1. Wat spelen we dit weekend? 16 en 17 mei

Wat spelen we dit weekend? 16 en 17 mei

Veel boekenwurmen deze week

Er staat weer een doodnormaal weekend van twee dagen voor de boeg. Een groot deel van de redactie gaat gamen zoals altijd, alleen zijn er ook een aantal redactieleden die in een boek duiken dit weekend. Welke boeken zijn zo goed dat ze liever willen lezen in plaats van gamen?

Lars Cornelis

Ik speel momenteel vooral Assassin's Creed Odyssey. Ik was nooit toegekomen aan de uitbreidingen, dus daar duik ik nu nog even in. En omdat die game zó groot is, ontdek ik daardoor ook weer nieuwe gebieden en locaties die ik in de voorgaande 85 uur niet verkend had. De dlc geeft Odyssey tot nu toe een prima tweede leven. Daarnaast heb ik wel weer zin in een meer verhalende game in plaats van een immense open wereld. Misschien wordt het dit weekend dan eindelijk tijd om Control op te pakken. Zolang ik die niet gespeeld heb mag ik eigenlijk niet klagen dat Remedy Alan Wake 2 moet gaan maken... Maar nu we het daar toch over hebben: Remedy, ga eens Alan Wake 2 maken!

Assassin's Creed Odyssey

Bert de Vries

Malaka! Wat een vreemd einde heeft Odyssey, zeg. Ik heb de aftiteling gezien, maar de halve Cult is nog in leven. Ik twijfel nu sterk om verder te gaan met de game, of toch over te stappen naar iets anders. Ik heb namelijk Super Mario Maker aangeschaft om levels te maken voor m'n dochter die de gewone Mario games op de SNES mini nog wat te moeilijk vind. Misschien ook nog een beetje GTA V, want die game heb ik gisteren binnen gehengeld via Epic. Alleen het downloaden duurt wel een eeuwigheid gezien de hele wereld die game momenteel wil downloaden. Fijn weekend, iedereen!

Michel Musters

Animal Crossing: New Horizons. Een gamenaam die ik steevast al een paar maanden noem in deze rubriek. na 225 uur ben ik er nog steeds niet klaar mee, dus daar ga ik dit weekend lekker mee door. Maar daar blijft het niet bij natuurlijk. Zo heb ik eindelijk Spelunky een tweede kans gegeven (ik herinnerde mij opeens hoe collega Thijs er van genoot en had gewoon zin om het weer eens op te starten), en tot nu toe bevat dat prima - al ga ik erg vaak dood. Maar ik heb vooral zin om dit weekend weer eens lekker te zitten voor The Witness. Deze bizarre puzzel-adventure kocht ik ooit bij mijn toen nog spiksplinternieuwe pc. Ik ben een heel eind gekomen, maar heb nog lang niet alle puzzels opgelost. Het is inmiddels lang genoeg geleden om weer van vooraf aan te beginnen!

Jacco Peek

Tja, wat zal ik eens spelen. Er zijn een paar dingen die ik nog even moet afmaken, maar het liefst ga ik gewoon The Witcher 3 spelen voordat de zomergames uitkomen. Ook ben ik deze week weer begonnen aan The Rise of Kyoshi, een heel tof Avatar-boek waarvan het tweede deel binnenkort verschijnt. Een aanrader als je net als ik weg bent van de serie.

Avatar

Cody Van Den Bogert

Ik zit een beetje in zo'n periode waar ik niet echt veel zin in een bepaalde game heb. Daarom ben ik, net als Jacco, bezig met The Rise of Kyoshi. Het tweede boek uit de reeks verschijnt immers over niet al te lang! Verder teer ik momenteel op mijn verzameling Avatar en Superman-comics.

Avatar

Jolien Mauritsz

Dit weekend ga ik aan de slag met Grand Theft Auto 5. Ik ben één van de weinigen die deze game blijkbaar nog nooit gespeeld heeft en toen Epic Games de game gratis aanbood heb ik mijn kans gepakt. Ik heb Grand Theft Auto 3 en Vice City al gespeeld, dus ik ben reuze benieuwd wat ik van deze installatie in de serie ga vinden!

GTA5

Zoë Bonenfaas

Ik ben blijkbaar niet de enige die aan het lezen gaat deze week. Laatst kreeg ik een aantal avonturenboeken van Ian Livingstone uit de jaren tachtig en negentig in handen. In deze boeken moet je een personage rollen en proberen te overleven terwijl je keuzes maakt die je van pagina naar pagina sturen. Crypt of the Sorcerer heb ik nu al vier keer geprobeerd maar ik blijf maar doodgaan. Dus ben ik doorgegaan naar Night Dragon. Daar ben ik nu bij de intro dus we zullen zien hoelang het duurt voordat ik een nieuw adventure sheet moet maken. Maar als ik daarbuiten tijd heb om te gamen ga ik waarschijnlijk voor Pillars of Eternity, ben net met die game begonnen en het stemacteren is echt geweldig. Dat m'n boys Matt Mercer en Sam Riegel erin zitten is ook enorm gaaf!

Books

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Doom: Eternal op de PC!
 • Niet heel veel. Zojuist de laatste vis van Animal crossing gevangen. En nu de tijd naar het heden zetten. En dan eiland beetje mooier maken en hopelijk de Schorpioen treffen
 • @smaakmaker

  Is het veilig om te tijdreizen? Kun je me even uitleggen hoe het precies moet, en waar ik op moet letten aub.
 • @CyberFl

  Ja hoor tijd reizen is volledig veilig. Wel zal ik het per maand doen dus van mei naar juni. Van juni naar juli etc . En dan wel even met je eiland bewoners praten. Anders gaan ze weg. Je zet bij systeem instellingen gewoon de datum vooruit. Wel zal ik dezelfde tijd aanhouden. En dan kun je aan de gang. En mocht je alle vissen hebben ingeleverd zet je de tijd terug naar de huidige dag. En behoud je alles.
 • @CyberFl

  Je moet eerst vierdimensionaal leren denken. Dan heb je een "Flux capacitor" nodig en een gekke professor met wit haar, ergens in Hill Valley, als ik me niet vergis. Oh, en een Delorian!

  Veilige reis gewenst!
 • @Mister Frowdo

  Classic.
 • @CyberFl

  Blijft toch een leuke filmserie! Fijn weekend!
 • @Mister Frowdo

  Sowieso, mijn jeugdsentiment.
 • @CyberFl

  Hahaha idem!
 • Witcher 3 in mijn uppie, stronghold crusader 2 en minecraft met vrienden
 • Verder met Final fantasy 7 remake, en dan nog tussen the walking dead saints and sinners op de VR, en met vrienden Apex en warzone. Fijne weekend iedereen.
 • Streets of Rage 4. Een ode aan de misschien wel beste old school beat'em up ooit: Streets of Rage 2. Had er niet veel van verwacht, maar uit nostalgie toch maar geprobeerd. Hele toffe old school beat'em up met een mooi nieuw likje verf. Inmiddels al aardig wat tijd op de teller en verveelt nog lang niet.
 • Assassin's Creed Unity. Al zal ik niet veel gamen want ik ga morgen m'n 32ste verjaardag ( 12 mei was mn verjaardag maar werkdag is geen feest vier dag ) vieren met zes van mn beste vrienden.

  @Lars Cornelis

  De DLC vooral de fate of Atlantis is echt zo goed. Imho zelfs beter dan the witcher 3 DLC.
 • @Meta_coola

  Wel netjes 1,5m afstand bewaren hè ;-)
  Fijne verjaardag!
 • @Rahl

  Dat sowieso, daarom ook maar met 6 vrienden daarmee is de 1,5 meter nog makkelijk te hanteren. Normaal komen er een stukje of 20 langs maar dat iets voor volgend jaar weer.

  En thanks.
 • @Meta_coola
  Nog gefeliciteerd!
 • @Meta_coola nog gefeliciteerd en maak er een gezellig feestje van.
 • @Meta_coola

  Alsnog gefeliciteerd
 • Met dat gemis van festivals en dergelijke ga ik maar eens dat drugspotje openbreken om er thuis een feestje van te maken.
 • @Rahl

  Haha stuiteren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren