1. Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 april

Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 april

Beetje Halo, beetje Animal Crossing, beetje MotoGP 20

Het is vrijdag en de komende 96 uur kunnen we weer gamen! (Wel even aantal uurtjes aftrekken voor slapen en eten natuurlijk.) Dus eh... Wat spelen we dit weekend? En jullie?

Lars Cornelis

Mijn Halo-run dendert door. Inmiddels heb ik ook Halo 5 uit (ik moet zeggen, die game is beter dan in mijn herinneringen. Al kan dat er ook aan liggen dat ik 'm nu in 4K op een Xbox One X speelde), dus ik ben nu begonnen aan Halo Wars 2. Ondertussen bouw ik gestaag verder aan mijn metropool in Cities Skylines. Coastal Knot City is ongetwijfeld de beste stad die ik tot nu toe heb gebouwd. Het is ook de eerste keer dat ik vóór ik aan de stad begon, al een hele plattegrond heb uitgetekend. Daardoor kan ik gelijk bij de bouw van nieuwe wijken al rekening houden met belangrijke knooppunten. Mijn weekend gaat ongetwijfeld weer te kort zijn.

Halo Wars 2

Michel Musters

Ja... eh... ik ben nog altijd Animal Crossing: New Horizons aan het spelen. En hard ook. Afgelopen woensdag stond de teller op 120 uur, na precies vier weken spelen, wat betekent dat ik 30 uur per week in dit spel stop. Mijn god. In ieder geval: ik heb inmiddels een vier sterren-eiland, alles zo met terraforming bewerkt dat ik tevreden ben, en ik schat dat zo'n 70 procent nu compleet volgebouwd staat. Zin in dit weekend trouwens, dan ga ik er weer flink wat uren insteken. Alsjeblieft, stuur hulp.

Soma

Jacco Peek

Wow, wat is Final Fantasy 7 Remake vet. Nu ik de game uitgespeeld heb, val ik in zo’n gat dat ik niet zo goed weet wat ik verder moet spelen. Waarschijnlijk ga ik gewoon verder met het origineel, want ik wil nu heel graag weten hoe het oorspronkelijke verhaal afloopt. Ook is het hoog tijd om aan m’n eiland te werken in Animal Crossing, moet ik de Borderlands 3-dlc nog afmaken en de nieuwe maps checken in Modern Warfare. Druk weekend dus!

Borderlands 3

Jolien Mauritz

Ik ga net als vorig weekend weer aan de slag met Ori and the Blind Forrest. Waar ik vorige week opzoek ging naar de Ginso Tree zit ik er nu middenin. Na drie uur een spin achtervolgd te hebben kon ik eindelijk de boom betreden om aan de slag te gaan. Ik ben alleen niet de handigste dus ik loop op dit moment tegen wat dingen aan, maar ik hoop dat ik dit weekend de Ginso Tree in ieder geval kan afmaken!

ori

Marcel Vroegrijk

Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne. Met het risico om in herhaling te vallen: Bloodborne.

Bloodborne

Dennis Mons

Het is een beetje een dingetje maar ik hou van brommers. En dus ben ik, vanwege die pruttelfietsliefde, ineens de aangewezen persoon om een review te rammen van MotoGP 20. Ik hou sowieso van motoren en motorwedstrijden, maar of de physics nu ineens wél ineens in orde zijn, durf ik niet te zetten. Maar als je van hard rijden houdt, kijk sowieso beelden van de TT van Isle of Man.

motogp

Zoë Bonefaas

Mijn vriendin en ik zijn deze week begonnen met het spelen van Overcooked 2 en aangezien we beiden erg fanatiek zijn gaat er nu al geen avond voorbij dat we niet effetjes een paar levels voltooien. Dit weekend zit waarschijnlijk dus ook weer vol met het testen van onze communicatieskills en relatie door middel van Overcooked. Daarnaast zijn we samen ook begonnen met For The King een aanrader als je van tabletop RPG's houdt!

Bert de Vries

Is er iets leukers dan met samengeknepen billen te filosoferen over het leven en de dood? Om de problemen van het bewustzijn aan te pakken terwijl je het angstzweet van je voorhoofd veegt? Om te twijfelen aan het feit of je wel echt leeft, terwijl een gorgelend zeemonster je in stukken wil scheuren? Nee, toch? Voor de mensen die hier ook van willen genieten dit weekend, maar wellicht niet een bijpassend spelletje kunnen vinden: speel net als mij SOMA. Ik raakte in gesprek met The Decider op de Discord server en besloot meteen om dit juweeltje weer eens te doorlopen. Want dat is het: een gruwelijk juweel.

Soma

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Moet dit weekend werken, dus niet zoveel tijd voor games.
  Als ik nog wat tijd kan vinden beetje minecraft of Fire Emblem.
 • Dit weekend ga ik verder met Assassin's Creed Odyssey en Origins. Heb mijn plezier in de games weer gevonden. Animal Crossing komt ook aan de beurt maar het voelt meer als een moetje soms door alle taakjes.
 • Ik doe dit weekend m'n tweede playthrough van Final Fantasy VII Remake. Voor mij toch wel de GotY van 2020 of cyberpunk 2077 moet echt goed gaan worden later dit jaar.

  Maar echt Final Fantasy VII Remake is handsdown een geweldige game, mijn top drie Final Fantasy games zag er eerst zo uit.

  1 Final Fantasy VIII
  2 Final Fantasy X
  3 Final Fantasy XII

  En dat is nu zo geworden

  1 Final Fantasy VIII
  2 Final Fantasy VII Remake
  3 Final Fantasy X

  Oh dat einde van Final Fantasy VII Remake dolt nog steeds rond in mijn hoofd.


  En dan nu mijn speculatie over wat het einde echt betekent.

 • @Meta_coola
  Leuk om je enthousiasme te zien!
 • @jo_joost

  Kijk dat zijn leuke reacties om te lezen. En ik weet het soms heel soms is mijn enthousiasme zwaar aanwezig, maar zo ben ik nu eenmaal en mijn gedrag op het "anonieme" Internet verschilt minimaal met hoe ik in het echt ben.
 • @Meta_coola

  Hoeveel game jij in de week dat jij hem nu al uitspeelt haha. Doe je hele dagen niets anders dan gamen.

  En ik blijf er bij dat ik de demo van deze game weinig overtuigend vond. De gameplay is net als bij kh3 erg eentonig.
 • @smaakmaker

  Zoals al vaker gezegd ik slaap door medische problemen hoog uit 4 uurtjes per dag en met die corona maatregelen ben ik ook snel klaar met sociale contacten. En met 3 keer in de week 30 km fietsen vind ik wel weer genoeg beweging.

  Om precies te zijn heb ik de game al weer sinds zondag 5 april. Heb de game in 47 uur en 28 minuten uitgespeeld. Dus ik heb 5 a 5,5 uur per dag gespeeld en dan vooral tussen 00:00 en 03:00
 • @Meta_coola

  Dat is best veel gamen op een dag.
 • @smaakmaker

  2 uurtjes na avond eten en 3 uurtjes op de momenten dat ik niet kan slapen vind ik vrij weinig. Er zit 24 uur in een dag. 4 uurtjes daarvan spendeer ik aan slapen, 5 aan gamen en 15 uur aan socialising , sport en eten ( klaar maken)
 • @Meta_coola

  Daar geloof ik dus niets van, je slaapt 4 uur per dag en gaat toch 3 keer per week 30 km fietsen? Stevig. Elektrische fiets of? Geef gwn toe dat je elke dag minstens 10 uur zit te gamen XD
 • @CyberFl

  Fiets met trap ondersteuning. Exact 12 jaar geleden m'n linker voer op op 35 verschillende plekken gescheurd ( haar scheurtjes) probleem is dat ze er in ziekenhuis pas twee jaar na m'n "ongeluk" achter zijn gekomen. Dus mijn linker voet werkt niet meer naar behoren en ik dan ook elke dag pijn ( wat vooral snachts is waardoor ik dus niet makkelijk meer slaap)
 • @Meta_coola

  Dan moet je toch vermoeid zijn?
 • @CyberFl

  Dat ben ik ook. En ik ga er ook wel aan kapot. Maar probleem is dat doktoren niks meer weten te doen, Vlissingen niet, Rotterdam niet en Gent ook niet.

  Ach ja de bright side is zodra ik er aan onder door ga , jullie van mijn enthousiasme en aanwezigheid af zijn. :p

  Nee maar serieus het is k.u.t. maar ik heb het geaccepteerd dat het niet meer goed gaat komen.
 • @Meta_coola

  Ik wens je alvast een goede gezondheid toe, het is niet altijd even makkelijk. Mijn excuses voor de onterechte beschuldigingen.
 • @CyberFl

  Thanks en no hard feelings
 • @Meta_coola

  Nou liever dagelijks je enthousiasme lezen dan dat je hier aan onderdoor gaat Coola!

  Wat rot voor je als ik het zo lees. Hoop dat er toch nog een oplossing voor je komt en wens je veel sterkte en hopelijk ooit beterschap💐
 • @Monojaxx


  Medische wereld staat gelukkig niet stil, misschien over vijf jaar dat ze wel iets kunnen doen. Maar voor nu is even doorbijten. Ben eind 2018 weer terug gegaan naar ziekenhuis, hebben ze een botscan gemaakt. Op die scan hoort je bot grijs te zijn, bij mij is dat één zwarte vlek. Orthopeed zei letterlijk sorry maar ik kan niks voor je doen.
 • @Meta_coola vervelend om te horen. Hopelijk kan de medische wetenschap in de toekomst toch iets voor je betekenen.
 • @smaakmaker
  Ik ben in dit geval net zo schuldig. Ik heb het spel sinds 3 april en ik heb het nog niet neer kunnen leggen. Ik ben bijna halverwege mijn 3e playthrough en ik vind het heerlijk spelen. Het gebeurt tegenwoordig niet vaak meer dat ik zoveel achter elkaar speel.
 • @Rainking

  Wow ik kan me nauwelijks voorstellen na het spelen van de demo deze game 1x uit te spelen. Vind het gewoon zeer eentonig. Maar dat had ik bij kh3 ook. Maar vind het wel mooi om te zien dat jullie er wel veel plezier mee hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren