1. Wat spelen we dit weekend? 14 en 15 maart

Wat spelen we dit weekend? 14 en 15 maart

Beetje Ori, beetje Witcher, beetje Pokémon

Het is weekend. Maar ook een bijzonder weekend want sommigen van ons moeten vanuit huis werken. Je hoeft dus niet die tergende reis te ondernemen en kan wat tijd besparen. En dus rijst de vraag, met die extra tijd, wat spelen we dit weekend?

Zoë Bonefaas

Ori and the Will of the Wisps is uit! Ik ben een groot fan van de game en al helemaal van de muziek! Ik ga het spel dus sowieso proberen. Helaas heb ik alleen een Xbox One en bestaat er nog een kans dat Ori niet zo goed werkt op die console. Als er nog te veel bugs in zitten laat ik het spel deze week waarschijnlijk nog links liggen en focus ik me op The Outer Worlds of Pokémon X. The Outer Worlds ben ik net aan begonnen en ik heb ongeveer een uur gedaan over het maken van mijn personage. Vervolgens had ik niet veel tijd meer over om te spelen, dus dat wil ik dit weekend misschien wel gaan doen.

Ori and the Will of the Wisps

Jolien Mauritsz

Ik ga dit weekend weer aan de slag met Skyrim. De laatste weken ben ik er helaas niet aan toegekomen en ik merk dat ik Tamriel toch wel een beetje begin te missen. Misschien start ik wel een nieuwe save om weer even vanaf het begin te beginnen?

Skyrim

Wesley Akkerman

Ik zit helemaal tot mijn nek in de Pokémon-games de afgelopen weken. Ik heb de afgelopen dagen Pokémon Pearl, Pokémon Platinum, Pokémon White, Pokémon White 2, Pokémon X, Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Sun en Pokémon Ultra Moon zitten spelen om te checken welke pokémon daar nog op staan. Waarom? Omdat ik nu eindelijk besloten heb voor een Living Pokédex te gaan (dat je van elk beest één in je box hebt staan, dus niet alleen de evoluties). Dat gaat tot nu toe gemakkelijker dan gedacht, maar ik mis er wel een aantal, Dus de komende dagen - maar ik denk eerder weken, want zoveel tijd heb ik nou ook weer niet - zit ik lekker met mijn Nintendo 3DS in de hand met Pokémon Ultra Moon erin beesten te trainen die ik nog niet heb. En ik moet natuurlijk eieren uitbroeden. Daar gaat denk ik meer tijd in zitten. En anders ben ik wel bezig met Pokémon Sword of Shield en natuurlijk Pokémon Bank Home (om over Pokémon Go nog maar te zwijgen, heb vorige week namelijk 64 km gelopen door die app...).

Michel Musters

Oké, ik beloof het: het is de allerlaatste keer dat ik The Witcher 3 (op Switch) noem in deze rubriek. Ik zit nu echt tegen het einde (na dik 100 uur spelen). Ik ben met de tweede en laatste uitbreiding begonnen en heb al lekker mijn eigen huis opgebouwd in Toussaint. Ik schat dat ik nog maximaal tien uurtjes te gaan heb voordat ik écht alles uit de game heb gehaald. Wat een heerlijke ervaring, ook voor de tweede keer!

Witcher 2

Jacco Peek

Ik ga Ori and the Will of the Wisps spelen. Man, wat is die game fijn. Het is even geleden dat ik goed ging zitten voor een metroidvania of platformer, en Ori is precies wat ik nodig had. Dankzij de autosave heb ik ook nul frustraties als het beestje sterft en de progressie wat abilities betreft is vrijwel perfect. Dit weekend doe ik dus lekker m’n koptelefoon op om te genieten van de betoverende wereld en net zo prachtige soundtrack.

Ori and the Will of the Wisps

Thijs Barnhard

Ik heb Star Wars: Jedi Fallen Order eindelijk uit (meh) en nu wil ik ein-de-lijk weer eens verder gaan met een ander spel uit november van vorig jaar. Ik ga maar gewoon helemaal opnieuw beginnen met Death Stranding want ik heb geen flauw idee meer hoe alle systemen werken. Dat is alleen wel een flinke tijdsinvestering dus misschien start ik Yooka-Laylee and the Impossible Lair wel gewoon op. Voor mijn gevoel is deze uitstekende platformer vorig jaar aan een heleboel mensen voorbijgegaan en dat is echt zonde. Van degelijke Donkey Kong Country-klonen hebben we er veel te weinig!

Yooka Laylee and the Impossible Lair

Maar zoals tlijd rijst de vraag: Wat spelen jullie dit weekend?

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl