1. Wat is er nieuw in Rainbow Six Siege seizoen 4?

Wat is er nieuw in Rainbow Six Siege seizoen 4?

Een sniper!

Het is weer tijd voor een nieuw seizoen van Rainbow Six Siege. Het volgende hoofdstuk van de tactische shooter heet: Operation Shifting Tides. Zoals gebruikelijk worden er twee nieuwe Operators en een nieuwe map aan de game toegevoegd. In dit artikel lichten we uit wat er allemaal nieuw is.

Rainbow Six Siege bestaat inmiddels vier jaar, maar Ubisoft besteedt nog altijd veel aandacht aan de game. Eén van de redenen dat het spel nog steeds populair is, is het feit dat de ‘meta’ constant verandert dankzij nieuwe content. Dit is voor een spel als Siege belangrijk, want game kent geen singleplayermodus en wordt te allen tijde online gespeeld. De game valt of staat bij het toevoegen van nieuwe maps en personages.

AANVALLER KALI

Een gemiddeld snelle, bepantserde Indiër, en tevens hoofd van een huurleger, wordt bij ingang van seizoen 4 aan de game toegevoegd. Deze heldin staat bekend als Kali en gaat Rainbow-team flink opschudden. Ze is namelijk uitgerust met de allereerste sniper van Rainbow Six Siege, en dit geweer is vrij krachtig. Kijk maar:

Wanneer spelers een kogel koppen van de CSRX 300-sniper, is het einde verhaal. Een kogel in de borst resulteert in een kruipende vijand, die overigens nog wel weer op de voet geholpen kan worden als hij wordt verzorgd door een teamgenoot. Kali-gebruikers worden geadviseerd om niet op de voorste linie van het vuurgevecht te gaan staan, maar jezelf schuil te houden. De CSRX 300-sniper kan immers door muren schieten en kan zelfs dan fataal zijn. Deze kogelgaten kunnen op hun beurt weer gebruikt worden om doorheen te schieten met de sniper, zoals hieronder te zien is:

Naast een behoorlijk sterk jachtgeweer, beschikt Kali ook over een granaatwerper, die zich aan de onderkant van de sniper bevindt. Met dat opzetstuk kunnen spelers allerlei gadgets en apparatuur van vijanden onschadelijk maken. Bovendien kan er door gepantserde muren geschoten worden en dat maakt deze nieuwe Operator een interessante variant van personages die hierin gespecialiseerd zijn. Tot slot heeft Kali submachine gun als secundair wapen. Met behulp van dit wapen maakt de speler van dichtbij ook een kans, want een quick scope zit er niet in met het zware jachtgeweer.

VERDEDIGER WAMAI

De intelligente Keniaan Wamai is onderdeel van Kali’s huurleger en moet het brein achter de operatie zijn. Geen wonder dat Kali besloten heeft om de technicus mee te nemen naar het Rainbow-team, want Wamai is behoorlijk veelzijdig. De man scoort op Speed- , Armor- en Difficulty-waardes overal twee punten en is dus flexibel inzetbaar.

Wamai beschikt over een wel heel verraderlijke gadget, namelijk het Neutralizing Electronic Targeting System, ook wel Mag-net genoemd. Dit is een klein apparaatje in de vorm van een schijf en is min of meer vergelijkbaar met een Trophy System dat uitrusting uitschakelt, maar met een twist. Wanneer de schijf ergens wordt opgeplakt, is jouw team eenmalig veilig voor alle inkomende granaten en andere metalen objecten die niet prettig aanvoelen. De Mag-net trekt namelijk alles van metaal naar zich toe en laat het pas ontploffen als het in aanraking komt met het object. In andere woorden: met Wamai kan je de gadgets van je tegenstanders tegen hen gebruiken. We kunnen je nu alvast vertellen dat dit de meest aparte gevechten oplevert, want wat doe je als jouw granaat halverwege ineens rechtsomkeert maakt? Precies, chaos.

Verder is Wamai bewapend met de betrouwbare AUG A2, goed voor zowel dichtbij als ver weg. Als secundair wapen heeft de Keniaan een Keratos .357-revolver. Tot slot draagt de nieuwe Operator een inzetbaar schild bij zich dat optimale bescherming biedt, zelfs voor de sniper van Kali. Al met al heeft Wamai veel weg van het geliefde personage Jager en dit biedt nieuwe opties voor teams die aan Jager willen vasthouden.

THEME PARK EINDELIJK ZICHTBAAR

Naast twee nieuwe Operators wordt er zoals gebruikelijk een vernieuwde map geïntroduceerd. Deze keer heeft de ontwikkelaar Theme Park onder handen genomen om deze vervolgens weer aan Ranked Mode toe te voegen. De grootste verandering aan de map kan je in één oogopslag zien, het is namelijk niet meer donker. Voor het eerst kunnen spelers ook daadwerkelijk genieten van het uiterlijk van de attracties op deze map. En met attracties bedoelen we een bus, want veel meer is er niet.

Natuurlijk is het daglicht niet het enige wat er is veranderd aan de bekende map Theme Park. Ubisoft heeft het binnen te vallen gebouw namelijk ook flink aangepast. Voorheen was het gebouw erg leeg en was er vrijwel geen sprake van kleine ruimtes. Dit is nu echter totaal anders, want er zijn een hele hoop spouwmuurtjes aan het gebouw toegevoegd. Dit creëert een nieuwe ervaring tijdens het spelen. Spelers kunnen bijvoorbeeld niet meer vanaf de Dragon Stairs naar beneden gluren om eventuele indringers direct om te leggen. Deze aanpassing was overigens broodnodig met de komst van Kali, anders werd het vrijwel onmogelijk om de trap te verdedigen.

Seizoen 4 van Rainbow Six Siege: Operation Shifting Tides is vanaf 11 november gratis te downloaden en speelbaar op de testservers. Ubisoft heeft nog geen officiële datum gecommuniceerd voor de volwaardige lancering van de uitbreiding. Het verleden leert ons echter dat de content drie weken wordt lang getest, voordat het in de volledige game verschijnt. We kunnen er dus vanuit gaan dat Shifting Tides vanaf 3 december speelbaar is op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Toch maar eens terug naar Siege, tussen al het MW geweld
  • @CerandoX.nl Groot gelijk! Die sniper voegt echt wat toe.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren