1. Wat spelen we dit weekend? 19 en 20 mei

Wat spelen we dit weekend? 19 en 20 mei

Lekker de aap uitgangen

Speciaal om jullie te inspireren spelen wij elk weekend games. Wat we toch allemaal voor jullie over hebben. Doen jullie ook mee? Vertel het ons in de comments.

Thijs Barnhard

Ik heb Donkey Kong Country: Tropical Freeze alweer uitgespeeld en dat vind ik eigenlijk wel jammer want die game is niets minder dan fantastisch. Ik heb echter zoveel andere dingen om te spelen dat ik van mijzelf eigenlijk niet te lang moet blijven hangen in dezelfde games. Op de Switch wil ik bijvoorbeeld ook in de Framed Collection duiken. Hideo Kojima noemde die game op iOS destijds zijn GOTY dus nu ben ik wel benieuwd wat deze puzzelgame zo bijzonder maakt. Vorig weekend beloofde ik trouwens ook de tijd te nemen voor Project Octopath Traveler maar daar is tot nu toe nog weinig van terechtgekomen. Misschien maak ik daar dit weekend eindelijk verandering in!

Framed

Michel Musters

Ik heb vorige week Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Switch gekocht en nadat ik hem al twee keer voor de volle 100 procent had uitgespeeld op de Wii U, ben ik dat nu dus weer aan het doen. Maar eigenlijk zit ik veel dieper in Steamworld Dig 2, dat onlangs fysiek op de Switch is uitgekomen. Wat een verrassend goede combinatie tussen een metroidvania en Minecraft, zeg! Het is enorm verslavend om jezelf een weg te hakken door allerlei grotten en daar nog wat verdiensten aan over te houden ook. Na zo'n zes uur spelen heb ik wel het gevoel dat ik langzaam het einde van de game begin te bereiken, helaas. Hopelijk wordt deel 3 snel aangekondigd!

Steamworld Dig 2

Jacco Peek

Door de Pokémon-geruchten herinnerde ik me dat al mijn pokémon zijn verspreid over de 3DS-games, dus wordt het tijd om ze bij elkaar te brengen. Dit weekend verplaats ik de belangrijkste items naar Ultra Moon, waarna ik mijn verzameling overzet via de Pokémon Bank. Dat wordt een tijdrovende opgave, maar ik zal vast ook nog even verdergaan met Donkey Kong. Het einde komt in zicht en het wordt tijd om hem uit te spelen!

Pokemon Ultra sun en moon

Marcel Vroegrijk

Het baart me nogal wat zorgen dat Jacco verantwoordelijker omgaat met zijn Pokémon Bank dan ik met mijn financiën. Daar ga ik eerst eens even ernstig over piekeren en als ik dan nog tijd over heb, stop ik die wellicht in God of War. Ik heb de game al een tijdje geleden uitgespeeld, maar er zijn nog een paar end game-dingen die ik wil doen.

God of War

Eline Oosterloo

Ik ben nog steeds bezig met Secret of Evermore. Ik begin wel meer waardering te krijgen voor de game, hoewel het nog steeds qua gameplay van zijn leven niet opkan tegen Terranigma. Daarnaast lekker Donkey Kong Tropical Freeze spelen. Nou ja, lekker, het is een hele inspanning. Wat is die game moeilijk als je alle puzzelstukjes wil verzamelen. Soms denk ik: waar ben ik aan begonnen? Zeker als we het hebben over de levels in de zesde wereld. Wow! Maar de zoektocht is eigenlijk ook wel heel leuk en de muziek verveeld nooit. Dus uiteindelijk heb ik geen spijt van het project.

Donkey Kong Tropical Freeze

Arran Winmai

Dit weekend ga ik lekker aan de slag met Little Nightmares. De game is sinds vandaag uit op de Switch en ik ben al lekker begonnen met griezelen en puzzelen. Het spel heeft een interessante combinatie van schattig en griezelig en tot nu toe speel ik het met plezier. Toch hadden de puzzels wel iets moeilijker gemogen. Maar nu kan ik me wel meer richten op het verhaal. Daarnaast ga ik vast ook met mijn nieuwe squad-leden op monsters jagen en vrijdag heb ik bovendien een barbecue!

Little Nightmares

Derek Taal

Ik ruil Conan Exiles in voor de volgende survival game: State of Decay 2. Hoewel het eerste deel aardig wat problemen heeft, heb ik van begin tot eind van deze zombie survival simulator genoten. Het vervolg lijkt meer van hetzelfde te zijn, maar daar zit ik eigenlijk niet zo heel erg mee. Er zijn namelijk verder vrij weinig games die de populaire zombiefictie daadwerkelijk getrouw om weten te zetten naar een degelijke speelervaring. Dit weekend wordt er dus flink gevloekt als ik wederom een pilaar uit mijn gemeenschap verloren ben aan de grijpgrage handjes van een zombie. Pardon, ik bedoel een Zed natuurlijk.

State of Decay 2

Bert de Vries

Ik bouw elk weekend met m'n dochter een Toycon uit de grote Labo doos, en voor dit weekend staat het huisje op het programma. Verder kan ik geen genoeg krijgen van mijn Oculus Go. Ik ga dit weekend weer de nodige uurtjes in virtual reality doorbrengen om zombies al te knallen in Drop Dead. Verder zit ik vast in Prey (door een bug kan ik ergens niet inkomen) maar ik wil die game uitspelen, ook al vind ik 'm niet heel boeiend.

Nintendo Labo

Dennis Mons

Werkelijk geen idee wat ik dit weekend ga spelen. Ik zou verder kunnen gaan met Far Cry 5 maar eerlijk gezegd heb ik meer zin om gewoon volle bak verder te gaan met Read Dead Redemption. Weinig origineel, ik weet het, maar ik had me voorgenomen om de game uit te spelen voor RDR2 uitkomt, wat normaal gesproken makkelijk zou moeten kunnen, maar op een of andere manier krijg ik er steeds maar amper tijd voor. Dus oké: lang weekend. Deur op slot, fuck de zon, en gewoon doorhalen. Nooit durven denken dat flink uren in een game steken flink werk kan zijn, maar ik heb mezelf nu een doel gesteld!

Red Dead Redemption

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Bij mij gaat het weer zoals van ouds Assassin's Creed Syndicate worden zit er nu 29 uur in en ben net op de helft van alle missies.
 • @Meta_coola hij was gratis op de one dus ik gaf het een poging, maar helaas. Ik irriteerde me mateloos aan de fps spikes en het springen op plekken waar ik niet wilde springen
 • @mightybundy

  Hmm dat moet dan wel aan de Xone versie liggen want hier op de ps4 heef gewoon een stabiele fps, en de controlls zijn in Syndicate juist beter dan in alle voorgaande delen nog niet perfect maar het reageert wel heel goed althans ik heb maar eens om de zoveel tijd dat Jacob/Evie niet doen wat ik wil.

  Maar als dit je ding niet is dan is het je ding niet.

  Voor mij blijft dit op op twee na beste AC game.
 • Heb een lang weekend dus ga Monster Hunter World, Destiny 2, Conan Exiles en Dragons Crown Pro spelen.
 • Niets dit weekend.
 • Er zijn in de gamewereld sommige dingen die moet je nu eenmaal gedaan hebben. Ondanks vele pogingen is het mij als kleine jongen nooit gelukt om op de nintendo 64 alle 120 sterren te halen in Mario 64. Maar de wijsheid komt met de jaren wordt gezegd dus dit weekend ga ik een begin maken in een poging om dit alsnog voor elkaar te krijgen op mijn 3ds.
 • Ik hoop dat ik Turok N64 kan gaan Speedrunnen ;)
 • 2 uitgespeelde games ( Sword art fatal bullet en Splatoon 2 ) ingeruild voor Hyrule Warriors

  Weekend Hyrule warriors !
 • Riptide gp renegade voor de ps4,is echt een hele leuke racer.
 • @gabbamonk

  Thanks voor de tip. Deze kon ik nog niet .14 euro korting op de bundel, Nice!

  Bij een gemis van een wave racer maakt dit hopelijk iets goed :D
 • @adutchman

  Ja het is een hele leuke serie.
  je moet wel veel grinden :D dat maakt verder niks uit,hij is heel erg leuk en verslavend ik lag vannacht om 5 uur door dit spel heeheeheheeh,en inderdaad wave race ja die is ook super tof!
  Veel plezier met racen ;):D
 • Uncharted 4 uitgespeeld deze week.
  Mooi einde van de nathan drake reeks.

  Nu lekker bioshock 1 herleven!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren