1. Waarom ik zowel blij als niet blij ben met de aankondiging van Assassin's Creed Odyssey

Waarom ik zowel blij als niet blij ben met de aankondiging van Assassin's Creed Odyssey

Toen ik het eerste bericht zag dat Assassin's Creed Odyssey "gelekt" was en Ubisoft het via een heel erg korte teaser officieel aankondigde. Was mijn eerste reactie yes, één van de (voor mij persoonlijk) meeste interessante franchises krijgt toch weer een vervolg daarna volgde het gevoel jammer dat hem nu al aankondiging want alles wijst er op dat de game niet vroeger uitgaat komen dan maart 2019 (maar ik kan het mis hebben natuurlijk). Mij had gamescom of een later game event logischer geweest om de game daar aan te kondigen.
Assassins Creed Odyssey

Begrijp mij niet verkeerd ik ben nog steeds erg blij dat er een nieuw deel komt want ik blijf het verhaal van de franchise geweldig vinden en logischerwijs gaat het verhaal niet verder als er geen nieuw deel komt. Daarbij word dit deel na wat ik heb gelezen en gehoord niet gemaakt door Ashraf Ismail en zijn team, maar door het team dat Assassin's Creed: Brotherhood en Unity heeft gemaakt en naar wat ik heb begrepen zijn ze nu al 4 jaar mee bezig met AC: Odyssey oftewel ze zijn gelijk na Unity begonnen met de development van deze game, iets wat heel goed mogelijk is want voor alle games zijn ze minimaal 2 jaar bezig geweest. En volgens de bron van kotaku gaat dit deel nog verder weg staan van hoe de serie in het begin was, dus wederom is weer te spreken over vernieuwing van de franchise.

Assassins Creed Odyssey

Wat mij dan wel weer tegenstaat is dat een kans op een nieuw Prince of Persia nu nihil is en dat maakt mij heel erg somber want ik wil zo graag een nieuw deel in de Prince of Persia franchise. En ik kan niet ontkennen dat Assassin's Creed in de weg staat van Prince of Persia, ze kunnen makkelijk naast elkaar bestaan maar niet in het zelfde jaar.

Waarmee ik ook in dubio ben is de setting, het oude Griekenland als setting is een geweldige setting (en is altijd de meest logische setting geweest voor dit deel omdat ten tijde van de Origins leaks er ook al gesproken werd over een Griekenland setting) maar ik had liever gezien dat de AC: Dynasty leak van begin dit jaar echt was geweest.

Maar hoe dan ook, of de game nu dit jaar oktober of maart 2019 uitkomt en welke setting het ook gaat hebben ik ga dit deel sowieso kopen en zeer waarschijnlijk ook gewoon weer de special edition (iets wat ik al doe sinds Assassin's Creed: Revelations).

Maar het beste is om gewoon nog even wat geduld te hebben want over een aantal dagen weten we heel wat meer.

Ik wou gewoon even m'n ei kwijt en ik heb dit artikel geprobeerd te maken zonder al te veel een roze bril op te hebben.

Assassins Creed Odyssey

Dit artikel delen

Over de auteur

Meta_coola Fanatieke J-rpg en Assassin's Creed speler, je kan me ook wakker maken voor uncharted en Red Dead Redemption. Naast hardcore gamer ook een echt film freak hoe meer B film materiaal het is hoe blijer ik ben.

Reacties

 • Zo na wat tegenslagen en na de hulp van het insidegamer.nl team staat het uiteindelijk online.

  @insidegamer.nl nogmaals bedankt voor de hulp.
 • Ben je hier niet wat te vroeg mee? Ik bedoel, het is nog niet zeker of het een stand alone is of toch DLC (al is het eerste waarschijnlijker?) en die datum gaat waarschihjnlijk gewoon eind van dit jaar worden. En daar is ook niks ergs aan als het net als Brotherhood een betere versie van Origins wordt.
 • @miklo32

  Het is toch nooit te vroeg om te speculeren ;)
 • @Meta_coola

  Speculeren niet maar voor een artikel had ik zelf nog even gewacht. Zag net trouwens dat hij al in oktober komt. En dat het inderdaad een soort van Brotherhood achtig vervolg is.
 • Misschien de volgende keer toch nog even laten proeflezen door iemand voorafgaand aan publicatie. Zit echt ramvol vreemd lopende zinnen, en een boel gebrek aan interpunctie (te lange zinnen, maakt het moeilijk om het geschreven al te serieus te nemen).
 • @BisMarc

  Ik geef eerlijk toe dat dit artikel niet zo goed schreven is als m'n review van the Evil Dead. En als ik ooit nog zo'n artikel maak zal ik het beter proberen te doen.
 • Mij lijkt dit deel juist leuker dan origins. Ik weet niet of het ook mogelijk is maar het lijkt er op of je ook free naval battles hebt net zoals in black flag maar dan met het naval systeem van origins. Ook vind ik dat Sparta thema leuker als egypte.
  O en @Meta_Coola koop jij special edition? Ik had meer een collectors edition bij jou verwacht:p
 • @ert64

  Ik koop de Medusa edition. Ik bedoelde dus eigenlijk ook de collectors edition. ;)Nu hij overigens officieel aangekondigd is op de E3 ben ik voor de volle 100 % blij
 • Hier kan je alleen maar blij van worden… En ik zie niet in waarom hier geen nieuwe POP aan kan komen. Staat hier namelijk helemaal los van….
 • @HC-freak zou idd makkelijk moeten kunnen. Gewoon animaties hergebruiken zoals ze dat altijd doen maar dan met een andere wereld en skins en hoppa. The Ubisoft way
 • @mightybundy

  Na aantal gameplay filmpjes gezien en previews gezien en gelezen te hebben borduurt het weliswaar verder op Origins maar is het ook zoveel meer dan copy paste.
 • @Meta_coola maar ik las ook dat je als Spartan geen schild hebt. Zit jij ook in de petitie om het toe te voegen? Ik zie Spartans als mannen met super mooie schilden en die iconische helmpjes. Zou jammer zijn als ze dat er niet instoppen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren