1. Wat spelen we dit weekend? 14 en 15 juli

Wat spelen we dit weekend? 14 en 15 juli

Moeilijk hè een hoesje open maken?

Oude bekenden passeren weer de revue in 'Wat spelen we dit weekend'. Zo is geen enkel weekend compleet zonder een potje Fortnite of Overwatch. Wat moeten we toch zonder Fortnite-dansjes en Overwatch ultimates ( en raadt eens wat Marcel speelt?). Het wordt dit weekend lekker heet dus de ventilator van de PlayStation, Xbox, Switch en pc moet overuren gaan draaien. Duimen dat die het niet midden in een potje begeeft.

Bert de Vries

Ik wil zo graag gamen! Maar er is iets gebeurd waardoor het even niet lukt: ik heb de anime Your Lie in April ontdekt en die ga ik knalhard bingen! Ik hoop zo dat het goed afloopt, want hoewel ik dol ben op slechte eindes, ga ik dat echt niet trekken bij deze serie. Misschien dat ik het einde maar alvast even moet opzoeken. Mocht ik naast deze anime toch nog wat tijd over hebben, dan ga ik verder met Overwatch op de PS4. Het gaat steeds wat beter, maar het blijft wel wennen. En die Hanzo's overal... Het is erger dan ooit! Maar, dat maakt het dan wel weet leuk om als Brigitte met mijn flail op ze om te meppen. Goed weekend, iedereen.

Jacco Peek

Op het moment van schrijven ben ik op weg maar Schiphol voor een weekje Griekenland. Er staan nog een hoop leuke games op mijn Switch om uit te kiezen, maar waarschijnlijk ga ik verder met Hollow Knight. De sfeer van die game is ontzettend fijn en je kunt talloze kanten op. Toch voel ik me zelden verdwaald en is navigeren niet al te lastig. Op de een of andere manier weet die dappere kever altijd het volgende doel te vinden, waar vervolgens een uiterst pittige eindbaas te wachten staat. Een echte aanrader dus, maar dat hebben jullie waarschijnlijk al talloze keren gehoord.

Hollow Knight

Derek Taal

Vraag me niet waarom, maar ik ben aan Final Fantasy X begonnen. Sinds 2002 niet meer gespeeld en ik herinnerde er mij dan ook vrij weinig van, dus is het eigenlijk best leuk om weer te ontdekken dat het een ontzettend buitenbeentje in de serie is. Dat je bijvoorbeeld geen ervaringspunten - en dus ook levelt - verdient, was ik compleet vergeten. Voice-acting is dramatisch, maar het verhaal is vrij intrigerend en ook de lineaire is stiekem wel een verademing. Een fijn tussendoortje - denk niet dat ik de game uitspeel - voordat ik aan Octopath Traveler begin. Verder duik ik even kort in de wereld van Yakuza, want de Kiwami 2 demo is te verleidend. Dé game waar ik nou echt naar uitkijk.

Final_Fantasy_X_

Martin Verschoor

Detroit: Become Human ligt op me te wachten als ik zondagavond eindelijk tijd heb om m'n PS4 aan te slingeren. Ik ben bang dat ik 'm alleen deze zondagavond aan ga zetten en daarna nooit meer. Dus beter grijpt die game me bij m'n nekvelletje en laat ie me niet meer los, want daar heb ik wel weer eens een keertje zin in. Midden in de nacht wakker worden en een game verder willen spelen.

Detroit: Become Human

Dennis Mons

Mijn buurman is zo lief geweest om God of War bij mijn voordeur te droppen. Het is niet helemaal zijn game (terwijl ik hem juist die game aanraadde toen hij vorige maand een PS4 kocht), dus ik mag er mee aan de slag. Leuk detail: het hoesje was flink naar de klote, het plastic helemaal aan stukken gescheurd. Door zijn kat dacht ik (jong beest), dus eens bij hem gecheckt. Zijn antwoord:

Thijs Barnhard

Ik heb Captain Toad Treasure Tracker al gespeeld toen ie voor de Wii U verscheen, maar ik kan mij er weinig van herinneren. Helemaal prima dat ie nu dus opnieuw is uitgebracht voor de Switch want dan kan ik hem nog een keer spelen. Ik ben vooral ook benieuwd naar de nieuwe levels. Omdat Michel het er constant over heeft wil ik ook een paar rondjes Fortnite spelen. Van de nieuwe locaties op de map heb ik namelijk nog niet zoveel meegekregen. Ik ben ook nog aan Night in the Woods begonnen dus daar duik ik ongetwijfeld ook nog even in.

treasure tracker toad

michel musters

Captain Toad heb ik voor een recensie al helemaal binnenstebuiten gekeerd, dus het wordt, hoe kan het ook anders, weer Fortnite wat de klok slaat. Seizoen vijf is begonnen en dat brengt een altijd toffe veranderingen met zich mee. Aangezien ik de Switch-versie speel kan ik voor het eerst wekelijks de challenges van de Battle Pass bijhouden, dat scheelt mij over zeven weken weer een hoop werk. Zin in!

Fortnite skins

Eline Oosterloo

Dit weekend is de officiële release van de MTG-coreset M19 en dus ben ik weer aan de kaartjes. Daarnaast wordt het mooi weer en denk ik dat ik toch echt eens Boktai voor GBA oppak. Ik had het vorige week al over deze game, maar ben er nog steeds niet aan begonnen. Ik denk er steeds niet aan! Toch ligt hij al zo lang in mijn kastje te wachten... Tijd om toch eens dat zonne-geweer op te pakken.

Boktai

Marcel Vroegrijk (*zucht*.. red.)

Ik geloof het zelf ook bijna niet, maar ik speel waarschijnlijk Zelda: Breath of the Wild. Ik wil van de hoogste daken en bergen schreeuwen hoe fijn ik die game vind. En daarom ben ik al tientallen uren de hoogste bergen en daken aan het beklimmen in de game. Het duurde te lang voordat BotW klikte, maar wat is het knap hoe ze de herkenbare elementen van vorige Zelda’s opnieuw hebben vormgegeven in een compleet open wereld. Bij deze geef ik toestemming aan Martin om mijn ‘Wat spelen we dit weekend’-bijdrage tot aan het einde der tijden te herhalen, want tot die tijd ben ik nog niet klaar met deze fantastische wereld.

Zelda: Breath of the Wild

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Van gamen zal er dit weekend niet zo heel veel komen, maar ik heb wel een bezoekje aan een zaak met retro games gepland, dus komende week en volgend weekend zal ik me volledig kunnen uitleven.
 • Ik ben begonnen met God of War, is de eerste keer dat ik het speel. En wauw, ik ben verkocht! Heerlijke game!
 • Normaal gesproken een inhaalweekend gepland voor FFXIV. Helaas zitten we vast op onze vakantie bestemming voor zeker nog 4 dagen. Dus misschien maar naar de Spaanse gameboer Octo path of Shining halen.
 • @ShadohunterrX

  Of nog lekker van de vakantie genieten? Zal geen straf zijn toch 4 dagen extra? :p
 • Monster Hunter World, Destiny 2 en met me neefje all star fruit racing lol.
 • @DefenseForceNL

  O ja en Earth Fall krijg ik binnen.
 • @DefenseForceNL
  Er is een Edit knop, dan hoef je geen twee comments te plaatsen.
 • @AWESOMEDUDE3

  Yup ik weet het ging gister even verkeerd.
 • Ik ben al heerlijk bezig met octopath traveler en als ie niet te verslavend wordt dan heel mischien dit weekend nog even gravity rush 2 uitproberen die ik heel goedkoop op de kop tikde.fijn weekend allemaal
 • kingdom hearts re chain of memories en verder met quake 4
 • Devil may cry 3 wordt het voor mij
 • Zelda breath of the Wild! Wow wat een game! Ben aan het twijfelen over de expansion pass. Daarnaast een potje Mario kart.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren