1. Wannahave Woensdag – Jigglypuff-speaker en GameCube-Joy-Cons

Wannahave Woensdag – Jigglypuff-speaker en GameCube-Joy-Cons

Aan het begin van het nieuwe jaar is het vaak rustig wat nieuwe productlanceringen betreft, maar we hebben toch wat awesome spullen kunnen vinden. We zijn het gekst op de Joy-Cons die iemand van een GameCube-controller heeft kunnen maken, want GameCube-controllers liggen nog altijd ongelooflijk lekker in de hand.

Jigglypuff-speaker met bluetooth

Maar weet je wat, we beginnen lekker met wat anders. Aan bluetoothspeakers hebben we geen gebrek. Dus als we daar aandacht aan besteden, dan gaat het waarschijnlijk om iets speciaals. Deze bluetoothspeaker is namelijk een Jigglypuff. Juist, dat schattige, roze beestje dat menig persoon en pokémon in slaap krijgt door heel zuiver en melodieus de naam Jigglypuff uit te spreken.

We proberen het hier ook wel eens op de redactie, maar dan juist om iemand wakker te krijgen. Ook zingen we dan niet de nummer één hit van deze pokémon, maar schreeuwen we eigenlijk gewoon heel bard ‘BRAND!’ en dan worden mensen vanzelf wel wakker.

Hoe dan ook, de speaker kwam onlangs voorbij de FCC. Dat is de Amerikaanse communicatiewaakhond die alle apparaten met draadloze verbindingen controleert voordat ze gelanceerd worden. Het bedrijf ThinkGeek, dat in handen is van Gamestop, zit achter de speaker. De vraag is nu of de speaker het imago van leuk hebbeding overstijgt. Veel kleine bluetoothspeakers produceren een mager geluid en de Jigglypuff lijkt het zo op het eerste gezicht niet veel beter te doen. Maar dat zeggen we op basis van het formaat. En we weten allemaal dat het niet uitmaakt hoe groot ie is, het gaat erom wat je ermee kunt. De kosten: ongeveer 43 euro.

wannahave

Conceptsmartphone van OnePlus

Dit is er nog eentje van de CES-beurs die begin 2020 plaatsvond, maar we wilden hem je niet onthouden. Dit is de conceptsmartphone van OnePlus, met speciaal cameraglas aan de achterkant dat de lenzen verbergt. Die cameralenzen worden verborgen door het dynamische elektrochroomglas en worden pas zichtbaar als de camera in gebruik is. Deze oplossing noemt het bedrijf ‘elektronische CMF’.

In het glas zitten organische deeltjes die de transparantie beïnvloeden. Bovendien functioneert het als een ingebouwde polarisatiefilter. Hierdoor kunnen gebruikers ook bij een grote lichtsterkte scherpe en meer gedetailleerde foto’s maken. Dat moeten we voorlopig maar even aannemen van OnePlus, want zoals het er nu naar uitziet komt deze telefoon nooit op de markt.

De OnePlus Concept One heeft 0,7 seconden nodig om het glas te laten overgaan van massief zwart naar volledig helder – dat is sneller dan de camera zelf nodig heeft om zichzelf te activeren. Die snelheid is uniek in de branche – en gebruikt weinig tot geen stroom. Na de CES maakte de medeoprichter van het bedrijf bekend dat de technologie wel naar andere smartphones komt.

wannahave

Garmin Tactix Delta-smartwatch

De Garmin Tactix Delta is een rugged smartwatch. Dat houdt in dat het apparaat tegen een flinke stoot kan en dus niet zomaar kapot gaat. Het scherm op het slimme horloge is 1,4-inch groot. Ook is er een batterijmanager aanwezig die constant presenteert hoeveel energie er nog in de accu zit.

Nieuw in dit apparaat is de stealth mode. Hierdoor wordt er geen informatie opgeslagen of gedeeld. Ook is er een kill switch waarmee je je data in één keer wist. Dat zijn geen nieuwe functies voor smartwatches, maar ze zijn wel handig – helemaal vanwege de doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan mariniers of militairen: met gevoelige gps-data kan een hoop gebeuren.

Daarnaast zijn er nog wat tactische functies. Zo kunnen mensen begeleid worden wanneer ze uit vliegtuigen springen en moeten skydiven (ja, sommige mensen worden daar voor betaald). Ook is er dual-gps, waardoor je twee sets van gps-coördinaten kunt gebruiken.

wannahave

GameCube-Joy-Con-controllers

Ah, daar hebben we ze, de beste controllers voor de Nintendo Switch. Dit zijn pure hebbedingen van heb ik jou daar. YouTuber en handige Harry Shank Mod heeft de bijzondere controllers gemaakt door een Wavebird-controller door midden te zagen (zou ik echt nooit doen, de mijne is inmiddels meer dan zestien jaar oud) en hem paars te verven.

Vervolgens heeft de beste man nog een hoop aanpassingen gedaan: rails toegevoegd zodat beide kanten aan de Switch gekoppeld kunnen worden, de analoge knuppels klikbaar gemaakt en hij heeft er natuurlijk voor gezorgd dat alles, ondanks dat zagen, werkt zoals het moet werken. Daarnaast moesten er extra knoppen komen voor sommige functies, zoals de plus- en minknoppen.

Wanneer Nintendo zelf zo’n controller op de markt zou uitbrengen, dan ben ik meteen een klant. Ik heb geen nieuwe Joy-Cons of controllers nodig. Ik heb zelf al een Pro-controller, twee GameCube-controllers en een Wavebird (voor de GameCube-adapter natuurlijk) en vier paar Joy-Cons: de grijze, de roze/groene, de blauw/gele en de paar/oranje. Ja, ik koop controllers wel eens vanwege de kleuren. Ik word dan ook wel eens de fashionable mr. Wes genoemd.

Radiografisch bestuurbare auto die net echt rijdt

Vroeger hebben we er allemaal wel eens mee gespeeld (en weet je: als je het nu nog steeds doet: you go girl): radiografisch bestuurbare auto’s. Hoe tof ze ook zijn of waren, ze reden altijd net niet als een echte auto, natuurlijk. Kan ook helemaal niet, want het is geen echte auto en alle materialen zijn veel lichter. Maar dan raden we je aan even de onderstaande video te bekijken.

Hier zien we namelijk dat het wél kan. De kleine auto lijkt qua bewegingen net op een realistische auto en stuurt relatief zwaar, waardoor je die bewegingen krijgt die net echt lijken. Bochten gaan moeizaam en die drift lijkt net uit een actiefilm te komen (onze fantasie is snel geprikkeld). Daarnaast zijn er ook realistische uitlaateffecten en kunnen we maar geen genoeg van de video krijgen. Het ziet er gewoon heel gaaf uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren