1. Wannahave’s Woensdag - Vliegende auto

Wannahave’s Woensdag - Vliegende auto

mechanische gamingtoetsenborden

We stappen langzaamaan met z’n allen de toekomst in, dat bewijst Japan maar weer deze week met de eerste succesvolle vlucht van een vliegende auto. Maar we hebben ook andere toffe gadgets voorbij zien komen, zoals bijvoorbeeld nieuwe mechanische gamingtoetsenborden van Logitech. Dit zijn de dingen die we liever gisteren dan vandaag hebben.

Vliegende auto uit Japan

Als je vroeger de Donald Duck las of zelfs nog The Jetsons hebt gekeken (sommigen van ons zijn al iets ouder), dan staan die vliegende auto’s, van onder meer Willie Wortel, je vast en zeker op het netvlies gebrand. Nou, dan hebben we goed nieuws. In Japan is er namelijk een vliegende auto de lucht in gegaan. Het vliegende gevaarte lijkt een beetje op een kruising tussen een golfkarretje en een drone, maar uit de eerste tests blijkt die toch goed z’n werk te kunnen doen. De vliegende auto wordt de Evtol genoemd. Klinkt op zich cool, maar die afkorting staat heel droog voor electric vehicle takeoff and landing. Vooralsnog is de auto van de toekomst alleen in staat pakketten mee te nemen, maar het feit dat het NEC, de fabrikant, gelukt is een auto de lucht in te krijgen én succesvol te laten landen, biedt goede hoop voor de toekomst.

Misfit Vapor X

Hoewel smartwatches niet de futuristische apparaten zijn waar we tot op heden op hopen, kunnen ze wel verdomd handig zijn in het dagelijkse leven. Daarom zijn we blij dat verschillende fabrikanten blijven investeren in die dingen, want met genoeg concurrentie ontstaan er genoeg nieuwe mogelijkheden. Zo heeft Misfit de nieuwe Vapor X aangekondigd, een smartwatch met verwisselbare bandjes en aanpasbare wijzerplaten. Onder de motorkap zit 512 MB aan werkgeheugen 4 GB aan opslagruimte en de nieuwe Snapdragon 3100-chipset. Het scherm is 1.19-inch groot en de accu kan een dag meegaan – mits je de batterijspaarstand inschakelt. Het mooie is dat je binnen dertig minuten zo’n tachtig procent van de maximale acculading kunt terugkrijgen, dus dat gaat lekker vlot. Daarnaast mag je rekenen op een gps- en nfc-chip en kun je er prima mee zwemmen. Het besturingssysteem is Wear OS, van Google.

Mechanische gametoetsenborden van Logitech

Logitech presenteerde recent het Logitech G915 Lightspeed Wireless Mechanische Gamingtoetsenbord en het Logitech G815 Lightsync RGB Mechanische Gamingtoetsenbord. Het eerste toetsenbord beschikt over 16,8 miljoen kleuren, is draadloos, heeft een 1ms-rapportagesnelheid en een accu die tot 135 dagen meegaat. De verlichting moet dan wel uitstaan. Waarschijnlijk doe je langer met een volle accu, aangezien Logitech in zijn tests uitgaat van, komt-ie, mensen die acht uur per dag gamen. Het andere toetsenbord beschikt over een usb-kabel en heeft tot drie on-board profielen en Logitech G's Lightsync RGB-technologie, aanpasbaar via Logitech G Hub. Beide toetsenborden bevatten ook vijf programmeerbare G-toetsen, zodat we aangepaste macrosequenties (waarmee je een serie van verschillende acties, zoals bijvoorbeeld toetsenbordaanslagen, kunt initiëren, die kunnen helpen bij repetitieve taken) en in-app-commando's binnen handbereik hebben, evenals de GL mechanische toetsschakelaars. Deze zijn de helft van de hoogte van de standaard mechanische toetsschakelaars, waardoor je een 25 procent snellere bediening hebt (in vergelijking met 2,0 mm bediening in standaardschakelaars). De toetsenbord zijn mogelijk deze maand al te koop voor respectievelijk 249 en 199 euro per stuk.

Slimme Seedo-moestuin

Ho wacht even, niet meteen wegklikken. Een slimme moestuin klinkt misschien niet zo interessant, maar wat nou als je er cannabis in kunt kweken? Ja, hebben we je aandacht weer? Mooi. Cannabis kweken was namelijk niet eerder zo gemakkelijk. Je wordt namelijk geholpen door machine learning, algoritmes, een geavanceerd lichtsysteem, kunstmatige intelligentie én een uitgebreide database die up-to-date gehouden wordt door andere gebruikers. Gelukkig kun je er ook andere dingen in kweken, zoals bloemen, kruiden of groenten – maar wat je ook van plan bent om te doen, het bedrijf belooft dat het beter zal groeien dan wanneer je dit in een tuin zou doen. Een unit kost momenteel slechts 2400 dollar, exclusief verzendkosten, maar daar krijg je wel een pakket vol met nutriënten, twee CO2-cilinders, een speciale deken, een luchtfilter, een waterfilter en natuurlijk een smartphone-app bij.

Bowers & Wilkins Formation Wedge

De Bowers & Wilkins Formation Wedge is een zeer apart ontworpen multiroomspeaker. Omdat het een multiroomspeaker betreft, kun je hem draadloos, via wifi, koppelen aan andere speakers uit de serie en zelf een draadloos audiosysteem in huis installeren. Bowers & Wilkins heeft een eigen ecosysteem ontworpen dat draadloos streamen in hoge kwaliteit mogelijk maakt. Zo werkt de Formation-serie met zes verschillende radio’s met elk een eigen frequentie, zodat de verbinding stabiel en snel is, en blijft. Verder is er ondersteuning voor bluetooth aptX, Apple Airplay 2, Spotify Connect en Roon (dankzij Roon kun je ook high-res muziekstreamingdiensten zoals Qobuz en Tidal gebruiken). Het apparaat heeft een adviesverkoopprijs van 999 euro. Dat is níet goedkoop, maar daar haal je wel een enorm krachtige speaker voor in huis met een opmerkelijk design.

Ben jij ergens vette (of juist bizarre) gadgets of wannahaves tegengekomen? Drop ze in de comments!

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren