1. Wannahave Woensdag - Acrobatische robot en slimme bril

Wannahave Woensdag - Acrobatische robot en slimme bril

Aan bijzondere technologische producten geen gebrek. In deze Wannahave Woensdag hebben we niet alleen handige apparaten, zoals een bijzondere Microsoft Surface Pro, maar ook een robot die bijna net zo lenig is als menig redactielid en een slimme bril van Amazon.

Microsoft Surface Pro X

Tijdens een najaarsevenement heeft Microsoft de Microsoft Surface Pro gepresenteerd. Dit is een dunnere, slankere en modernere versie van de Surface Pro-modellen die je misschien al kent. De Surface Pro X heeft een 13-inch-scherm en dunne schermranden, beschikt over een ARM-processor (voor het eerst sinds de Surface Pro 2!) en wordt geleverd met een nieuw toetsenborddock waar je tevens de nieuwe stylus in kunt opbergen. Er is namelijk een opbergvakje aanwezig waarmee die pen opgeladen kan worden. Met een dikte van 5,3 millimeter is dit de dunste Surface Pro die Microsoft tot op heden uitgebracht heeft. Verder beschikt de X over twee usb-c-poorten, twee microfoons met ruisfilter, een 4K-webcam, snelladen en lte-ondersteuning. De nieuwe Surface Pro X is vanaf 19 november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1499 euro.

Anker Soundcore Rave-partyspeakers

Uiteraard houden we op de redactie van een feestje. Steeds meer speakerfabrikanten spelen op die behoefte in (want we zijn niet de enige) door bluetoothspeakers uit te brengen met extra functies. Zo doet onder meer JBL dat met de Pulse-lijn, maar nu zien we ook fabrikant Anker de Soundcore Rave-speakers introduceren. De speakers moeten niet alleen een prima geluid produceren, maar zijn ook (spat)waterdicht, kunnen tegen een stootje en bieden Soundcore-partygames aan waarmee je groepen van vijftig man of meer kunt entertainen. Bovendien kun je via de app zowel het geluid als de lichteffecten aanpassen. De Soundcore Rave Mini beschikt over 80W geluid met een woofer (13,34 cm) en een tweeter (voor hogere frequenties, 5,08 cm). De Soundcore Rave heeft 160W output met twee woofers en twee tweeters. De apparaten gaan respectievelijk 18 en 24 uur mee op een volle accu. De Mini heeft een prijskaartje van 199 euro, terwijl de grotere broer 299 euro kost.

Boston Dynamics Atlas: robotacrobaat

Hoewel de Atlas van Boston Dynamics natuurlijk geen nieuw product of nieuwe uitvinding is, is er wel bijzonder nieuws over het gevaarte verschenen. De tweevoetige robot kan namelijk een acrobatische routine voltooien en is daarmee net zo lenig, of misschien wel leniger, dan de gemiddelde redacteur van InsideGamer. Het is al tof dat de Terminator-voorloper dit kan, maar als je de onderstaande video bekijkt dan zie je dat de bewegingen ook nog eens moeiteloos aan elkaar gekoppeld worden. De robot gebruikt zijn voorwaartse momentum uit de koprol, bijvoorbeeld om de oefening erna te kunnen doen – net zoals je vroeger zelf deed tijdens de gymles. Vooralsnog hoeven gymnasten niet te vrezen voor hun medailles: Atlas maakt nog wel eens een fout. In één op de vijf gevallen lukt het de robot niet de routine te voltooien. *veegt zweet van voorhoofd*

Amazon Echo Frames

Ook Amazon heeft onlangs een najaarsevenement gehouden, waarin een groot aantal Alexa-producten gepresenteerd werd. Eén van die producten is de Amazon Echo Frames: een slimme bril die ervoor zorgt dat je altijd en overal toegang hebt tot de stemassistent. Er is ook aan privacy gedacht: zo kan met een druk op de knop de microfoon uitgeschakeld worden en zit er geen camera op de bril. Aanvankelijk kan de bril alleen op uitnodiging gekocht worden voor 179,99 dollar, en geleverd worden met brilglazen of zonnebrilglazen. De pootjes van de bril zijn erg dik, maar uit de eerste ervaringen blijkt gelukkig ook erg licht. In totaal weegt de bril 31 gram. Je kunt de bril koppelen aan je Android-smartphone en notificaties ontvangen, telefoontjes plegen en audio afspelen. In de pootjes van de bril zitten verder twee speakers waarmee je Alexa hoort.

Kitty Hawk Heaviside

De Kitty Hawk Heaviside, ook wel de HVSD genoemd, is het derde vliegtuig van de fabrikant Kitty Hawk. Het vliegende gevaarte is honderd keer stiller dan een helikopter en kan iets meer dan 88 kilometer vliegen in vijftien minuten. In totaal zou het vliegtuigje 161 kilometer moeten kunnen vliegen, maar Kitty Hawk deelt momenteel nog maar weinig technische gegevens. Wat we verder kunnen zien, in de onderstaande video, is dat het vtol-apparaat (vtol staat voor vertical take-off and landing) acht propellers heeft. Wat verder precies op de planning staat voor de HVSD is niet echt duidelijk, maar er is in elk geval een deal met Boeing gesloten voor het ontwikkelen van semiautonome vliegende taxi’s.

Dat was de Wannahave Woensdag van deze week!

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren