1. Releasedatum Wasteland 3 vertraagd naar augustus

Releasedatum Wasteland 3 vertraagd naar augustus

Ontwikkelaar werkt nu thuis vanwege het coronavirus

Wasteland 3 is uitgesteld naar 28 augustus.

De game zou eerst op 19 mei uitkomen, maar via een statement laat ontwikkelaar Brian Fargo weten dat dit niet meer haalbaar was. Werknemers van de studio werken nu namelijk vanuit huis vanwege het coronavirus. Hier gaat meer tijd in zitten, waardoor de game later uitkomt.

De post-apocalyptische game van InXile Entertainment speelt zich af in een bevroren Colorado. Spelers kunnen voertuigen, natuurrampen en een nieuw, vloeiender actiesysteem verwachten. In Wasteland 3 start de speler als de enige overlevende van Team November, een van de Desert Ranger-teams bekend uit de vorige delen. In Colorado zijn de Desert Rangers echter niet bekend, dus er zal opnieuw reputatie opgebouwd moeten worden.

Nieuw in Wasteland 3 is de verhaalgedreven, asynchronische multiplayer. Het hoofdgedeelte van de game richt zich op de singleplayerervaring, maar wanneer twee vrienden tegelijk online zijn kunnen er missies gedeeld worden. Ook kan een van deze spelers verder spelen als de ander offline gaat, om het werk van beiden voort te zetten of juist teniet te doen.

Wasteland 3 komt op 28 augustus uit op pc, PlayStation en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Vertraagd naar? Is dat Nederlands? Bedoel je niet uitgesteld naar .. of is vertraagd?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren