'n 'pay gap' naar voren. Meer een kwestie van weinig vrouwen in top functies dan een kwestie van ongelijke betaling.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren