1. Wat moet ik kijken op Netflix? - Januari 2019

Wat moet ik kijken op Netflix? - Januari 2019

The Punisher, Star Trek en Fyre: The Greatest Party That Never Happened

December was een mooie maand voor Netflix-bezitters, maar er is altijd meer. In januari voegt Netflix weer een aantal mooie films, series en documentaires toe, waarvan wij de beste hebben uitgezocht. Deze maand hebben we onder andere The Punusher, Star Trek Discovery en het beste feest wat nooit heeft plaatsgevonden. Dit is wat je moet kijken op Netflix in januari 2019!

The Punisher seizoen 2 – Releasedatum onbekend

Frank Castle keert terug in januari, en veel meer weten we eigenlijk niet. Na de annulering van Iron Fist, Daredevil en Luke Cage is het in ieder geval fijn om te zien dat The Punisher seizoen 2 op Netflix verschijnt. Het verhaal pakt de draad waarschijnlijk weer op na de gebeurtenissen uit het sterke eerste seizoen, waarin Castle betrokken raakt bij het gezin van David ‘Micro’ Lieberman. Ook komt Billy Russo mogelijk terug, die naar de gebeurtenissen in de seizoensfinale als Jigsaw door het leven gaat. Momenteel is er nog geen exacte aangekondigd, maar laten we hopen dat dit tweede (en vermoedelijk laatste) seizoen van The Punisher een knaller wordt.

punisher

A Series of Unfortunate Events seizoen 3 – Beschikbaar vanaf 1 januari

Na een dramatisch slechte verfilming van het kinderboek A Series of Unfortunate Events wist Netflix te scoren met een originele serie. In het eerste seizoen worden de Baudelaire-kinderen na de dood van hun ouders onder de hoede van Count Olaf gebracht, een ver en uiterst dubieus familielid. De eerste twee seizoenen verkennen de Baudelaire-familie en laat zien hoe Olaf het leven van de kinderen zuur maakt om recht te krijgen op de erfenis. Het derde seizoen vat de laatste vier boeken samen en breidt een einde aan het komische horrordrama.

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story – Beschikbaar vanaf 1 januari

In 1997 wordt de wereldberoemde modeontwerper Gianni Versace doodgeschoten voor zijn appartement. De moordenaar, Andrew Cunanan, pleegt een week later zelfmoord en maakt achterhalen wat er exact is gebeurd knap lastig. De serie The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story is niet zozeer een vertelling van de nasleep van de moord, maar een boeiende blik op de jaren ervoor. De serie ontving maar liefst drie Emmy’s en is daarmee wellicht de beste Netflix-tip van deze maand.

Godzilla: The Planet Eater – Beschikbaar vanaf 9 januari

Los van de aankomende live-action-Godzilla-film heeft Netflix een eigen filmreeks lopen. Deze werd afgetrapt met Godzilla: Planet of Monsters en viel in de smaak dankzij de prachtige Japanse animatiestijl en een uitstekende spanningsboog. Het vervolg viel echter tegen, omdat het aan de oppervlakte blijft van deze intrigerende sciencefictionversie van het universum. Gelukkig wordt The Planet Eater film in Japan, waar de film in de bioscoop draait, prima ontvangen vanwege de komst van een andere kaiju. Mocht je dus interesse hebben in deze versie van Godzilla, dan is de trilogie in één ruk kijken wellicht de moeite waard

Star Trek: Discovery seizoen 2 – Beschikbaar vanaf 18 januari

Hoewel de recentere Star Trek-films goed werden ontvangen, wordt Star Trek Discovery gezien als de échte comeback van de franchise. De serie, die zich tien jaar voor de originele afleveringen afspeelt, krijgt in januari een tweede seizoen met nieuwe avonturen voor de USS Discovery-bemanning. Discovery is relatief actievol als je het vergelijkt met de oudere serie, maar daarom wellicht wat toegankelijker.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened – Beschikbaar vanaf 18 januari

In 2017 vond Fyre plaats, een festival dat groter en beter moest zijn dan alle festivals bij elkaar. Het evenement werd flink gepromoot met fantastische trailers en zou optredens krijgen van onder andere Blink-182 en Major Lazer. Duizenden rijke mensen kwamen op Fyre in de Bahama’s af, maar toen ze aankwamen bleek er niets dan leegte te zijn op het festivalterrein. Geen luxe zwembaden en liters dure drank, maar kleine tenten en treurige boterham met kaas als avondeten. Wat is er gebeurd? Dat is wat de documentaire Fyre: The Greatest Party That Never Happened je toont.

Dit zijn onze netflix-tips voor januari 2019. Wat ga jij kijken?

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren