1. Wat moet ik kijken op Netflix? – December 2018

Wat moet ik kijken op Netflix? – December 2018

Veel variatie deze maand

Het is december, en dus wordt Netflix overspoeld met slechte kerstfilms en zoetsappige romantische komedies. In plaats daarvan hebben we de beste films en series van december 2018 voor je uitgezocht, waardoor je hopelijk ver weg kunt blijven van Home Alone.

Mowgli - beschikbaar vanaf 7 december

Eerder verscheen John Fraveau’s The Jungle Book, maar in december komt er een tweede liveactionverfilming van het klassieke verhaal. Mowgli is geregisseerd door niemand minder dan Andy Serkis en sterren als Christian Bale, Benedict Cumberbatch en Cate Blanchett vertolken verschillende dieren. Mowgli moet vergeleken met eerdere versies van Junglebook iets serieuzer zijn qua toon en de wetten van de jungle beter uitlichten. Wat dat betekent voor het mensenkind zelf is nog onduidelijk, maar de trailers zien er in ieder geval rete boeiend uit. Het feit dat de film rechtstreeks op Netflix verschijnt doet echter alarmbellen rinkelen, dus verwacht er ook weer niet te veel van.

Bruce Springsteen on Broadway – Beschikbaar vanaf 16 december

Springsteens liveshow is niet zomaar een concert, maar een muzikale reis door zijn verleden. In een intieme setting op Broadway vertelt hij over de gecompliceerde verhouding met zijn vader, de armoede in New Jersey en hoe Born to Run zijn laatste kans op succes was. Ook reflecteert hij op zijn carrière en de verhalen die zijn nummers waarborgen. In tegenstelling tot de meeste shows speelt hij vooral solo en kiest hij nummers die minder bekend zijn. Springsteen-fan of niet, Bruce Springsteen on Broadway is deze maand wellicht een kijkje waard.

Roma – beschikbaar vanaf 17 december

Waarschijnlijk heb je al van Roma gehoord, want de Netflix Original krijgt waanzinnig goede kritieken. Dat is geen verrassing, aangezien regisseur Alfonso Cuarón aan het roer staat. Eerder won hij Oscars voor Gravity en met Roma vertelt hij een nieuw, zeer persoonlijk verhaal. De in zwart-wit geschoten film volgt een dienstmeid in de Mexicaanse buurt Roma, waar ze een gezin helpt met huishoudelijke bezigheden. De roerige jaren 1970 in Mexico verstoren de vrede, en als kijker volg je vanuit een representatie van Cuaróns huis hoe verschillende drama’s zich in het land afspelen. Roma is duidelijk een bijzondere film, en waarschijnlijk het beste dat je deze maand op Netflix kunt kijken.

Bird Box – beschikbaar vanaf 21 december

Deze maand verschijnt er nog een nieuwe Netflix-film, namelijk de thriller Bird Box. In de film wordt de mensheid geconfronteerd met wezens die je grootste angst tonen als je ze ziet, waardoor mensen geblinddoekt door het leven gaan. Hoofdpersoon Malorie, gespeeld door Sandra Bullock, probeert in de film haar kinderen te beschermen tegen dat mysterieuze gevaar. Bird Box heeft overigens nog meer grote namen aan boord, zoals Arrival-schrijver Eric Heisserer en Get Out-acteur Lil Rel Howery, dus houd de film zeker in de gaten.

Baki – Beschikbaar vanaf 18 december

Netflix timmert nog steeds hard aan de weg met eigen anime- en mangaseries, en Baki is het volgende grote project. De gelijknamige manga van Keisuke Itagaki is wereldwijd meer dan 65 miljoen keer verkocht en nu komt het verhaal eindelijk naar het ‘grote’ scherm. Baki draait om de vechter Baki Hanma, die niet zal rusten voordat hij beter is dan zijn vader Yujiro. Tijdens zijn training wordt hij echter op de hielen gezeten door de vijf gevaarlijkste gevangenen van Tokio, die het om de een of andere reden op hem hebben voorzien. Baki is hard en bloederig, en voor fans van de manga hopelijk net zo goed als het bronmateriaal.

Avengers: Infinity War – Beschikbaar vanaf 25 december (VS)

Verrassing! Op Eerste Kerstdag verschijnt Avengers: Infinity War op Netflix. Althans, vooralsnog alleen in de Verenigde Staten, maar we verwachten ook een release in Nederland. Mocht je deze blockbuster der blockbusters nog niet hebben gezien, dan is binnenkort waarschijnlijk je kans om dit alsnog te doen. Infinity War draait uiteraard om de samenkomst van de Avengers en de Guardians of the Galaxy om de kwaadaardige Thanos te stoppen. De film werd eerder dit jaar geprezen wegens het fantastische tempo, de grootse vechtscènes en de achtergrond van de paarse antagonist. Ook is het een perfecte film om weer up-to-date te zijn met het Marvel Cinematic Universe, aangezien volgend jaar Captain Marvel, Avengers 4 én Spider-Man: Far From Home verschijnen.

Dit zijn de aanraders voor december 2018. Wat ga jij kijken?

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Narcos: Mexico en Gomorra seizoen 3 mogen wat mij betreft ook zeker in dit lijstje.
  • Nine Nine! Seizoen 5 is hierrr
  • Ooit eens aan de manga van Baki begonnen. Hoewel de actie gruwelijk is was het verhaal te dun om te blijven volgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren