1. Wargaming Fest trekt ruim 250.000 mensen

Wargaming Fest trekt ruim 250.000 mensen

En 2.6 miljoen kijkers online

Op 15 september heeft de Wargaming Fest: Tanker Day 2019 plaatsgevonden in Minsk, hierbij waren ruim 250.000 mensen aanwezig en keken meer dan 2.6 miljoen kijkers online naar.

Wargaming Fest wordt gehouden in Minsk, Wit-Rusland en is het grootste gezinsvriendelijke videogamefestival in Europa, waar Wargaming-fans van over de hele wereld samenkomen. Het aantal festivalgangers neemt ieder jaar flink toe; in 2017 waren het er 100.000, in 2018 200.000 en dit jaar dus 250.000 festivalgangers.

De aanwezigen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten zoals gaming-zones bezoeken, een live concert bekijken en de meest recente informatie over de toekomst van World of Tanks verkrijgen.

Er was onder andere een wedstrijd te zien tussen DE-VI, het beste Europese team, en MERCY, het beste team van de CIS-regio. In The Clan Super Cup match gaat het om een aantal 15 v.s. 15-matches, MERCY heeft uiteindelijk gewonnen met 5-0 en ging naar huis met 25.000 dollar en 500.000 in-game goud.

Het festivalgebied was één vierkante kilometer groot met meer dan honderdtwintig entertainmentzones. Zo'n tweehonderd spelers namen het tegen elkaar op in World of Tanks om bonus codes te winnen voor de game. Verder was er een demozone voor Caliber waarbij festivalgangers een eerste blik konden werpen op de nieuwe tactische actie-game.

Volgend jaar is Wargaming Fest wederom in Minsk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Wat is wargaming?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren