1. Wannahave Woensdag Pro – Airpods Pro en Nvidia Shield TV Pro

Wannahave Woensdag Pro – Airpods Pro en Nvidia Shield TV Pro

Verschillende techbedrijven vinden het normaal om overal het label ‘Pro’ op te plakken, terwijl het gewoon nieuwe of afwijkende versies van bestaande producten zijn. Meestal zijn ze ook niet bepaald voor ‘professionals’, maar als zij het mogen, dan mogen wij het ook. Dit is de Wannahave Woensdag Pro, de eerste van provember.

Apple Airpods Pro

Hoewel we ze wel op de redactie hebben rondlopen, maakt ondergetekende er geen deel van uit: Apple-fanboys. Want wat was het fantastisch dat Apple wederom een eigen versie van een bestaand product op de markt uitbrengt. Voordat we doorslaan: de Airpods Pro hebben ruisonderdrukking aan boord. De ingebouwde microfoons pikken omgevingsgeluid op en filteren het voordat het bij jou aankomt. Je kunt er ook voor kiezen ruisonderdrukking uit te schakelen, voor wanneer je op de fiets zit, bijvoorbeeld.

Of wanneer je heel de dag met die dingen in je oren loopt, zonder dat je daadwerkelijk muziek luistert (we zien je, Jeffrey). Daarnaast beschikken de Airpods Pro over Adaptive EQ, waarmee de muziek automatisch op de vorm van je oor afgesteld wordt. De Pro’s zijn verder voorzien van Siri, gaan 4,5 uur mee en worden geleverd met drie oordoppen, zodat ze altijd comfortabel zullen zitten. En dat mag ook wel voor 279 euro.

Nvidia Shield TV Pro

Fabrikant Nvidia heeft twee nieuwe modellen van de Nvidia Shield TV met Android TV gepresenteerd. Een model met eencilindervorm en eentje in het vertrouwde Shield-design, met edgy hoeken en de kekke groene kleur. De laatstgenoemde is de Pro-variant. De nieuwe mediaspeler beschikt over de nieuwe Tegra X1+-chipset (Nintendo Switch Pro confirmed?), die tot 25 procent sneller is dan de vorige versie, evenals ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos voor beter beeld en geluid.

Ook wordt kunstmatige intelligentie ingezet voor het upscalen van videostreams in high definition naar een 4k-resolutie. Daarnaast heeft het apparaat twee usb-poorten voor een Plex Media Server, externe harde schijven en andere usb-accessoires. Beide modellen worden gebundeld met de nieuwe afstandsbediening, een microfoon bevat waarmee je de Google Assistent kunt aansturen. De Nvidia Shield TV Pro komt naast de afstandsbediening met 3 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslaggeheugen, en is beschikbaar voor 219 euro.

NVIDIA SHIELD TV PRO

Switchbot Curtain

Nee, dit product heeft geen Pro in de naam, maar het zou wel heel goed passen. Deze jongen doet namelijk de gordijnen voor je dicht, als een echte professional. Mocht dat als muziek in de oren klinken, dan kun je dit project steunen op Kickstarter. Als je de Switchbot aan het rek van je gordijnen hangt, dan kun je hem met een druk op de knop je vitrage mee laten nemen. Je kunt zelfs timers en een stemassistent gebruiken voor de bediening. De ingebouwde accu moet ongeveer acht maanden meegaan, dus daar hoef je hoogstens twee keer per jaar aan te denken. Mocht je het toch vervelend vinden, dan kun je voor een beetje extra geld een zonnepaneel kopen die de accu oplaadt. Voor 69 dollar haal je zo’n handige robot in huis.

DJI Mavic Mini

Liefhebbers van drones opgelet, DJI heeft namelijk de Mavic Mini aangekondigd. De kleine drone kost 399 euro, weegt 249 gram en past in de palm van je hand. Bovendien kun je video’s maken in een opvallende 2,7k-videoresolutie in 30fps of in 1080p en 60fps. Omdat de Mavic Mini lekker compact is en ingeklapt kan worden, neem je hem sneller ergens mee naartoe. Heel lang kun je er niet mee vliegen, want na dertig minuten is het klaar met het feest. Maar na twee uurtjes opladen kun je weer een half uur de piloot uithangen. De drone is straks in twee pakketten te koop, voor een prijs vanaf 399. Voor dat bedrag krijg je de Mavic Mini, een afstandsbediening, een accu en extra propellers. Voor honderd euro meer krijg je ook nog een kooi voor de propellers, een laadhub, twee extra accu’s en drie setjes propellers.

DJI MAVIC MINI

Samsung Galaxy Home Mini

Oké, dit product is nog niet te koop, maar er zit wel een bijzonder verhaal achter. Toen Samsung de Galaxy Note 9 aankondigde, presenteerde het bedrijf ook de Galaxy Home. Dit is een slimme speaker met Bixby aan boord. En aangezien Samsung als enige van de grote fabrikanten op deze aardkloot nog geen eigen slimme speaker met een eigen stemassistent uitgebracht heeft, in dezelfde stijl als Google Home, Amazon Echo en Apple Homepod, kijkt heel techland uit naar de release van dit ding.

Ondertussen is de speaker nog steeds niet te koop, maar duikt de laatste maanden wel de Galaxy Home Mini op. Zonder aankondiging, zonder presentatie. Want tja, als je een speaker aankondigt en niet uitbrengt, dan kun je de volgende keer net zo goed een speaker niet aankondigen en wel uitbrengen. Tenminste, dat laatste lijkt nu te gaan gebeuren. Tijdens de laatste Samsung Developers Conference, een conferentie voor ontwikkelaars, nam Samsung de Galaxy Home Mini namelijk mee. Hij was zichtbaar voor pers en publiek, maar er iets over vertellen, ho maar. Heel veel weten we nog niet over de Home Mini, maar hij ziet er wel slick uit. En we willen hem. Pro.

Galaxy Home Mini

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

  • Die switchbot is geniaal.
  • Voor die OralB opzetstukjes moet je wel erg fan zijn van appels om zo veel te betalen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren