1. Warner Bros. Interactive staat mogelijk te koop

Warner Bros. Interactive staat mogelijk te koop

Geeft o.a. Batman-, Harry Potter- en Mortal Kombat-games uit

AT&T, de eigenaar van WarnerMedia, is mogelijk van plan Warner Bros. Interactive Entertainment te verkopen.

Dat blijkt uit een reportage van CNBC. Warner Bros. Interactive is de uitgever van games gebaseerd op de Batman-, Harry Potter-, Mortal Kombat-, Lego- en Lord of the Rings-franchises.

AT&T zou naar mogelijke kopers zoeken en wil volgens de reportage zo'n 4 miljard dollar verdienen aan de verkoop. Electronic Arts, Activision-Blizzard en Take-Two Interactive zouden onder de gegadigden vallen.

Het zou niet voor het eerst zijn dat geruchten over de verkoop van een uitgever niet blijken te kloppen, dus vooralsnog is niets officieel bevestigd. Bij een verkoop van Warner Bros. zouden alle gamefranchises - waaronder bovengenoemde series - en studio's zoals Rocksteady en NetherRealms meegaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als dit waar is zou ik aanraden Xbox kom in actie en koop Warner Bros En zorg dat je games van Rocksteady en Netherrealms oa in handen krijgt.
 • Franchises gaan juist niet mee! De meeste liggen gewoon vast bij Warner Bros. en vallen niet onder een eventuele deal. Uitzondering zou volgens mij Mortal Kombat zijn, waar de studio als het goed is eigenaar van het ip. Wellicht is er na een overname iets mogelijk om franchises te licenseren, maar uitgangspunt is dat de studio's te koop zijn, niet de IP's.

  Dat gezegd hebbende, dit zijn wel serieuze ontwikkelaars die te koop zijn. Als een first party dit kan binnenhalen, is het een enorme aanwinst. Microsoft heeft de diepste zakken en zou ze goed kunnen gebruiken. Maar als Stadia of Amazon serieus in gaming wil stappen… Moet er toch eigenlijk niet aan denken. Ook EA of Activision wil je eigenlijk niet hierbij in de buurt hebben.
 • @That Mr Awesome

  We hebben vaak een verschil van mening maar ik ben het nu 100 procent met je eens. Dit zou een enorme slag voor Xbox betekenen. En idd die andere bedrijven aub niet want dat komt de games niet ten goede
 • @smaakmaker
  Wie had dat gedacht haha?! Nee, volgens mij zijn we het wel vaker in grote lijnen eens hoor. En je bent een mooie kerel, met wie je meestal prima een goeie discussie kan voeren dus dat waardeer ik 👍🏼
 • @That Mr Awesome

  Thanks voor het compliment.
 • Rot. Op.
  Dit zou zo'n domme zet zijn van AT&T.
  Daarnaast snap ik het ook niet, want ze zouden een persconferentie op E3 houden…
 • Dat Sony en MS er maar met hun klauwen van afblijven. Mortal kombat bijvoorbeeld mag nooit en te nimmer een MS of Sony eclusive worden.
 • @Meta_coola

  Nou ik zou juist toejuichen dat Xbox Warner overneemt. Want dan heeft Xbox sowieso 2 studio's die zich kunnen meten Sony studio's. En Sony heeft console exclusieve Street fighter V en dan Xbox Mortal kombat.
 • @smaakmaker

  Nee mortal kombat moet multiplatform blijven. MS mag tekken of soul calibur hebben.
 • @Meta_coola

  Waarom moet dat speciaal?
 • @smaakmaker

  Omdat MK altijd een multiplatform is geweest en ze raken heel wat fans kwijt als het een MS exclusive word. Er zijn meer mensen zoals mij die echt geen Xbox kopen alleen maar omdst MK daar exclusief op komt.
 • @Meta_coola

  Nee maar als Xbox ook studio's als Rocksteady exclusief weet te maken en hun andere studio's ook aan goede games laat werken. Hebben de mortal kombat fans ook meerdere redenen om een Xbox te kopen.
 • @Meta_coola
  Wat mij betreft hoeft Microsoft echt de rechten van Mortal Combat niet te hebben, maar als ze wel WB Interactive kopen houdt dat natuurlijk niet in dat MK een Xbox exclusive wordt.
  Kijk bijvoorbeeld naar Minecraft, welke nog op alle platformen beschikbaar is en blijft.
 • @Gaaiz

  Als ze die studio's overnemen dan mag ik toch wel hopen dat die games exclusief worden. Het zou een grote slag zijn voor Xbox. Enige waarom ik hoop dat Activision er mee aan de haal gaat is dat Rocksteady dan eindelijk die Turtles game kan maken die ik wil want die heeft die licentie volgens mij haha.

  Maar mocht er echt een overname komen nu. Dan neem ik aan dat bijv Xbox er ook voor zorgt dat bijv de licentie eenmalig mag worden gebruikt. Want anders kunnen de projecten van Rocksteady en de Batman en de Harry Potter game de prullenbak in en misschien de injustice 3 game.

  Even door fantaseren zou wel een killer opening zijn in juli van de inside Xbox haha.
 • @Meta_coola
  Nintendo mag het dus wel, wat ben jij toch aardig😉
  Snap het wel, sommige series wil en mag niet exclusief worden.
 • Trouwens een droom van mij wel kan wel waarheid worden als Activision het in handen krijgt. Dan kan Rocksteady eindelijk een Turtles game maken. Want die rechten heeft volgens mij Activision.
 • Geen EA of Activision please want MK is leuk, maar ben bang dat ze dan elk jaar 1 moeten uitpoepen en dat hoeft van mij echt niet.
 • Nintendo sla je slag!!!!
 • @CyberFl
  Gaat niet gebeuren, Nintendo is geloof ik niet zo van de overnames.
  Of heb ik dat mis?
 • @TommieNL

  Nee klopt maar ik heb liever dat Nintendo Playtonic overneemt voor dkc. En team cherry voor 2d Metroid

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren