1. Wannahave Woensdag: IFA- en iPhone-editie

Wannahave Woensdag: IFA- en iPhone-editie

We hebben een volle Wannahave Woensdag voor je. Niet alleen vond de IFA-beurs in Berlijn plaats, waar allerlei kekke dingen gepresenteerd worden, maar ook heeft Apple natuurlijk deze week de nieuwste iPhone-modellen gepresenteerd. Ga er maar goed voor zitten!

Sony's 40th Anniversary Walkman

Waarschijnlijk is niet iedereen op de site oud genoeg om zich dat ding te kunnen herinneren, maar vroeger liepen alle coole kinderen rond met een Sony Walkman: een apparaat waarmee muziek geluisterd werd via cassettebandjes. Die dingen werden later vervangen door de Discman, mp3-spelers en muziekstreamingdiensten. Ter ere van het veertigjarige bestaan van de Walkman heeft Sony een nieuwe versie aangekondigd: de NW-A100TPS. Deze variant heeft een opmerkelijke gimmick: de cassetteband die je ziet is namelijk nep. De animatie die je ziet wordt afgespeeld op een scherm van 3,6-inch. Het is in feite verder een audiospeler die zo’n 26 uur meegaat op een volle accu, beschikt over 16 GB aan interne opslagruimte en ondersteuning biedt voor draadloze muziek. Met een prijskaartje van 440 euro is hij niet goedkoop, maar je haalt dan wel een stukje muziekgeschiedenis in huis.

Oled-televisie van 88-inch van LG

Hoewel de 88-inch oled-televisie van LG niet nieuw is (het gevaarte werd al tijdens CES in januari gepresenteerd door de Zuid-Koreaanse fabrikant), is het scherm nu wel eindelijk te koop. Voor meer dan veertigduizend euro kun je nu deze 8K-televisie in huis halen. De tv beschikt over een indrukwekkende beeldkwaliteit vol diepe kleuren en zwartwaarden (uiteraard met een dynamisch bereik), prettige kijkhoeken en dunne schermranden. Overigens krijg je het kastje dat eronder zit er ook gewoon bij hoor. Momenteel is er echter niet genoeg 8K-content om de aankoop te rechtvaardigen (en de gamers onder ons moeten oppassen voor inbrandgevaar met al die statische menu’s), maar je bent wel voor de komende drie, vier jaar verzekerd van de beste beeldkwaliteit – en natuurlijk alvast goed voorbereid op al het moois wat nog komen gaat. Hashtag hebb0n.

LG G8X ThinQ met LG Dual Screen

In de categorie ‘leuke hebbedingetjes’ presenteren we de LG G8X ThinQ met de LG Dual Screen. Het nut ontgaat ons een beetje waarom je twee schermen wil gebruiken op je smartphone, maar het staat al wel vast dat dit een multitaskingmonster van jewelste wordt. Zo kun je chatten tijdens het film kijken, zoekopdrachten doen terwijl je je gelijk probeert te halen in een videogesprek of twee video’s tegelijk afspelen waardoor je koters geen ruzie hoeven te maken wie wat kijkt op welk moment. Klik die DS (ha!) eraan en je kunt het allemaal. In tegenstelling tot de LG V50, die ook over een tweede scherm beschikt, komt de G8X wél naar Nederland, waardoor we dus straks voor het eerst kennis kunnen maken met dit kekke gadget in Nederland. Je moet er waarschijnlijk wel zo’n 950 euro voor neerleggen, maar dan kun je wel iets beter gamen met een digitaal gamepad.

Anker Eufy RoboVac L70 Hybrid-robotstofzuiger

De Anker Eufy RoboVac L70 Hybrid is twee vliegen in één klap. Als we ergens een gigantische hekel aan hebben, dan is dat wel stofzuigen en dweilen, en de nieuwe robotstofzuiger van het Chinese Anker doet beide voor ons. Het apparaat brengt de kamer die schoongemaakt moet worden in kaart en maakt de vloer dan schoon terwijl wij aan het gamen zijn: fantastisch. Mocht het apparaat geen energie meer over hebben, dan gaat-ie ook nog eens zelf terug naar de thuisbasis om zichzelf op te laden, maar daarna gaat-ie vrolijk door met stofzuiger en dweilen. Je zult hem af en toe zelf nog even moeten schoonmaken vanbinnen (en de filter eruit moeten halen), maar in principe heb je er verder geen omkijken naar. Je kunt hem aansturen via de gratis applicatie of zelfs via Google Assistent of Amazon Alexa. Hopelijk denken de buren dan niet dat je je partner slecht behandelt als je weer eens door het huis schreeuwt dat er [verwijderd door eindredactie] eens goed gedweild moet worden.

iPhone 11 Pro

Elk najaar presenteert Apple zijn nieuwe iPhones voor het komende jaar en dit jaar is dat gebeurd in de vorm van de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De toestellen gaan weg voor een respectievelijke startprijs van 1159 en 1259 euro. Maar wat krijg je daarvoor? De iPhone XS- en XS Max-opvolgers hebben een scherm van 5,8- en 6,5-inch, een cameramodule met drie lenzen achterop en een matte achterkant. Het scherm is een oled-paneel (voor diepere zwartwaarden en een spetterende kleurenweergave) en verder bevat vooral verbeteringen op het gebied van software. Ook mag je nu meer verwachten van de camera. Zo is er een avondmodus toegevoegd, die automatisch geactiveerd wordt, zodat je in donkere omgevingen betere foto’s kunt maken. Daarnaast mag je in de herfst rekenen op een extra functie genaamd Deep Fusion: de iPhone schiet dan negen verschillende foto’s die samengevoegd worden. De uiteindelijke foto moet dan minder ruis en meer detail bevatten. De nieuwe iPhones zijn vanaf 13 september te bestellen en een week later te koop.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

 • 1160 euro voor een telefoon, belachelijk.
 • @MythicZ het basismodel hè!
 • [ verwijderd door de eindredactie ]
 • Wat een lekker nietszeggend filmpje over die Walkman.
 • Wat moet die robotstofzuigerdweilmachine kosten?
 • @Luigi1985
  6 Jaar geleden precies zo'n zelfde ding gekocht bij de Aldi, was toen 99 euro.
  Weliswaar zonder App support, maar wel met complete afstandsbediening (waarvan de batterijen na zes jaar nog steeds werken)
 • @Luigi1985 499 euro!
 • @Wesley Akkerman

  O dat valt best mee. We waren onlangs aan het kijken naar een robotstofzuiger maar reviews etc. wezen erop dat de meeste onder de 500€ een beetje crap zijn.

  Ben benieuwd naar de reviews van dit apparaat.
 • @Luigi1985 Dat is een prima vuistregel! Ik hoop het apparaat zelf later dit jaar te kunnen testen, want ben zelf ook erg benieuwd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren