1. Wat moet ik kijken op Netflix? – Februari 2019

Wat moet ik kijken op Netflix? – Februari 2019

Velvet Buzzsaw, Homeland en The Dragon Prince

Ook genoten van het Netflix-aanbod in januari? Met documentaires als Fyre en The Ted Bundy Tapes en nieuwe seizoenen van The Punisher en A Series of Unfortunate Events was er aan binge-waardige content in ieder geval geen gebrek. Ook deze maand komt er weer genoeg interessants naar de streamingdienst!

Velvet Buzzsaw – Beschikbaar vanaf 1 Februari

De maand begint meteen goed met een nieuwe Netflix Original-film van Dan Gilroy, de regisseur die het broeierige Nightcrawler maakte (ook zeker nog de moeite van het kijken waard). Hij werkt wederom samen met acteur Jake Gyllenhaal om een bizar verhaal te vertellen, over schilderijen die hebberige mensen met veel geweld afstraffen. Hoe apart dat ook klinkt, na Nightcrawler hebben zowel Gilroy als Gyllenhaal hun strepen verdiend. Kijk zelf en oordeel.

Russian Doll seizoen 1 – Beschikbaar vanaf 1 Februari

Natasha Lyonne (bekend van Orange is the New Black) gaat weer met de streamingdienst in zee voor de nieuwe Netflix-serie Russian Doll, die ook vanaf begin deze maand te zien is. Ze kruipt in de huid van Nadia, die op haar eigen verjaardag doodgaat… en de dag blijft herleven. Ja, dat klinkt een beetje als de film Happy Death Day, maar Russian Doll moet meer humor bevatten en daarbij gaat het hopelijk ook een stuk dieper dankzij het serieformat.

Homeland seizoen 7 – Beschikbaar vanaf 12 februari

Homeland is misschien niet van Netflix zelf, maar het verschijnen van de show op Netflix heeft zeker bijgedragen aan de populariteit ervan in ons eigen kikkerlandje. Geniet er nog maar even van, want seizoen acht is het allerlaatste seizoen. Voordat het zover is komt op 12 februari seizoen 7 op Netflix te staan. Carrie woont nu bij haar zus en werkt niet meer voor het Witte Huis, maar moet alsnog in actie komen om de tweehonderd agenten te bevrijden die vorig seizoen zijn gearresteerd.

Gangster Squad – Beschikbaar vanaf 12 februari

Voor een portie klassieke gangstertaferelen kun je terecht bij de oorspronkelijk in 2013 verschenen misdaadfilm Gangster Squad, met grote namen als Ryan Gosling, Emma Stone, Josh Brolin en Sean Penn in de hoofdrol. De film is losjes gebaseerd op een groep agenten die zichzelf de Gangster Squad noemden en in de jaren 1940 en 1950 probeerden de invloed van de maffia tegen te gaan.

Nightflyers seizoen 1 – Beschikbaar vanaf 1 februari

George R.R. Martin kennen we natuurlijk als de schrijver van de A Song of Ice and Fire-reeks, waar de hitserie Game of Thrones op gebaseerd is. Maar hij heeft meer geschreven, zoals een novelle en een reeks korte verhalen die onder de noemer Nightflyers vallen. Hierin gaat een groep wetenschappers op reis in een geavanceerd ruimteschip om voor het eerst contact te maken met buitenaardse levensvormen. Televisiezender Syfy heeft er eind vorig jaar een serie van gemaakt. Het eerste seizoen, dat bestaat uit tien aflevering, is vanaf begin februari op Netflix te zien.

The Dragon Prince seizoen 2 – Beschikbaar vanaf 15 februari

Het eerste seizoen van De Drakenprins (The Dragon Prince), een geanimeerde Netflix Original-serie, is topvermaak voor jong en oud. In deze show van Aaron Ehasz (Avatar: The Last Airbender) en Justin Richmond (Uncharted 3) nemen mensen en elven het op tegen elkaar. Mensen die duistere magie gebruikten zijn inmiddels van hun continent verdreven, maar er zijn nog genoeg magie en magische wezens te ontdekken. Nu het tweede seizoen medio februari verschijnt is dit het perfecte moment om eens te beginnen aan deze prachtig gemaakte show, zeker omdat er ook een game in de maak is gebaseerd op The Dragon Prince!

Isn’t It Romantic – Beschikbaar vanaf 28 februari

Mocht je in een romantische bui zijn, dan is eind deze maand Isn’t It Romantic te zien. Hierin speelt Rebel Wilson een in New York wonende vrouw die na een ongeluk in een soort fantasiewereld terecht komt die alles wegheeft… van een romantische comedy. Helaas verschijnt de film net te laat voor valentijnsdag (in de VS draait hij maar één dag in de bios), maar ach, dan schuif je die (romantische) Netflix & chill-avond toch twee weekjes op?

High Flying Bird – Beschikbaar vanaf 8 februari

Steven Soderbergh gaat lekker door met experimenteren –zijn nieuwe film, een Netflix Original genaamd High Flying Bird, is bijvoorbeeld in zijn geheel met iPhones opgenomen. De sportfilm draait om een sportagent die uit alle macht de carrière van een rookie probeert te redden door het op te nemen tegen de machtige bond.

The Umbrella Academy seizoen 1 – Beschikbaar vanaf 15 februari

Deze nieuwe Netflix Original-serie is gebaseerd op stripverhalen van My Chemical Romance-frontman Gerard Way. Hierin bevallen 43 vrouwen die eerder die dag nog niet zwanger waren. Zes van de baby’s worden geadopteerd door een miljardair voor het project ‘The Umbrella Academy’. Zeventien jaar later blijken het stuk voor stuk superhelden te zijn.

Weer genoeg kijkvoer in februari dus. Waar ga jij deze maand voor?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Mmmm? Velvet Buzzsaw en die Dolls serie zijn al sinds 1 januari beschikbaar? Toch wat gemist dan?😂😉
  • @Monojaxx Ja! Wist je dat niet Aangepast.
  • DragonPrince seizoen 2. Hebben ze erg snel gefixt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren