1. Wat je moet weten over Devil May Cry 5

Wat je moet weten over Devil May Cry 5

Redenen genoeg om de game te gaan spelen

Het is de hoogste tijd dat Devil May Cry verder gaat, want het vierde deel dateert alweer uit 2008. DmC: Devil May Cry was er natuurlijk nog als poging de honger van de fans te stillen en de serie een frisse doorstart te geven, maar een echt nieuw deel heeft lang op zich laten wachten. Voor jullie beginnen aan Devil May Cry 5, frissen we met dit artikel even jullie geheugen op over deze nieuwe toptitel.

De man achter de game

Nog voor Devil May Cry 5 werd aangekondigd, was de regisseur van de game de titel al flink aan het teasen. Hideaki Itsuno is sinds Devil May Cry 3 de regisseur van de games, daarvoor was dat Hideki Kamiya. Hoewel Kamiya een koning is van hack and slash, heeft Itsuno met Devil May Cry 3 en 4 bewezen dat de serie bij hem in veilige handen is. Beide games zijn goed beoordeeld en gingen als warme broodjes over de toonbank.

Hideaki Itsuno

De aankondiging

Het begon erop te lijken dat er een nieuwe Devil May Cry kwam toen Itsuno half januari 2016 over een aankomend project tweette. In maart volgde een foto van Reuben Langdon en Johnny Yong Bosch in motion capture-kleding, dus iedereen wist al hoe laat het was. Echter gaf Capcom Vancouver aan dat dit geen game was waaraan het werkte. Eigenlijk zou het spel aangekondigd worden in 2017, maar toen was de spotlight al gereserveerd voor de Resident Evil 2-remake. In mei 2018 registreerde Capcom echter DevilMayCry5.com en op de eerstvolgende E3 werd het spel aangekondigd. Op Gamescom volgde een demo en inmiddels is het eindelijk zover dat we aan de slag kunnen met de game.

Verschillende trailers hebben overigens veel stof doen opwaaien, onder andere door de nieuwe look van Dante. Voor het eerst in de franchise zijn de bewegingen van acteurs met motion capture vastgelegd, waardoor hun personages nog meer tot leven moeten komen. Het is bovendien voor het eerst dat een Devil May Cry-game een 18+-rating heeft, wat impliceert dat het spel meer gore en geweld bevat dan zijn voorgangers. Dat belooft wat, want Devil May Cry staat niet bepaald bekend als onschuldig of vredelievend.

Devil May Cry 5

De personages

Over het verhaal is nog weinig bekend, behalve dat het zich afspeelt in Red Grave City en dat er een bloedzuigende boom is die het op de burgers heeft voorzien. We weten meer over de personages: Nero, Dante en V. Je kunt zelf kiezen met wie je welk deel van de game speelt, al wordt aangeraden dat je eerst met Nero speelt, dan met V en uiteindelijk met Dante.

Over V doen overigens de wildste verhalen de ronde. Zo zou zijn naam eigenlijk Vitale zijn en is hij mogelijk de zoon van Dante en Lady. Maar hij heeft niet voor niets de bijnaam The Mysterious Man: Capcom liet in de aanloop naar de release vrijwel niets los over dit intrigerende personage. Daarnaast zijn er enkele dames die een belangrijke rol spelen in de game, al kun je die niet besturen. Vooral Nico is belangrijk: zij fixt allemaal mooie upgrades voor je in de vorm van nieuwe wapens en bepantsering.

Devil May Cry 5

De wapens

V is herkenbaar aan het boek en de wandelstok, maar ook de enorme adelaar genaamd Griffon, panter genaamd Shadow en een golem genaamd Nightmare. Zo gebruikt hij de panter voor aanvallen van dichtbij, maar de vogel doet dienst als perfecte killer van veraf. Hij kan niet altijd allerlei dieren voor zich laten werken, hij moet genoeg battlepower hebben, voor hij een groot beest kan oproepen waar hij ook op kan rijden. Via het boek roept hij bovendien de demonen binnen de demonen op, waardoor de slechteriken van binnenuit worden aangevallen. MetV moet je strategisch te werk gaan, terwijl je bij Dante en Nero ook wel een eind komt met simpelweg knoppenrammen.

Dante heeft zijn bekende zwaard Rebellion en pistolen Ebony en Ivory, maar ook hij heeft een nieuwe gadget in de vorm van een motor genaamd Cavaliere. De gevechtsprofielen Gunslinger, Royalguard, Swordmaster en Trickster zijn terug. Daarnaast heeft hij de shotgun Coyote-A tot zijn beschikking en een speciale arm genaamd Balrog die je kunt inzetten voor melee-aanvallen. Nero maakt gebruik van zijn Red Queen-zwaard en Blue Rose-gun. Op de plek waar ooit zijn arm zat, prijkt bovendien een Devil Breaker. Dit is een robotische arm die ook flink kan worden geüpgraded. Zo kun je er een vriesmechanisme op laten plaatsen, of je kunt er explosieven mee in het rond gooien.

Devil May Cry 5

De soundtrack

Wie je ook kiest, je kunt er in ieder geval op rekenen dat je tijdens het vechten afhankelijk van je speelstijl andere muziek hoort. De soundtrack bevat onder andere Nero’s strijdlied Devil Trigger en bevatte oorspronkelijk ook Dante’s strijdlied Subhuman. Die track is gemaakt met de band Suicide Silence, en gezien de recente aantijgingen tegen de zanger van de band heeft Capcom deze geschrapt en laten inzingen door Michael Barr van The Volumes. V’s strijdlied is Crimson Cloud.

Multiplayermodus

Ja, deze game heeft een multiplayer. Middels het Cameo System kun je andere spelers als gast in je game verwelkomen. Mensen in je vriendenlijst krijgen voorrang, maar je kunt ze niet zelf kiezen. Als je online gamet, dan kun je iemand in de achtergrond zien vechten, of hij of zij kan naast jou tegelijkertijd met een demoon vechten. Achteraf kun je elkaar een cijfer geven. Mensen met hoge cijfers ontvangen beloningen, dus het is afwachten hoe lief gamers hier voor elkaar zijn. Je kunt deze online multiplayer spelen met maximaal drie personen tegelijk.

Devil May Cry 5

Microtransacties

Van de toevoeging van een multiplayer naar een iets minder prettige toevoeging: microtransacties. De orbs die je normaliter krijgt als je een vijand slacht, die zijn ook voor echt geld te koop. Aangezien je met die orbs je personages kunt upgraden, kun je je personage dus aanzienlijk vroeg in de game al ijzersterk maken. Dat is niet alleen saai voor het spel, het kost je veel geld. Als je geen enkele cent extra spendeert aan Devil May Cry 5, dan kom je ook op heel normale wijze bij de finish, dus waarschijnlijk kun je die orbs beter zelf verzamelen en je geld in je zak houden – dat je in de toekomst kunt besteden aan dlc, die wordt gemaakt nu het spel in de winkel ligt.

Vanaf gisteren is Devil May Cry 5 beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

  • Super gave demo heb hem vaak gespeelt en ook al gepreordeedop mijn xbox one x net als vele andere games. Ben ook nog bezig met de devil maycry4
  • Had hem even bij een maat gespeeld, echt super gaaf en mooi ziet het er uit.
    Deze komt zeker nog in mijn collectie

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren