1. Wat spelen we dit weekend? - 1 en 2 september: Lemmy en Spider-Man

Wat spelen we dit weekend? - 1 en 2 september: Lemmy en Spider-Man

Weer alle tijd (hopelijk) om dit weekend flink diep in de games te duiken. Gaan we ons storten op één titel? Of gaan we volledig voor één game om die (wellicht eindelijk) uit te kunnen spelen? Dit is wat wij spelen dit weekend. Wat speel jij?

Jules Slicher

Met de nieuwe update van de Master Chief Collection ben ik nieuwsgierig naar hoezeer de games veranderd zijn. De omvang van de update liegt er in elk geval niet om, dus hopelijk zien de titels er weer net wat beter uit. Daarnaast hoop ik dat de multiplayer eindelijk loopt zoals die zou moeten lopen -- al moet ik nog maar zien hoeveel spelers ervoor zijn. Enfin, een lekker potje schieten in Halo kan altijd. Vorig jaar speelde ik nog het eerste deel door, dus kan deel twee nu prima afleiding bieden naast mijn scriptiewerk.

Dennis mons

Als groot fan van Motörhead (en eigenlijk voornamelijk Lemmy) deed ik een klein dansje toen Jacco me erop wees dat er een Overkill-editie van de demonenslachtgame Victor Vran uitgekomen is. Met andere woorden; ik heb eerlijk gezegd geen idee of het een game voor mij is, maar het feit dat er tracks van de band in zitten (waarvan een aantal 'rauwe' die nooit uitgebracht zijn) is al reden genoeg om het awesome te vinden. Oh en hét selling point voor mij is vooral één ding: Lemmy is een motherf*cking baas. Een aangezien hij (natuurlijk) ook in de game zit, moet ik dit spelen. Net als Brutal Legend trouwens, die ik eigenlijk ook gewoon weer moet aanslingeren. Oké; dit gaat gewoon een metalweekend worden! 🤟

Eline Oosterloo

Vrijdag komt Divinity Original Sin 2 uit voor PlayStation 4 en daar heb ik lang op gewacht. Heb deel 1 met veel plezier gespeeld en hoor alleen maar goede dingen over het tweede deel. Reken maar dat ik die game even ga spelen! Zondag heb ik daar echter weinig tijd voor, want het plan is dan naar Comic Con te gaan in Amsterdam Rai. Grappig genoeg ben ik daar nog nooit eerder geweest, dus verheug me er wel op.

Divinity 2

jacco Peek

Ik ga mijn weekend gebruiken om Spider-Man op honderd procent te zetten. Verder moet ik nog steeds mijn lippen op elkaar houden over de game, dus grijp ik deze kans aan om te vertellen dat ik Into the Breach heb gekocht voor de Switch. Ik heb de game nog niet opgestart, maar als ik de reviews moet geloven is het een fantastische strategiegame die nog beter tot z’n recht komt op het kleine scherm.

Spider-Man

Lars Cornelis

Ik betreed dit weekend de virtuele grasmat in PES 2019. Ze zijn de Champions League-licentie weliswaar verloren, maar heerlijke gameplay blijft heerlijk. Ik ben dus gelijk de Master League ingedoken om met Ajax Europa te veroveren. Boeie hoe die cup heet als je toch tegen clubs als Manchester Red en MD White speelt.

OJA EN IK SPEEL SPIDER-MAN maar daar gaan we het verder niet over hebben.

PES 2019

Bert de Vries

Het behalen van mijn doelstelling om alle games in mijn backlog weg te werken en uit te spelen, gaat de goede kant op. Het probleem is alleen dat ik vooral rpg-achtige games koop en het uitspelen van alles zo lang duurt. Maar, ik geniet van elke minuut. Momenteel speel ik Borderlands: the Pre-Sequel en ik moet zeggen dat die game, na een behoorlijk saaie start, erg leuk is. Momenteel schiet ik met een grofgebekte shotgun met een Brits accent. Yep, dat kan alleen in Borderlands. Daarnaast wil ik graag weer een kijkje nemen in de zieke wereld van The Division.

The Division

Rick BLoemzaad

Dit weekend plan ik om weer eens een paar games te spelen op mijn 3DS. De handheld mag nu dan wel in de schaduw staan van de Switch, maar toch heeft het een immens grote lijst aan games beschikbaar. Zo ben ik van plan de DS-versie van Super Mario 64 te spelen. Deze game heeft mij voorheen tientallen uren zoet gehouden en geeft mij hetzelfde nostalgische gevoel als bij de N64-versie. Daarnaast vind ik het fantastisch dat ik mijn favoriete Nintendo-personage Wario kan spelen in deze wereld. Ik kijk er nu al naar uit!

Super Mario 64

Thijs Barnhard

Momenteel ben ik bezig met The Messenger op de Switch. Bij het zien van deze game denk je misschien dat het de zoveelste pixelplatformer, maar er zit meer achter deze game. Zo is het een keurig eerbetoon aan het klassieke Ninja Gaiden en heeft de game een hele vette gimmick die draait om het wisselen tussen grafische stijlen. Ik vermaak mij er tot nu toe prima mee alleen zou het zomaar kunnen dat ik alleen met Dead Cells verder ga. Wat een fijn computerspel is dat. Iedere keer kom ik steeds een beetje verder dus ik weet zeker dat ik dit weekeind de volgende eindbaas kan verslaan als ik even de tijd neem.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik zou echt niet weten wat ik zou moeten spelen, heb van de week Rode of the Tomb Raider uitgespeeld en daar had ik op een andere site dit over te zeggen

  Het gebeurd niet vaak dat ik een game met redelijk tegenzin uit moet spelen. De gameplay was voor mijn gevoel echt teveel copy paste van het vorige deel, normaal vind ik dat niet zo erg als ik de gameplay goed en leuk vind maar de gameplay van Tomb Raider (2013) vond ik maar okayish. En de copy paste gameplay had ook minder erg geweest als het verhaal echt goed was geweest, maar het verhaal van Rise of the Tomb Raider is maar meh. Jammer ook dat de Deathless een één op één kopie van de Stormguard uit TR (2013) zijn . Het had wel een paar leuke en goede momenten, maar nee ik heb mij meer vermaakt met de nieuwe Tomb Raider film dan met deze game.

  6/10

  En Assassin's Creed Origins: Discovery Tour helemaal voltooid en daar ik dit over te zeggen

  Nou ben ik geen historicus maar ik ben wel al nds mijn achtste gefascineerd door het oude Egypte en ik moet zeggen ondanks ik een aantal dingen al wist ( zoals de informatie over de piramide van Giza) was toch echt een heel erg leerzame ervaring. Het is heel goed te merken dat Ubisoft nauw samen heeft gewerkt met historici om de Discovery Tour zo accuraat mogelijk te maken, ze geven op sommige momenten ook aan waar ze in de game vrijheden hebben genomen met sommige zaken ( zodra er behind the scenes bij staat hebben ze gebruik gemaakt van vrijheden.) maar het gross van de informatie die je in de Discovery Tour voorgeschoteld krijgt is accuraat, ik heb er ook een paar keer m'n boeken over het oude Egypte bij gepakt zoals Ancient Egypt: Anatomy of a Civilisation en The Rise and Fall of Ancient Egypt: The History of a Civilisation from 3000 BC to Cleopatra (Hardcover) en veel informatie komt overeen. Wel hadden sommige dingen wel interessanter verteld mogen worden, vaak vertellen de narrators het leuk maar op sommige momenten had wel wat meer enthouasme getoond mogen worden. Maar het totaal plaatje is heel erg fascinerend en ik begrijp nu wel waarom een oude vriend van me de Discovery Tour gebruikt tijdens zijn lessen op de middelbare school.
  Door alle tours te doen krijg je overigens ook een beloning in de vorm van een nieuwe skin voor Senu niet bijzonder maar wel leuk.

  Ik denk dat ik een inhaalslag ga doen met m'n tv series
 • @Meta_coola

  Ik vond Rise of Tomb Raider een goede game, maar goed smaken en eisen verschillen. Jij bent een AC fan en die serie is dan weer niks voor mij. Alleen het laatste deel kon mij wat bekoren.
 • @DefenseForceNL

  Kijk dit is reactie die kan waarderen. Je doet er niet moeilijk over dat ik een andere mening heb en dat ik een game die jij geweldig vind maar meh vind. En zoals je inderdaad zegt smaken en eisen verschillen. Dat is het inderdaad gewoon

  Live and let live. Men kan zich zoveel ergeren aan mij als ze willen ik stop pas met Assassin’s Creed leuk te vinden als ze echt een kut game maken of als ik dood ben (laatstgenoemde zal eerder gebeuren, alleen voor sommige hier is het hopelijk dat mij dat in de nabije toekomst al overkomt )
 • @Meta_coola Rise of the Tomb Raider was zeker meer van hetzelfde, maar goed, dat smaakte in het eerste deel al naar meer. Heb er van genoten! Enorm zin in het sluitstuk van de trilogie.
 • @Bert de Vries

  Ik ga het 3de deel uiteindelijk ook een kans geven maar net zoals het 2de deel ga ik er niet meer dan 15 euro voor uitgeven.
 • @Meta_coola

  Doe is normaal. Niemand wenst jou een snelle dood.

  Assassin's Creed mogen ze wel begraven.
 • @Meta_coola

  Zou niet weten waarom ik er moeilijk over zou moeten doen. Vind het juist mooi dat er verschillende meningen en smaken zijn. Zou niet best wezen als we allemaal hetzelfde leuk zouden vinden. Dat zou saai wezen lol.

  Zolang er maar geen onzin wordt verteld heb ik er totaal geen moeite mee dat een ander de game die ik wel goed vind niet leuk/goed vind.
 • @DefenseForceNL

  Ben ik het helemaal mee eens. Als iedereen het zelfde zou denken dan zou de wereld heel erg grijs zijn nu heeft het gelukkig een beetje kleur.

  @DON CARPACCIO

  Zo komt het anders wel op mij over ( kan ook aan de nieuwe pijnstillers liggen want die zijn een gradatie sterker dan ik eerst had) maar mijn excuses als dat bij jou in het verkeerde keelgat is geschoten.
 • @Meta_coola

  Geen probleem!

  ;-)
 • @Meta_coola

  Sorry maar ik denk dat niemand op die epistol over AC van jou zit te wachten in de comments. Schrijf lekker een member content.
 • @Surveyor Dat snap ik dus ook niet. Waarom 2 volledige reviews plaatsen ? Zeg gewoon wat je dit weekend gaat spelen met misschien wat kort commentaar erbij.
 • @Cypher

  Dit zijn geen volledige reviews. Dit zijn gewoon twee korte opsommingen van wat ik er van vond. Als ik een er review over zo schrijven zo het minimaal één a4tje groot zijn.

  Daarbij hoef je het niet te lezen je kan er ook voorbij scrollen.
 • @Meta_coola

  Niemand vraagt om jou opsomming. Vertel gewoon wat je gaat spelen of niet want iedereen weet het toch al.

  Oh ja ik ga trouwens de game pass weer eens doorzoeken want na me vakantie zijn er aardig wat bij gekomen
 • @Surveyor

  Ik mag ook gewoon zeggen wat ik gespeeld heb en wat ik er van vond.
 • @Meta_coola
  Je mag zeggen wat je wilt; maar deze reacties van anderen zijn dan logisch.
 • @blue_blade_3

  Meta, heb met plezier gelezen! Tof dat je er zoveel plezier in hebt gehad. Je hebt gelijk doorscrollen is ook een optie. :)
 • @xcollin

  Thanks man. Ik wist wel dat er wel degelijk animo was voor dit soort posts. Ik ga dit ook zeer zeker blijven doen, alleen zal de eerst volgende pas komen als ik dragon quest XI heb uitgespeeld.
 • PES 2019 damn wat is die game goed. Verder Monster Hunter World en F1 2018. Destiny 2 laat ik even liggen tot Forsaken uit is.
 • Dit weekend gaat het voornamelijk Two Point Hospital op de PC worden. Verder Hollow Knight op de Switch en The Crew 2 op de PS4.
 • Ik heb een backlog opgebouwd en dit weekend is Zelda Botw aan de beurt en Hollow knight. Ik zou zo graag een playstation halen voor alleen spiderman, balen ;(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren