1. Waarom er geen Marvel of Star Wars-werelden in Kingdom Hearts 3 zitten

Waarom er geen Marvel of Star Wars-werelden in Kingdom Hearts 3 zitten

Licenties en nog lopende contracten gooien roet in het eten

Kingdom Hearts 3-regisseur Tetsuya Nomura heeft in een interview in het Kingdom Hearts 3 Ultimania-boek laten weten waarom er geen Marvel of Star Wars-werelden in het spel zitten.

In het boek, dat alleen in Japan is uitgekomen, legt Nomura uit dat er voor elke licentie afzonderlijk een contract gesloten moet worden met elk bedrijf voordat deze gebruikt kan worden in een game.

Dit houdt in dat Marvel en Lucasfilm, ondanks dat beide bedrijven zijn overgenomen door Disney, afzonderlijk contractueel moeten vastleggen dat hun intellectuele eigendommen gebruikt mogen worden door Square Enix in Kingdom Hearts. In het geval van Lucasfilm is het wat dat betreft onmogelijk om een contract te sluiten met Square Enix aangezien Electronic Arts momenteel het exclusieve recht heeft om Star Wars-games te maken zolang het contract nog loopt.

Een specifieke reden waarom Square Enix geen contract kon sluiten met Marvel voor Kingdom Hearts 3 gaf Nomura echter niet. Mocht Square Enix in de toekomst wel contracten sluiten met Marvel en Lucasfilm dan zal Square Enix hoogstwaarschijnlijk in een volgende Kingdom Hearts-titel pas gebruik kunnen maken van de licenties.

Kingdom Hearts 3 is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren