1. Waarde aandelen Amerikaanse winkelketen GameStop blijft stijgen

Waarde aandelen Amerikaanse winkelketen GameStop blijft stijgen

Shortsellers verliezen miljarden dollars

De waarde van aandelen van de Amerikaanse winkelketen GameStop blijft de afgelopen dagen maar stijgen.

Via Reddit-kanaal WallstreetBets hebben diverse mensen zich verenigd om sinds eind vorige week op grote schaal aandelen van de gamewinkel GameStop te kopen. De winkel deed de afgelopen jaren relatief slechte zaken en zag zijn koers in waarde dalen. Door de massale inkoop van aandelen stijgt de waarde van de winkelketen opvallend snel. 

De waarde van GameStop ligt inmiddels rond de 25 miljard dollar - een stijging van bijna 1000 procent in een krappe week tijd. Gisteren ging het aandeel met nog eens 135 procent omhoog. Waar een aandeel van GameStop begin dit jaar 19 dollar waard was, is dat nu meer dan 347 dollar.

De Reddit-bezoekers willen hiermee niet alleen winst maken, ze willen ook zogenaamde shortsellers, waaronder hedgefondsen, dwarszitten. Deze shortsellers gingen er de afgelopen tijd van uit dat de koers van GameStop zou blijven dalen, en hebben daar op gespeculeerd. Door de plotselinge stijging van de koers van GameStop verliezen hedgefondsen zoals Melvin Capital miljarden dollars. De stijging is zo opvallend dat zelfs het Witte Huis heeft gemeld de situatie in de gaten te houden.

GameStop

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Bizarre tafarelen. Ik ben blij dat ik dat aandeel alweer even met rust heb gelaten. 1 a 2 jaar geleden wat geld mee verdiend door het te shorten, toen schommelde de koers zelfs dik onder de 10 dollar. Altijd ervanuit gegaan dat Gamestop in steeds lastiger vaarwater terecht zou komen (wat ik nog steeds denk).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren