1. Wat moet ik kijken op Netflix? – Oktober 2018

Wat moet ik kijken op Netflix? – Oktober 2018

Malevolent, Daredevil, Riverdale en Castlevania

In oktober staat Netflix in het teken van Halloween. Diverse horrorseries en -films lanceren deze maand, maar gelukkig verschijnt er ook wat luchtiger vermaak op de streamingdienst. Houd er zoals altijd rekening mee dat een aantal series en films later in de maand wordt onthuld, maar vooralsnog is dit wat je moet kijken op Netflix in oktober 2018.

Malevolent — 5 oktober beschikbaar

Malevolent vertelt het verhaal van Angela en Jackson, een broer en zus die mensen doen geloven dat hun huis spookt. Vervolgens pretenderen ze, uiteraard voor een flink bedrag, het spook te verjagen met zelfbedachte methoden. Alles loopt op rolletjes, totdat het duo wordt gevraagd een weeshuis te onderzoeken waar daadwerkelijk geesten van jonge meisjes ronddwalen. Malevolent is daarmee een leuke variatie op een klassiek concept en hopelijk net zo eng als het klinkt.

Malevolent

Big Mouth seizoen 2 – 5 oktober beschikbaar

Big Mouth is geen doorsnee tekenfilmserie, dat werd al gauw duidelijk toen het eerste seizoen verscheen. Sommigen vinden de serie, die puberteit in geuren en kleuren behandelt, te ver gaan, en anderen vinden het geniaal. Wat Big Mouth in ieder geval goed doet is kijkers confronteren met ongemakkelijke en herkenbare pubermomenten. Niet alleen dat, maar ook is er ruimte voor personages die in hun vroege tienerjaren ‘anders’ zijn dan de rest. Hoe dan ook, als je hebt genoten van het eerste seizoen van Big Mouth dan heb je in oktober iets om naar uit te kijken.

Riverdale seizoen 3 – 10 oktober beschikbaar

Netflix doet al tijden geheimzinnig over het derde seizoen van Riverdale. Het is in ieder geval geen toeval dat de serie de draad weer oppakt rondom Halloween, want het derde seizoen moet duisterder en zelfs ‘dodelijk’ worden. Uit de trailers blijkt in ieder geval dat de ouders van Archie Andrews en zijn vrienden een grotere rol spelen in het verhaal en dat de groep jongeren mogelijk betrokken raakt bij een gevaarlijk spel. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk gepaard met semi-horrormomenten en nieuwe liefdes, zoals we gewend zijn van Riverdale.

Apostle – 12 oktober beschikbaar

Na The Raid en The Raid 2 besluit Gerath Evans zijn nieuwe film exclusief uit te brengen op Netflix. De soms heftige beelden uit zijn eerste twee projecten hebben hem duidelijk geïnspireerd om het horrorgenre te verkennen met Apostle. In de film reist Thomas Richardson af naar een eiland om zijn ontvoerde zus te redden van een religieuze sekte. In plaats van het losgeld te accepteren wordt ook Thomas zelf gevangengenomen en moet hij zien te ontsnappen van de hel op aarde. We raden aan de film enkel te kijken als je een sterke maag hebt.

Making a Murderer seizoen 2 – 19 oktober beschikbaar

De laatste tijd is er een flink aantal misdaaddocumentaires te vinden op Netflix. Grofweg kunnen we stellen dat dit komt door de populariteit van Making a Murderer, de documentaire die in 2015 voor veel opschudding zorgde. Het eerste seizoen volgt Steven Avery, die mogelijk onterecht vastzit voor een ernstige misdaden. De documentaire is tien jaar in de maak geweest, maar blijkbaar is er genoeg materiaal voor een vervolg met nieuwe inzichten. Of het tweede seizoen ons net zo bezig gaat houden als drie jaar geleden moet nog maar blijken.

The Haunting of Hill House – 12 oktober beschikbaar

Een van de interessantste horrorseries van oktober is The Haunting of Hill House. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson en volgt een groep kinderen die opgroeit in een vervloekt huis. Hun traumatische ervaringen eisen op latere leeftijd hun tol, waar de focus van de serie op ligt. Hiermee lijkt The Haunting of Hill House een fijne mix van traditionele spookhuishorror en een moderne dramaserie te worden, met ook nog eens Michiel Huisman in een van de hoofdrollen. Vanaf 12 oktober weten we of de serie zo griezelig is als onderstaande trailer doet vermoeden.

Daredevil seizoen 3 – 19 oktober beschikbaar

Er is een hoop gebeurd sinds de start van Daredevil. Netflix en Marvel breidden het universum uit met meerdere superhelden die samenkwamen voor een eerste, helaas teleurstellende, climax in The Defenders. Deze maand verschijnt het derde seizoen van Daredevil, die het verhaal weer oppakt na The Defenders. Matt Murdock ligt in het ziekenhuis na het instorten van het Midnight Circle-gebouw terwijl Wilson Fisk langzaam meer uitvogelt over de blinde advocaat. Het derde seizoen is dan ook gebaseerd uit de Born Again-verhaallijn uit de stripboeken, waarin Daredevil de draad weer oppakt en meer te weten komt over zijn familie.

Castlevania seizoen 2 – 26 oktober beschikbaar

Er gebeurt bijster weinig in het eerste seizoen van Castlevania, maar gelukkig verschijnt deze maand de langverwachte opvolger. Met dubbel zoveel afleveringen en een spannende plot belooft het vervolg in ieder geval meer voldoening te gaan bieden. Seizoen 2 pakt het verhaal op nadat Dracula een leger van demonen op de mensheid afstuurt en zijn zoon Adrian Tepes zich aansluit bij Trevor Belmont om hem te stoppen. Veel meer is er nog niet bekend over het verhaal, maar uit de trailer blijkt dat Castlevania nog steeds een hele volwassen anime is met een prachtige animatiestijl. Diezelfde dag verschijnt overigens Castlevania Requiem voor de PlayStation 4, dus als fan is er deze maand genoeg te doen.

Wil je meer tips? Check dan InsideGamer.nl/Netflix voor alle maandelijkse aanraders.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Erg veel zin in Daredevil, hopelijk gaat het weer een beetje richting seizoen 1. Met uitzondering van Jessica Jones seizoen 1 en de Punisher is de rest toch een beetje achtergebleven qua kwaliteit.
  Ik heb er iig zin an! Al wordt het wel een beetje zoeken naar de tijd tussen dit en RDR2.
 • @AWESOMEDUDE3 Ik vond exact die twee Marvel-series heel goed, en de rest wel oké. Ik hoop dat Daredevil S3 me weer overtuigt om te gaan kijken, want Luke Cage en Iron Fist S2 heb ik overgeslagen.
 • @Jack O
  Jessica Jones season 2 vond ik echt verschrikkelijk ook. Ben er niet doorheen gekomen. Defenders vond ik ook helemaal niks.

  Daredevil is altijd wel goed, dus daar kijk ik wel naar uit.
 • Daredevil vind ik veruit de beste van de Marvelseries die ik gezien heb. The Punisher ben ik mee begonnen en vond het wel vet, maar ik heb om de een of andere reden nog niet verder gekeken. Luke Cage vond ik ook maar saai (heb alleen s1 gezien). Iron Fist en Jessica Jones ben ik niet eens aan begonnen. Daredevil kijk ik in ieder geval af.

  Enkele maanden geleden heb ik Making a Murderer gekeken en ik ben wel heel erg benieuwd hoe dat verder is gegaan. Heb me moeten inhouden om niet op het internet te gaan graven. Blijft een bizarre zaak en ik vraag me vaak af of het niet te veel uit het perspectief van Avery is geschreven.

  Mogelijke spoiler:

  Ik heb hierbij iets meer het gevoel dat hij onschuldig is dan de verdachte bij The Staircase (ik weet niet of jullie die hebben gezien, maar dat is ook wel een aanrader).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren