1. Wat spelen we dit weekend 11, 12 en 13 april

Wat spelen we dit weekend 11, 12 en 13 april

Beetje Cities Skylines, beetje Bloodborne, beetje Ori and the Blind Forest

Het is paasweekend dus een extra dag weekend. Dat betekend ook een extra dag om te gamen. Dus eh... Wat spelen we dit weekend en wat spelen jullie?

Lars Cornelis

Halo 5 en Cities Skylines. Eigenlijk hetzelfde dus als vorige week. Mijn Halo-run komt langzaam tot een einde met de laatste game, al plak ik Halo Wars 2 er ook nog achteraan. In Cities Skylines heb ik inmiddels alle uitbreidingen en ga ik dus proberen de perfecte stad te maken. Momenteel ben ik vooral bezig met het openbaar vervoer optimaliseren en ik ben nu al niet meer tevreden over de infrastructuur, dus ik sluit niet uit dat ik er met de virtuele bulldozer doorheen ga dit weekend. Ach, virtueel een stad bouwen is toch zo makkelijk en rustgevend.

Cities Skylines

Marcel Vroegrijk

Ik ben begonnen aan alweer mijn vijfde playthrough van Bloodborne, bij gebrek aan een ‘nieuwe’ game die me weet te beklijven. Wat een spel blijft het toch. Ook al weet ik nog precies waar alle items liggen, vijanden staan en geheimen zitten, is het toch weer leuk om door te spelen. Je moet wat als From Software geen nieuwe info deelt over Elden Ring. Ik heb overigens Steve Buscemi nagemaakt met de character creator. Daar ben ik erg trots op, dus dat wilde ik middels deze weg met jullie delen.

Bloodborne

JOLIEN MAURITSZ

Ik ga dit weekend verder met Ori and the Blind Forrest. Ik heb deze game vorig weekend aangeschaft en ben sindsdien verkocht. Ik heb de hele zondag gespeeld en had moeite om te stoppen. De muziek, de graphics en de gameplay zijn allemaal geweldig en ik kan niet wachten om het weer te spelen! Ik moet nu het eerste element vinden in de Ginso Tree, dus ik heb nog genoeg te doen in deze game.

ori and the blind forest

Jacco Peek

Final Fantasy 7 Remake, ik ben een beetje verliefd op die game. Had dat niet verwacht als Final Fantasy-noob. Het is verschrikkelijk gaaf in beeld gebracht, het vechtsysteem is top en de muziek is machtig mooi. Het enige waar ik een beetje moeite mee heb is dat sommige dingen er niet uitzien en het contrast soms wel érg duidelijk is. Dat betekent ook dat sommige aspecten werkelijk prachtig zijn. Clouds haren zijn misschien wel de mooiste in een videogame ooit (daarmee zou hij Aloy uit Horizon Zero Dawn voorbijgaan). Over dat laatste neem ik echter pas een beslissing als ik de game uit heb, naar schatting binnen een uur of vijftien.

Oh, en ik heb ook nog megaveel te doen in Animal Crossing, dus hopelijk heb ik daar nog een gaatje voor!

Final Fantasy 7 Remake

Zoë Bonefaas

Dankzij Epic Games is Close to the Sun op dit moment helemaal gratis. Had er eerlijk gezegt nog niet eerder van gehoord, maar het is een alternatieve-geschiedenis horror waar je over het algemeen enkel doorheen loopt. Ik ben wel fan van dit soort interactieve verhalen, dus daar ga ik even lekker voor zitten.

Close to the sun

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mario & Rabbids kingdom battle

  The last of us

  Bloodborne is overigens ook wel een van mn favo ps4-games. Mss speel ik die ook nog wel een keer voordat de nieuwe consoles er zijn.
 • Final Fantasy VII Remake.

  Man wat een game en vooral een full package game.
 • @Meta_coola

  En toch wacht ik tot de aanbiedingen, over 2 maand ofzo is em wss al te koop voor 30 euro of minder.

  Btw heb je niet gezegd deze pas in mei te kopen? Lol.
 • @CyberFl

  https://www.insidegamer.nl/artikel/digitale-versie-final-fantasy-7-remake-komt-niet-eerder-uit-2/
 • @CyberFl

  Ik heb de demo gespeeld en hoewel het er schitterend uitzag en de muziek prachtig was. Vind ik ff7 net als kh3 qua gameplay enorm eentonig. Dus ik snap de hype over deze game niet zo.
 • @smaakmaker

  En dat terwijl de combat echt variërend is en je met enkel button bashen echt niet ver gaat komen.
 • @Meta_coola

  Ik heb in de demo van ff7 die variatie niet gezien en ik kwam er op normal vrij simpel doorheen. Bij kh3 ben ik ook vrij ver gekomen en daar bestond de gameplay ook alleen uit van die mannetjes hakken
 • @smaakmaker

  Ik kan je vertellen in de volledige game moet je niet alleen switch tussen de verschillende de personages maar je moet je ook op een tactische manier switchen tussen je verschillende aanvallen.
 • @Meta_coola

  Ok ja ik ga de game niet aanschaffen denk ik. Maar geen probleem. Ik ben blij dat jij en vele andere zich er opperbest mee vermaken.
 • @Meta_coola

  Zegt iemand dat beweert dat DBZ kakarot de beste RPG elementen heeft lol.
 • @CyberFl

  Waar heb ik dat gezegd ? Ik heb wel gezegd dat Dragon Ball Z Kakarot goede RPG elementen heeft en dat is ook gewoon de waarheid.


  Daarnaast heb ik bijna mijn hele game leven gespendeerd aan J-RPGs dus ja ik durf mij best een expert te noemen als het op dat genre aankomt en ik weet dus exact wanneer een game wel of geen RPG implementatie heeft.
 • @Meta_coola

  De waarheid hou toch op man. Drie kwart vinden dat het rpg onderdeel het minste in de game en omdat jij het wel goed vind is het de waarheid.
 • The division 2 met DLC.
 • Final Fantasy 7 Remake. Zit nu in hoofstuk 4 en wat een game is dit zeg! Wel een beetje makkelijk…speel op Normal mode met over de 40 potions zonder ze gekocht te hebben.
 • Ben met een tweede playthrough van Final Fantasy VII Remake bezig en vandaag kwam Oninaki binnen, dus het zullen voornamelijk die 2 spellen worden, dit lange weekend.
 • Dit weekend wordt het Planet Zoo!
 • Animal crossing new horizons ben er erg aan verslaafd haha 😜Verder oddmar een leuke indie platformer. En ook voor 7. 48 Unravel 2 binnen gehaald. Dus lekker bezig.
 • @smaakmaker

  Dus toch Animal Crossing?

  Vond je het eerst niet onbegrijpelijk dat mensen dit leuk vonden? Eender hoe, blij voor je en veel plezier gewenst, Kaas!

  Edit: Ik bedoel vooral dat ik 't fijn vindt dat mensen een spel toch leuk kunnen vinden nadat ze het spel effectief geprobeerd hebben. Een comment kan soms anders klinken als je 't op papier zet.
 • @Mister Frowdo

  Ja mijn vriendin had het gekocht en toen geprobeerd ik denk niet geschoten is altijd mis. En het bevalt me goed voor mij persoonlijk ook wel een verassing.


  En Amazon heeft per ongeluk een 2e exemplaar gestuurd dus nu heb ik de game zelf ook
 • @smaakmaker

  Per ongeluk. Ja, ja! Geniet er van!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren