1. Wat spelen we dit weekend? 16 en 17 februari

Wat spelen we dit weekend? 16 en 17 februari

We duiken in Civ 6, willen eerste worden met Tetris 99, genieten van Odyssey en gaan naar de film

Oké het schijnt dus enórm lekker weer te worden, maar dat gaat ons er toch niet van weerhouden om toch te gaan gamen? Dit is wat wij gaan spelen dit weekend (en Lars is lekker kortaf). Wat speel jij?

Bert de Vries

Ik speel regelmatig Civilization 6 met een paar vrienden. Met de lancering van de Gathering Storm-uitbreiding moest er dus natuurlijk een nieuwe multiplayer-game opgezet worden waar we dit weekend verder mee zullen gaan. Ook zal ik zaterdag in Amsterdam te vinden zijn voor de Community Day van Pokemon GO. Met veel tegenzin had ik dit spel vorige week weer gedownload, maar ik moet toegeven dat ik me er toch weer onwijs mee aan het vermaken ben en als een bezetene met mijn mobiel in mijn handen door de straten loop.

Civilization 6

Dennis Mons

Dit weekend ga ik sowieso weer even lekker door met Far Cry New Dawn. Kan niet zeggen dat ik weggeblazen wordt door die game, maar aan de andere kant voelt het wel lekker vertrouwd na Far Cry 5, dus ik vermaak me er prima mee. Dus mocht je die game willen aanschaffen, verwacht niets wereldschokkends, maar het is prima game voor 'tussendoor'. Maar waar ik óók flink wat tijd in ga steken is Tetris 99, want damn wat is dat vet. Het is dus battle royale Tetris en ik word er bloedfanatiek van. Mezelf in de top tien spelen is nu een eitje geworden, maar ik kom niet verder dan de tweede plek, waarna het tempo echt insane wordt. Maar hopelijk kan ik voor de Wat Spelen We? van volgend weekend een screenshotje plaatsen van mijn eerste plek.

Tetris 99

Bert de Vries

Ik heb knalhard gelogen, jullie besodemieterd en bedrogen. Ik zei dat ik The Banner Sage ging spelen op mijn Switch, en ik heb de game ook echt liggen. Maar tegelijkertijd viel ook Battle Chasers: Nightwar op de mat. Wat is dat een fijn spelletje, zeg. Ik speel het nu al flink wat uurtjes en het weet me nog steeds te boeien. De vreemde mix van stijlen ziet er tof uit en de semi-klassieke jrpg gameplay kan ik altijd waarderen. De kans is dan ook groot dat The Banner Saga ook dit weekend niet uit z'n hoesje komt en de cartridge van Battle Chasers blijft zitten waar 'ie zit.

Battle Chasers: Nightwar

Lars Cornelis

Crackdown 3.

Terry Crews

Marcel Vroegrijk

Ik speel dit weekend zelf misschien nog een beetje Overwatch of Apex Legends, maar ik ga hopelijk vooral naar de tv staren terwijl mijn vriendin de eerste Nier probeert. Die game speelt een stuk minder soepel dan Nier: Automata, maar het verhaal en de muziek zijn minstens net zo goed. Het is al een hele tijd geleden dat ik Nier zelf heb gespeeld, dus ik ben benieuwd of het nog een beetje te doen is. Nee grapje, het gaat fantastisch worden.

Nier: Automata

Romée Scholten

Ik ga eindelijk verder met Assassin's Creed Odyssey. Beetje laat mee begonnen, maar het is nog steeds een hele chille game. Ik heb geprobeerd steeds kort te spelen, wanneer ik even tijd had, maar dit is zo zonde van de game. Zo kom ik niet in het verhaal, dus dit weekend volle aandacht voor m'n PlayStation. Ik loop ook altijd iets te hard van stapel, dus dit weekend gaat in het teken staan van xp binnenhalen, zodat ik eindelijk verder kan met de main storyline.

Alicia Tai

Ein-de-lijk heb ik Kingdom Hearts Dream Drop Distance (wie verzint die namen?) uitgespeeld en dacht ik door mijn KH-marathon helemaal klaargestoomd te zijn voor Kingdom Hearts 3, maar na de credits zat ik met meer vragen dan antwoorden. Ik heb nog Kingdom Hearts Fragmentary Nogwat en Kingdom Hearts Huppelepup Cover X te gaan, dus hopelijk gaan die nog het een en ander ophelderen. Daarnaast ga ik mij verder verdiepen in God Eater 3 én - ook niet onbelangrijk - Battle Angel Alita zien. Ik denk dat de animatiefilm daarvan mijn allereerste aanraking was met anime, dus ik heb er best zin in!

Alita: Battle Angel

Geert de Wekker

Het begint voorjaar te worden en dat betekent voor mij maar één ding, het is het Wrestlemania-seizoen. Met nog een paar maanden te gaan tot het grootste WWE-evenement loopt de spanning hoog op met wat voor wedstrijden we gaan zien dit jaar. Om goed in de stemming te komen, ben ik al lekker aan het vechten in de ring van WWE 2K14 met de Wrestlemania-modus. Van Randy Savage vs Ricky Steamboat en The Rock vs John Cena. Ik ben gek op deze editie van de WWE 2K-serie. Let's get it on!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Resident Evil 2. Van de week Claire's A scenario afgerond en zit nu een uurtje in Leon's B scenario.
 • Ik ga dit weekend ook voor resident evil. En smash
 • Football Manager 2019 en verder denk ik dat ik EDF 5 weer eens ff oppak. O ja misschien nog God Eater 3.
 • Wat heeft iedereen toch met Tetris? :-P
 • @Piet S.
  Ik ben er nooit zo'n fan van geweest. Mijn favoriet is Super Puzzle Fighter II Turbo.
 • @Piet S.

  Tetris is vet en geeft voldoening.
 • Weekend league op FIFA zoals elk weekend! ik wens u allen veel succes
 • Shadow of the Tomb Raider is de volgende game die ik dankzij Gamepass lekker aan het uitspelen ben. Daarnaast heb ik mijn oog laten vallen op Pit People, van de studio achter Castle Crashers en Battleblock Theater. Dat wordt hopelijk net zo veel fun. Fijn weekend!
 • Apex legends.
 • Assassin's Creed Revelations (Ezio collection) en als het dit weekend zo zonnig blijft als vandaag ga ikwaarschijnlijk ook effe naar de boulevard van Vlissingen. Dus of dat ik veel ga gamen is of nog maar de vraag.
 • @Meta_coola
  Lekker van het weer genieten als je slim bent. Gamen kan altijd nog!;)
 • @Alicia Tai

  Ik stel me die vergadering altijd zo'n beetje zo voor:
  - Ok, Kingdom Hearts op de 3DS. Ideëen!?
  - Het is op de 3DS. Waarom niet gewoon Kingdom Hearts 3D?
  - Ja ja ja ja, het klinkt wel aardig, maar het is 't net niet helemaal.
  - Kunnen we 't een ondertitel geven met drie woorden die allemaal met een D beginnen?
  - Dat is 't! Maar wat bekt lekker?
  - Wacht, ik weet 't! Breng me een woordenboek, een satéprikker en een vaatdoek!
 • @Rainking Hahaha weet je, volgens mij zit je er niet eens zo ver naast… Achja, het heeft ook wel wat ;-)
 • Apex Legends en Pokémon Ultra Moon. Zou leuk zijn als ik het voor elkaar krijg niet meteen dood te gaan bij apex Legends. Ik heb normaal geen moeite met shooters, maar bij deze game voel ik me soms echt een kneus.
 • @blue_blade_3 Een tip is probeer een rustige plek te zoeken. Niet de high loot areas maar gewoon een supply bin en vanuit daar verder kijken. Ik vind het ook ontzettend vervelend als ik meteen af ga.
 • @xcollin

  Hoe lang duurt zo’n potje gemiddeld en als je dood bent moet je dan wachten tot het einde?
 • @Luigi1985
  Nee, je kan gewoon leaven en opnieuw beginnen. Is net als fortnite.
 • @Luigi1985 Een potje duurt ongeveer tot het einde 20 min denk ik. En je kan leaven als je wil maar je squad kan je ook reviven! Dat doen ze vrijwel altijd want met minder dan 3 in je squad wordt het toch wat moeilijk.
 • Ik heb een backlog gemaakt om te kijken welke games ik nog moet uitspelen. Op het moment gaat alles namelijk door elkaar. Dit weekend ga ik Mario + Rabbids uitspelen zodat ik deze kan afstrepen. Daarna ga ik verder met Red Dead Redemption 2! Ben bij Chapter 3 en heb het idee dat het nog een lange rit gaat worden Fijn weekend!
 • The Legend of Heroes: Trails In The Sky voor mij!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren